torstai 4. syyskuuta 2014

Ihmettä ja kummaa

Tapahtumia on taas riittänyt, vaikka en olekaan kovin aktiivisesti niistä tänne kertoillut. Ainakin osaksi syytän koulun alkua, joka on verottanut voimia ja aikaa. Tästä taitaa taas tulla lähinnä treeni päivitys joten varoitan jo etukäteen.

Johan oli möllit!
Voihan möllit! Hyvä että käytiin nimittäin tokomölleissä. Sillä ajatuksella mentiin että katsotaan mitä pitää ennen koetta treenailla. Treenattavaa löytyi jonkin verran. Ensinkin ongelmana oli maahan menot kaikkiin tarvittiin kaksois käsky paitsi kakejen keskellä olleisiin. No tämä onneksi taisi olla väliaikainen häiriö ja näyttää nyt suht korjaantuneen, paitsi seuraamisessa, josta kyllä syytän vain itseäni, kun seisomista on hinkattu.
Paikalla olo oli todella huono pitkästä aikaa. Jonkin aikaa liikkeen alkamisen jälkeen Teri nousi ylös ja lähti nenää venytellen hiipimään kohti toisen pään koiraa. No rotu oli tuttu ja Tepalle kaiketi mieluisa, mutta sukupuoli ja koira olivat aivan väärät.
Nouto oli hmm.. mielenkiintoinen. Nythän Tepalla oli jonkinlaista inhoa kapulaa kohtaan ja se näkyi myös tässä. Tyttö lähti kapulalle niihaillen ja hieman nuuskutellen. Kapulan luona sitä haisteltiin ja kierrettiin ympäri. Lopulta kapula nousi ja palautus vauhti oli suht hyvä. Mutta kuinkas sitten kävikään? Kun luulin Naken palaavan sivulleni hän hävisikin näkökentästäni ja kiersi minut ympäri. Siitä hän sitten kapula suussa lopulta päätyi viereeni, täysin vinoon.
Nouto ollaan nyt korjattu innon nostatuksella ja Vempin avustuksella. Kummallinen vaikutus on sillä että toinen häärää vieressä ja saattaa Tepan mielestä ehtiä palauttaa kapulan ensin ja saada herkun. Tätä vielä korjaillaan.

Hups, väärä koira..
Sitten treeneihin. Tepan luoksetulon vauhdit on nyt todella hyviä ja jopa stopit kohtalaisia. Tiedän että Tepa pystyy paremaan, mutta kunhan tyttö eläköityy harrastelu tasolle en jaksa asiasta enää välittää. Mölleissä luoksari oli kuitenkin kympin arvoinen ;)
Nouto on kuten sanoin vähän vaiheessa. Sivulle palautuksista en nyt ala nipottamaan, sillä tyttö jostain syystä selvästi paineistuu kapulan kanssa lähelle tulosta.
Kakeissa pitää nyt ottaa loppu rutistus ja vahvistaa ekan nousun jälkeen istumassa oloa. Nyt Nake on vähän turhan oma-aloitteinen maahan menon suhteen, mutta minun moka taas kun olen tehnyt paljon nopeita vaihtoja. Hyi minua!
Paikalla makuuta ei olla otettu ryhmässä muiden kanssa möllien jälkeen ja todella toivon, että ehditään vielä ennen koetta ottaa. Nimittäin enne möllejä olleissa treeneissä Tepa oli ryöminyt jonkin hajun perässä eteenpäin. Kun sanottiin, että Teri liikkuu luulin kyseen olevan haistelussa, mutta siinä vaiheessa kun olin asiasta huomauttanut oli tyttö ollut takajalat oikosenaan perässään..

Vempin kanssa ollaan aloitettu pentukurssi, joka on kyllä ihan aiheellinen varsinkin häiriön siedon takia. Vähän on pojalla vielä keskittymis kyvyssä puutetta. Vaikka hyvin hän jaksaa tehdäkin, mutta sitten kun huomio menee, niin se oikeasti menee. Seuraaminen on kyllä hienoa ja paikalla olo.
Satuin viimeksi treenatessamme unohtamaan että kanssani on tokottamassa hyvin uransa alussa oleva poikanen eikä kokenut konkari. Harjoiteltiin siis ruutua, kun poika ei meinannut sitä tajuta. Jätin hänet sitten paikalleen istumaan. Parin askeleen päästä tajusin, että voi hitsi nyt on paikalla olossa aivan väärä koira. Rohkeasti kävelin ruutuun ja ajattelin pojan pomppaavan pystyyn siinä vaiheessa kun heilutan lelua. Mutta kas kummaa niin ei käynyt! Minä vielä palasin pojan viereen ja matkaa tosiaan oli ihan kunnolla (liikaa kuitenkin ruudun tämän hetkiseen osaamis tasoon nähden) ja tyyppi vaan istua pönötti paikoillaan.
Olen kyllä aika usein saanut huomata, että Vempin edistys on toisinaan aika huimaa. Toki takapakkejakin tulee, mikä kuuluu asiaan ja tolpan kierto tuntuu tällä hetkellä olevan kovin suurta ajatustyötä vaativaa puuhaa. Kun ei aina malta tolpalle asti mennä tai sitten matka on olevinaan pitkä eikä pieni vaan ymmärrä. Mainio tapaus tuo Vempikin kyllä on.

Jotta sellaista tälläkertaa. Buff!

Ponnareihin totuttelua
Tepa tarkkailee Vempin "hiustenlaitto tuokiota"
Vempi haki henkistä tukea Teriltä ponnari tuokion jälkeen

1 kommentti:

  1. Ou vou miten hauskat ponnarit on pojalla.jospa niihin tottuu...
    ainakin näkyy silmät.
    Silejä ihanille koirillesi ja sinulle myös.

    VastaaPoista