Vempi

Vempi eli virallisesti Puuparran Väinö on 30.3.2014 syntynyt schapendoes poika. Hän liittyi perheeseemme tiistaina 27.5.2014.
Olin jo kauan odottanut omaa schapea ja pieleen menneiden suunnitelmien jälkeen alkoi jo pieni epätoivokin pennun löytymisen suhteen hiipiä mieleeni. Ehkä olen liian kranttu, sillä minulle mieleisiä kasvattajia tai yhdistelmiä ei kovin montaa löytynyt. Haaveissa oli narttu pentu, mutta ajan myötä aloin ajatteleman, että jos vain hyvistä koirista edes uros minulle riittää, niin otan sen vastaan ilomielin. Niinhän siinä sitten kävi, että pitkän odotuksen jälkeen minulle tulikin uros koira nartun sijaan.
Tällä hetkellä poika vaikuttaa melko kiltiltä tapaukselta, mutta kyllä häneltä välillä pientä itsepäisyyttäkin löytyy, jos on hyvät hajut haisteltavana. Tulevaisuuden suunnitelmissa on harrastaa tokoa ja toivottavasti päästään myös aksailemaan. Jos olen oikein reipas, saatan käydä välillä jälkeä tekemässä, niin pääsee Vempi nenäänsä järkeviin hommiin käyttämään. 

Vempi on ehtinyt olla päivän kotona ja heti ollaan treenipaikkaan tutustumassa

Tarina nimen takana 
Koska Terin nimi tulee lapsena katsotusta animesta, oli minulle selvää etsiä seuraavankin koiran nimi jostain tv-sarjasta tai ohjelmasta. Lisäkriteereinä nimelle oli, että sen täytyy kuulostaa itsestä kivalta, sen täytyy olla helposti lausuttavissa, se kirjoitetaan niin kuin lausutaan ja että muiden koirien joukossa liikkuessa ei joka toinen koira tulisi kutsuttaessa luokse, kosta sattuisi olemaan saman niminen. Minulla oli jo pitkään mielessä nimi nartulle ja kun sain tietää saavani uroksen alkoi nimi mietityttämään. Loppujen lopuksi poika sai kuitenkin tuon nartulle suunnitellun nimen.
Näillä ehdoilla mentiin ja lopulta Pojasta tuli Vempi. Nimi löytyy lapsena katsotuista VHS-kaseteilla seikkailleista Fraggleista. Vempi on ohjelmassa keltahiuksinen Fraggli-peikko joka taisi omistaa vain kaksi paitaa. Ainakin mieleeni on jäänyt jakso, jossa Vempi suuttuessaan uhkaa pakata paitansa, sen toisen joka ei ole hänellä päällä.

Lisänimi Potteri syntyi treeniporukan toimesta. Pienenä pentuna kentällä ihasteltiin Vempin hienoa otsa kuviota. Satuin sanomaan, että ”niin se on tuollainen vähän kuin salama”. Ja siitä se ajatus sitten lähti! Pennusta olisi kuulemma pitänyt tulla Harri Potteri (kyllä ihan suomalaisittain), mutta nimi jäi sitten pelkäksi Potteriksi. Niinpä poika on nyt koko nimeltään Vempi Potteri.

Tällaisisa tuli mieleen nyt kahden ensimmäisen kuukauden kokemuksella.

2 kommenttia: