tiistai 19. elokuuta 2014

Hei, me tiedetään mikä on RUUTU!!

Ihan totta. Nyt tuntuu että molemmat koirat tietävät mikä ruutu on ja osaavat sinne mennä.

Tepalla tämä prosessi on kestänyt kyllä kauan, mutta tänään löytyi hienosti ruutu, vaikka ei edes ensin sinne yhdessä herkkuja viety vaan Päivi vei ne tytön huomaamatta. Otin reilusti matkaa ja kysyin missä ruutu on, tyttö sen merkkasi ja sen jälkeen päästin hänet kaahaamaan hirveällä vauhdilla kohdetta päin.
Luulen että syinä tähän pitkään asian sisään ajoon ovat olleet ensiksikin, liian näkyvä kuppi (neiti etsinyt kuppia ei ruutua) ja toisena vaihto kosketus alustaa, jolloin taasen neiti etsi alustaa ei ruutua. Nyt kuitenkin Nake siis löysi ruudun, osaksi tästä saan varmaankin "syyttää" näkymätöntä alustaa ja sitä että ollaan pari kertaa tehty Vempin miniruutua. En tiedä, mutta hienoa kuitenkin!

Vempin ruudun ymmärrystä osasin jo hieman epäillä, kun hän edellisissä treeneissä juoksi lelun kanssa ruudun läpi muun liikkeen lopuksi. Päätin sitten kokeilla löytyisikö ruutu ilman että viemme lelun sinne yhdessä. Ensimmäinen yritys epäonnistui, kun kentän laidalle tuli ihminen, jota oli ihan pakko käydä tervehtimässä ja keskittyminen herpaantui. Kävimme sitten yhdessä ihmettelemässä lelua ruudussa ja tämän jälkeen ruutu löytyi.
Lähdin välillä kuuntelemaan pentukurssin teoria osuutta, jotta osataan sitten Vempin kanssa siellä toimia. Mutta sen jälkeen oli ihan pakko vielä kokeilla ruutua. Olen nyt muuten lisännyt ruudun sivujen pituutta ja ne ovat noin pari metriä pitkät.
Kokosin ruudun ja vein lelun sinne valmiiksi odottamaan. Hain Vempin kentälle niin että ruutuu jäi matkaa. Kysyin missä ruutu ja hieman kirittäen lähetin pojan matkaan. Hoplaa! Sinne juoksi poika ruutuun leikkimään.
Vähän otettiin perusasentoa ja jotain muuta en muista mitä. Näistä vapauttamisen jälkeen Vempi juoksi ihan innoissaan tyhjään ruutuun. Minä siinä äkkiä lelua perään viskomaan ja ruutuun leikkimään. On se kyllä mainio elukka! Tämän jälkeen vielä otettiin ruutu niin, että siellä oli lelu valmiina ja ihan kunnon matkan päästä.

Vauhtia ja vaikeuksia
Tepa on ollut kyllä viime treeneissä ihan liekeissä. Eilenkin se taantui pennun tasolle ja hypähteli innoissaan ilmaan, kun pääsi tekemään toista kierrosta. Ihanaa että treeni intoa löytyy.
Viime aikoina ollaan tytön kanssa treenattu paljon luokse tuloa ja ilokseni sain huomata, että viime kerralla ei hidasteltu! Ensin suora luoksetulo, jossa ihan super vauhti. Sitten pysäytyksellä, jossa vauhti hyvä ja nopea stoppi. Lopuksi vielä suora ilman hidastelua. Nake on niin taitava!
Huolta meille tuottaa tällä hetkellä kapula. Siitä on tullut tytölle jotenkin epämieluisa, varsinkin suuhun ottamisesta. Palautus on nätti ja loppuasento useimmiten suora, kun kapula vaan nousee, Nyt pitää varmaan koittaa tehdä nostoja ja kiinni pitoa huippu palkalla. Lisäksi pitää tarkistaa ettei kapulan ällötys johdu suussa olevista vaivoista. Luulen kyllä, että osa syynä voi olla liika paineistuminen tunnarin suhteen, josta ikävä ajatus siirtyi normaaliin noutoon?

Puistoilua
Käytiin muuten tänään pitkästä aikaa koira puistossa. Vempi ensimmäistä kertaa elämässään! Puistossa oli valmiina iso kokoinen uros ja alku kyselyjen jälkeen uskaltauduimme sisään. Tuo koira oli oikein mukava tapaus. Koira oli Teriä puoli vuotta vanhempi ja kaverukset saivatkin aikaan ihan hyvät juoksu leikit, joihin Vempikin uskaltautui välillä mukaan. Tepa ja Vempikin toki leikkivät yhdessä hippaa ja mukavaa näytti olevan kaikilla. Poikakin sai taas tutustua itseään vanhempaan kilttiin urokseen, mikä on oikein hyvä juttu jatkon kannalta.
Ei meille nyt tästä mitään puistoilu uraa ala, mutta oli mukava päästä juoksuttamaan molempia koiria vapaana. Tepakin pääsi ihan kunnolla revittelemään pitkästä aikaa.

Pentutreffeillekin kerettiin viime viikonloppuna ja alku sujuikin ihan hyvin. Kerran Vempi yritti astua yhtä narttua, mutta kun kerroin ettei asia käy jäi yritykset siihen. Ikävämpi juttu oli muutaman kuukauden vanhempi uros, joka jossain vaiheessa päätti ottaa Vempin kohteekseen ja yritti ratsastaa hänen selässään kokoajan. Koska kaikki mitä koiran omistaja teki asian lopettamiseksi oli koiran alas käsky yritykset päädyin minä nostelemaan koiraa niskasta pois Vempin selästä. Kun Vempi pyörähti selälleen ja mietti että mikäs kumman leikki se tämä on tyytyi toisen koiran toteamaan, että hyvä että oppii sanomaan. No minä en ihan välttämä halua, että penne oppii "sanomaan" ja tappelemaan, koska toisen koiran omistaja ei saa koiraansa kuriin. Niinpä jonkin aikaa toista koiraa Vempin kimpusta poisteltuani päätin, että meidän on aika lähteä, ennen kuin pojalle tulee ikäviä kokemuksia asian suhteen.

Sellaisia pohdintoja ja onnistumisia tällä erää. Loppuun vielä huonolaatuinen kuva, mutta katsokaa ihmettä Nake leikkii yhdessä Vempin kanssa lelulla. Siis lelulla!! Buff!

Kumpi voittaa?

1 kommentti: