lauantai 22. helmikuuta 2014

Tepa täytti 9 vuotta!

Teri täytti tosiaan tuossa keskiviikkona jo yhdeksän vuotta! Uskomatonta. Toisaalta sitä ihmettelee miten aika meneekään nopeasta, mutta Terin kohdalla tulee kyllä ihmeteltyä sitäkin miten vähän aikaa hänen haku reissustaan onkaan. Tuntuu että Tepa on ollut kanssani suurimman osan elämästäni vaikka eihän niin todellakaan ole. Johtuneeko sitten siitä, että Terin kanssa on niin paljon koettu?

Synttäreistä juttua
Mutta itse synttäri humuun. Tepan synttäreitä juhlittiin parinakin päivänä, kun maanantaina kävimme jo ostamassa tytön lahjan, uuden älypelin. Uusi peli on sellainen, jossa pitää tasoja pyöritellä. Ajattelin että ehkä sillä saisi oikeammanlaista suoritus tyyliä Tepan joululahjaksi saamaan peliin. Muut Tepan pelit ovatkin sellaisia, joissa pitää palikoita liikutella ja nostella. Hyvin se uusi peli tuntuu toimivan, vaikka Nake älykkäänä koirana yrittääkin oikoa peliä kaivelemalla herkkuja tasojen väliin jääneistä koloista.
Itse juhlapäivänä oli luvassa illalla tokoilua ja ajattelin, että tehdään siellä sitten hauskoja juttuja. Omalla osuudellaan Tepa pääsi tekemään tunnaria ja ruutua. Eka tunnari yritelmä oli aika häsellystä. Tyttö ei tuntunut oikein tajuavan, että siinä oli ne haisteltavat kepit. Lähetin muutaman kerran tytön kapuloille ja helpotin asiaa siirtymällä lähemmäs niitä. Ensin Nake bongasi vähän matkan päähän unohtuneen noutokapulan ja toi sitten sen. Noutamisen mielikuva oli siis kyllä mielessä. Seuraava yritys meni siihen, että Tepa juoksi kapuloille ja viskasi ilmaan ensimmäisen eteen tulleen kapulan. Kolmas kerta sitten onnistui ja oikea kapula löytyi.
Välissä kokeiltiin ruutua. Ajattelin testata osaako Teri etsiä ruutua ilman kosketus alustaa. No se nyt ei ihan toiminut. Kävin sitten näyttämässä ruudun ja homma alkoi pikkuhiljaa sujua. Lopuksi sitten kokeiltiin osaako tyttö korjata ruutua, jos menisi vikaan ja se meni ihan kivasti. Ääntä ruutua tehdessä kyllä välillä löytyi.
Ruudun jälkeen tehtiin vielä yksi tunnari, vähän rauhallisemmassa paikassa. Se meni hyvin! Tepa haisteli hyvin ja nosti heti ensimmäisellä oman kapulan. Taitava tyttö! Liikkeen omaisesti ei liikettä tehty vaan vein itse oman kapulan riviin.

Illalla tokosta tullessa sai Tepa nauttia kakusta joka oli tällä kertaa kumottu cesar-rasia, jonka päälle kaavin purkillisen laktoositonta kermaviiliä. Yhdeksää nakkia en edes yrittänyt kakun päälle tunkea vaan tökkäsin päälle possun saparon, sen kaikkein käyrimmän minkä pakkauksesta löysin. Mietin myös pienten herkkupalojen asettelua kakun päälle ysin muotoon, mutta laiskuus ja sopivien palojen puute muutti suunnitelmaa.

Pakollinen posetus
Ensi maistelut
Nenä ihan kermaviilissä :)
Nam, nam, nam...

Vapailua
Edellisenä viikonloppuna Nake pääsi maistamaan vapautta mökille. Parina päivänä käytiin mökillä ja metsässä kävelemässä. Ensimmäisenä Teri kävi tietenkin etsimässä naapurin pois heitetyt hauenpäät ja niitä hän sitten välillä mussutteli. Juoksentelu oli taas Tepasta mukavaa ja sehän se oli suosituin askellaji hangessa edetessä. Tasaisella tiellä tyttö malttoi jo sitten ravaillakin.
Verkoilla Nake pääsi myös käymään ja hyvänen aika taas sitä mekkalaa, kun kala avannosta nousi. Vinkuminen ja haukunta siis raikui niin että kaikki varmasti tiesi, että Tepa oli kalassa. Vähän päästin tyttöä haukia katsomaan ja heti niitä yritettiin käpälöillä lähemmäs suuta vetää.

Sellaisia oli Naken synttäri touhut. Tässä vapailu kuvia. Buff!

Loiks
Jipii! (Piti leikata kynnet tämän kuvan nähtyäni..)
Ympäristön tarkkailua

Taas mennään!
Kiven päältä löytyi myös tarkkailu paikka

Tepa ja jääpuikot

Taas pääsi "kilometri-kieli" kuvaan
Autossa väsymys iski

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti