sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Kolmas kerta ei kertonut totuutta

Toivon ettei sanonta "kolmas kerta toden sanoo" pidä paikkaansa meidän tokoilujen kohdalla. Oltiin nimittäin tänään kolmatta kertaa avo-luokassa kisaamassa ja eihän ne kaikki liikkeet tietenkään mennyt, niin kuin on totuttu. Erittäin tyytyväinen olen kuitenkin meidän suoritukseen ja etenkin Terin paikalla oloon. Tuomarina kokeessa oli Katja Rautiainen.

Pisteet ja hieman niiden selityksiä:
Paikalla makaaminen: 8,5 Hieman oli kuulemma tyttö asentoaan parannellut lonkalle menon jälkeen ja piippaustakin oli kuulunut, kun tuomari oli siinä päässä riviä käynyt kuuntelemassa. Tyytyväinen olen, koska Teri pysyi koko suorituksen ajan paikallaan. Tyttö ei myöskään haukkunut kertakaan :) Saattoi olla eilis illan myöhäis treeneillä osuutta asiaan?
Seuraaminen: 9,5 Kuulemma kaunista seuraamista, mutta minä teen täyskäännökset mahdottomiksi Tepalle. Menen niihin liian lujaa? Tähän pitäisi nyt keksiä jotain.
Liikkeestä maahan: 10
Luoksetulo: 0 Tarvitsi toisen käskyn alkuun ja pysäytyksessä valui melkein eteen asti ja sekin lisä käskyllä. Olisi eilen pitänyt ottaa myös pysäytys läpijuoksujen lisäksi, mutta kun halusin sitä vauhtia.. Se kyllä nyt kostautui.
Liikkeestä seisominen: 10
Nouto: 10 Nopea ja hieno nouto.
Kaukot: 0 Pyh ja pah. Ekaan tarvitsi kaksi käskyä, kun neiti taas katseli muualle. Toinen istumaan nousu ei onnistunut lainkaan ja lopulta Tepa alkoi hermostuksissaan haukkumaan. Olisi ilmeisesti tullut se viisi pistettä, jos neiti ei olisi alkanut haukkumaan. Minkäs teet. Tämä oli taas näitä, että ei se treeneissä eikä koskaan ennen ikinä ole niin tehnyt. Nyt sitten pitää vahvistaa istumaan nousua ja varmaan muutenkin harjoitella vähän pitempiä palkkaamattomuus jaksoja.
Hyppy: 9 Mausteena pieni into vinkaus ;)
Kokonais vaikutus: 9 Koira tekee halukkaasti ja heti käskyn saatuaan, mutta liikkeiden välissä jouduin turhaan muistuttelemaan Nakea. Tyttö oli ihan kuutamolla. Esiinnyttiin kuulemma kehässä näyttävästi ja oli kaunista koiran käsittelyä :)) (Olen niin iloinen että tuomari mainitsi kauniin koiran käsittelyn)

Yhteensä: 131,5 eli Avo3
En tiedä mikä idea oli mennä ottamaan muita kuin paikalla makuuta edellisenä iltana, mutta luoketulon läpijuoksut ainakin taisi sotkea tuon luoksetulon. Yleensä kun en edes treenaa tokoa koetta edeltävällä viikolla. Tyytyväinen kyllä tosiaan olen suoritukseen ja pelottaa melkein ajatella meidän pisteitä, jos nuo kaksi nolla liikettäkin olisi onnistuneet.

Aksaa
Toki käytiin tällä viikolla agilityssakin. Tällä kertaa meillä oli tekniikka treenit ja tykkäsin niistä kyllä kovasti. Oli putki puomi erottelua, hypyiltä ohjausta, keppejä ja keinu. Mummo oli meillä kylässä ja katsomasta aluksi Tepan treenejä. Se taisi vähän nostaa Naken kierroksia, kun muuten suht hiljaa liitänyt tyttö räkytti nyt suurimman osan ajasta.
Puomi-putki erottelu meni hyvin, niin kauan kun piti vain puomille ohjata. Tepa tosin varasti kahdesti lähdössä, kun nami kuppi oli puomin alastulolla odottamassa. Onneksi koulutus ohjaaja oli purkin vartijana. Vaan meinasi Nake sahailla puomilla, kun palkka ei sitten tullutkaan ja jouduin nostamaan tytön pois siltä pari kertaa. Sitten kun neiti tajusi, ettei palkka tule ilman odotusta alkoi homma sujua.
Hyppy-pituus ja siitä 180 asteen käännös hypylle oli minulle hieman haastava. Kun pituudelle päästessä vauhtini loppui palasi Tepakin suoraan luokseni. Hieman piti työtä tehdä, että opin tytön kääntymään ja ohjattua riittävästi kädellä.
Kepit alkaa jo mennä aika hyvin. Melko pystyssä ne jo ovat ja hihnassa on niitä menty. Kokeilin ilman hihnaakin, kun oli taas palkan vartija toisessa päässä. Hyvin meni eka kerta, mutta toisella viimeiset neljä keppiä jäi jatkuvasti suorittamatta. Nakella oli niin kova kiire palkan luokse. Onneksi monen yrityksen ja varsinkin ohjaus yrityksen jälkeen tyttö tajusi, että harkulle ei pääse ennen kuin kepit on tehty loppuun asti.
Keinua meillä ei olekaan ollut sitten marraskuun ja se minua vähän jännitti. Yritin näyttää Terille että tämä sitten keikkaa ja vaihdoin kokonaan uuden käsky sanankin, jotta keinu ja puomin "kiipee" käsky eivät enää menisi sekaisin. Hienosti neiti keinun suoritti ja jopa vauhdikkaasti. Ainoa ongelma oli minun rintamasuunnassa, joka sai Tepan takajalat hyppäämään sivuun alas tulolta. Sama ongelma oli muuten puomilla. Kun minä itseni sitten sain suunnattua oikeeseen suuntaan alkoi neidin jalatkin pysyä kontaktilla. Myös namikupista oli taas apua.
Loppuun otettiin vielä putkeen ohjaamista. Pari kertaa tyttö pujahti puomille, joka siis oli putken suiden välissä. Taas tuli hyviä neuvoja (älä jätä koiraa yksin tulemaan hypyn takaa vaan ohjaa se loppuun asti) ja homma alkoi sujua. Minä tosin olin pari kertaa itse törmätä putkeen ;)

Kaikenkaikkiaan siis takana hyvä toko-koe ja opettavaiset aksa treenit.

PS. Piti tulla vielä sellainen tieto lisäämään, että kokeessa oli kehä merkitty sellaisella muovinauhalla joka lepatti tuulessa. Ja paikalla makuussa se oli ihan koiran edessä ja Teri pysyi siitä huolimatta paikallaan!! Joskus mölleissähän paikalla makuu meni pieleen, kun tyttö pelästyi tuollaista nauhaa.

2 kommenttia:

 1. Kylläpä siellä on touhuttu. Teri on tuollainen joko-tai-tyyppi, joko mennään täydellisesti tai sitten ei ollenkaan. Ihanaa kesää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri sellainen on Teri! Välillä mennään eikä meinata ja välillä ei edes meinata.
   Ihanaa kesää myös sulle! :)

   Poista