maanantai 2. elokuuta 2010

Eläimellinen reissu

Jännitystä on taas pienen koiran elämässä riittänyt ehkä jopa hieman liikaakin. Käytiin nimittäin Terin kanssa Farmari-näyttelyssä esittelemässä koulun eläimiä ja muutamaa muutakin karvaista ystävää. Lämpöä riitti ja hauskaa oli.

Lähdimme kohti Farmaria jo keskiviikkona ja valmistelut matkaa varten alkoivat jo aamulla touhua riitti eläimiä ja tarvikkeita kyytiin pakatessa ja Teri sai tämän ajan viettää sille varatussa häkissä matkaan henkisesti valmistautuessa. Kun kaikki muut tavarat oli kyytiin pakattu oli eläinten vuoro. Ensin menivät koulun jyrsijät, kanit, marsut, sauvasirkat ja kotilo, sen jälkeen oli koirien ja ihmisten vuoro mahduttautua kyytiin. Teri tietenkin koitti hyvien tapojen mukaan rauhoittua matkan ajaksi. Asiaa kuitenkin hieman vaikeutti edessä olevalla penkillä matkustava pupu joka kiinnosti tyttöä kovin sekä gerbiilit jotka matkustivat terrassaan lattialla neidin nenän edessä. Matka mikkeliin sujui hyvin ja perillä Teriä odottikin turvapaikaksi myöhemmin osoittautuneen häkin turva, sillä ihmiset rupesivat purkamaan tavaroita ja eläimiä omille paikoilleen.


Paula Gerbiili tarkkaili maisemia
Teriä kovasti kiinnostaneet Roosa Rusakko ja Tupuna

Majapaikkana meillä oli vanha kartano järven rannalla ja majoittauduimme kahden hengen huoneisiin. Näin ollen myös me Terin kanssa saimme yö seuraa ja mukavaa seuraa saimmekin. Teri vietti monet kymmenen uutiset kämppiksen seurana ja oli aivan onnessaan tästä seurasta ja sai vielä tanssimalla herkkujakin mikä oli aivan uskomatonta tytön mielestä. Ensimmäinen ilta alkoi päivällisellä jota ei karvaisille ystävillemme tarjoiltu joten Teri odotti sen ajan omassa huoneessamme. Aluksi neiti osoitti harmistustaan piippaamalla, jonka jälkeen tuli muutama haukahdus. Tässä vaiheessa ajattelin että nyt on kohta pakko käydä komentamassa, mutta maltoin mieleni. Hetken päästä kuului taas "Vouh vouh!", mutta sitten hiljeni. Ai että olin tässä asiassa todella ylpeä karva korvastani.

Farmari päivät sujuivat suurimmaksi osaksi Terin osalta häkissä näytteillä olossa. Välillä neiti toki pääsi pöydälle rapsutettavaksi ja silitettäväksi, myös muutama halaus oli tytölle tarjolla. Pöydällä ollessaan tyttö tärisi ja värisi, mikä johtui useasti paukahtelevista ilmapalloista. Onneksi näyttely vieraissa oli myös tytölle tuttuja ihmisiä jotka saivat hänet reipastumaan. Tytöstä ilmeisesti tykättiin ja moni kuului kehuvan kuinka söpö hän oli. Kaikki pisteessämme työskentelevät ihmiset olivat neidin mielestä mukavia ja jokaisen lehmä pukuun pukeutuneen mukaan olisi lähtenyt myös yksi innokas luppakorva.

Teri odotti vuoroaan häkissä

Eläimiin Teri pääsi hieman tutustumaan, ei tosin liian läheltä kun en ollut varma olivatko ne koiraan tottuneita. Kanoja ja lampaita tervehdittiin hiukan kauempaa sekä hoidossamme olleita kyyttöjä. Possut pääsivät kuitenkin lähemmän tarkastelun kohteeksi ja ne olivat neidin mielestä mielenkiintoisia. Viimeisenä päivänä tyttö pääti jopa hypätä possujen seuraksi aitaukseen :)

Ihanat possut
Kyytöt päivälevolla

Kotkottajia ja kiekujia
Kaikin puolin matka sujui hyvin kaikki eläimet olivat hurjan reippaita ja lämpökin hieman laski ensimmäisen päivän helle lukemista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti