maanantai 21. helmikuuta 2011

Synttärit, pizzaa ja pakkasta

Teri täytti lauantaina 6 vuotta ja on nyt virallisesti täti-ikäinen. Synttäri päivää vietettiin poikkeuksellisissa merkeissä, sillä olimme turisteina Tuusniemen näyttelyssä. Tämä oli toinen kerta kun tyttö pääsi viralliseen näyttelyyn tutustumaan, reissussa seuranamme olivat myös Sari, Päivi, Raisa ja Hukka. Näyttely paikalla kaikki sujui hienosti ja neiti päätti pitää suunsa supussa. Koska yövyimme Päivin luona tapasimme pitkästä aikaa myös Rockyn joka oli muuten ruvennut komeasti harmaantumaan.

Poikien pyllyt (Rocky ja Hukka) sekä tytöt (Teri ja Raisa) ruoan ihmemaassa eli keittiössä


Teri ja Hukka Tuusniemellä (+ Raisan niska)

Tästä huomaa miten Terin silmänympärykset ovat alkaneet jo vaalentua

Synttäreiden juhlimisen neiti aloitti kovin omatoimisesti jo viikkoa ennen varsinaista juhla päivää. Hän nimittäin päätti syödä puoli pellillistä pizzaa, joka sattui olemaan neidin suureksi riemuksi kuonon ulottuvilla autossa. Hieman kyllä mietitytti jättää tyttö ja eväät samaan tilaan hetkeksi, mutta kun sitä sitten hyvä uskoisena oletti että jos ne olisivat siinä vielä takaisin saapuessanikin. Pizzaa siis tuli omin luvin syötyä eikä se loppunut vielä siihen. Olimme nimittäin eräänä iltana viettämässä aikaamme Sarin ja Raisan seurana, kun Raisan ruoat sitten olivat pöydän reunalla turpoamassa kävi tyttö niitä omatoimisesti maistamassa. Mutta sellaistahan se on jos ei osaa varautua että paikalla on koira joka syö varmasti kaiken syötäväksi kelpaavan, jos se vaan on jätetty niin että siihen jotenkin ylttää ja ketään ei ole näkemässä. Niinpä siis alkoi Tepan juhlinta jo etu ajassa.

Vatsa täynnä pizzaa
Kun pizza maha oli jo hieman sulanut

Synttäri kakun Teri nauttikin sitten hieman jälkikäteen. Olimme Terin mummolassa käymässä ja siellä sitten kakun valmistin. Resepti oli sama kuin edellisinäkin vuosina elikkä maksalaatikon puolikas kakkuna, kermavaahtoa päällä (ei sokeria), kuusi nakin kappaletta kynttilöiden korvikkeina sekä herkkuja koristeina. Hienosti neiti jaksoi odottaa syönti lupaa kakun ollessa aivan vieressä kuvattavana. Kuvassa näkyvä kermainen nenänpää johtuu vaahdon levittimen nuolemisesta, ei kakun :)

Vielä on maltettava
Loppu jo häämöttää
Ja sitten vielä siihen asiaan joka ei varmasti keltään ole jäänyt huomaamatta eli pakkasiin. Kovat pakkaset aiheuttavat sen että Tepan on varustauduttava ulos lähtöön asianmukaisin varustein eli takki päälle ja tossut jalkaan. Vaatteiden puku hetki on neidin mielestä aina yhtä epämiellyttävä ja sen kyllä huomaa ilmeestäkin. Päätänkin siis tällä kertaa talvivarustus kuvaan josta jokainen saa sitten päätellä mikä on neidin mielipide asiaan ;)

Vaatteet päälle ja menoksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti