tiistai 22. syyskuuta 2015

Kuulumisia ja videoita

Nyt tulee video materiaalia ihan normaalin kirjoittelun lisäksi. Se kirjoittelukin on sellainen tiivistelmä tärkeimmistä mieleen muistuvista tapahtumista.

Minä päätin keväällä, että otetaan Terin kanssa kesä projektiksi tunnarin kuntoon laitto. Tepan tunnarihan on ollut ihan kauhea jo kauan. Se menee siis niin, että tyttö menee kapuloitten luo, viskoo niitä ilmaan sen kummemmin miettimättä ja tuo sitten lopuksi sen kapulan, mikä nyt sattuu lopulta eteen jäämään. Niin kauan, kuin kapula on piilotettu ruohoon on vielä nenä käytössä, mutta sitten ei.
Kuulin kesällä uudenlaisesta tavasta opettaa tunnaria, kuvioon perustuvan tavan. Siinä tehdään ensin rubikinkuutiota muistuttava keko kapuloista ja sen taakse sitten se oma tunnari. Kuutiosta kapuloita aletaan sitten pikkihiljaa levittämään oman ympärille ensin V-kirjaimen muotoon, sitten kaariksi ja sitten ympyräksi. Vois kuvitella että koira alkaa nopeasti vain nostamaan sen keskimmäisen kapulan, mutta niin ei käynyt edes Tepan kohdalla. Aika nopeasti tosin edettiin vaikka suurimmaksi osaksi aloitettiinkin siitä V:n muodosta parin ekan kerran jälkeen. Mutta nyt Tepa malttaa haistella! Hän ihan oikeasti haistelee ja tuo sitten oman kapulan oli muoto sitten mikä tahansa.

Vempi kävi näyttäytymässä näyttelyssä saaden hyvän arvostelun ja laatumaininnan ERInomainen. Vempula oli siis tuomarin mielestä rodunomainen ulkoisestikin. Puudelikisojen lisäksi Vempula on tokoillut kovasti ja lisäksi ollaan käyty agilityä harjoittelemassa. Poika on kuulemma jälkimmäisessäkin ihan lupaava, vaikka sillä onkin kuulemma sellaisia toko-koiran ominaisuuksia, että kontaktia minuun haetaan. Hänen kanssaan saatiin nyt ohjelmaksi harjoitella linjaamista.
Tokoa ollaan siis treenailtu tänäkin kesänä, porukalla, yksin ja nuortenkoirien ringissä. Vempula on kyllä kehittynyt hirveästi kesän alusta ja käytiinkin pojan kanssa aloittamassa koe ura. Hienosti se alkoikin, sillä Vempi sai 185,5 pistettä ja KP:n. Lisäksi oltiin seuran piirinmestaruusjoukkueessa ja saatiin hopeaa. Lopussa on vielä video kokeesta pisteineen. Paikalla makaamisen 8 johtui siitä, että poika nousi istumaan naapurin käskystä.

Putkihullu?
Jos painan tarpeeksi lujaa, pääsenkö läpi?
Teini-ikä iski ja varpaiden värjäys villitys
Tepakin värjäsi takajalkoja
Vempin toko palkinnot
Tokoilun jälkeen oli lupa hupsutella mutaisessa ojassa

Siinäpä sellainen tiivistetty kertomus viime kuukausien tapahtumista. Tepa treenaa omaksi iloksi ja Vempillä on jossain vaiheessa ensi vuoden puolella edessä avoimenluokan kokeilu.

Tässä muutama video erinäisistä aiheista. Luvassa Vempulan vesittämistä, Tepan vatun syöntiä ja Vempin eka tokokoe. Buff.
4 kommenttia:

 1. Ehe taitaa Vempi olla "pesänteko puuhissa" Mitähän tu hautoo ..
  Ihkuja kuvia ja videoita taitavista koirista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vempi on vaan niin putkihullu, että haluaa nukkuakin kokoon laitetussa putkessa ;)

   Poista