sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Teri määrää, Vempi häärää

Katselin tässä eilen taas Terin ja Vempin touhuilua ja pakko se on todeta, että Tepa niistä on se pomo. Viimeksi pöljäilyn aiheena oli luut. Meillä siis on oikeasti lattialla varmaan lähemmäs kaksi kymmentä "luun raatoa" eli sellaista aika hyvin kaluttua ydin luuta tai herkkuluuta. Leluja lattialta ei löydy yhtä lypsimen nännikumia lukuun ottamatta, joten koirat saavat purkaa tarmoaan luihin. Mutta siis asiaan. Niitä luita on siis paljon mistä valita, mutta tietysti se toisella oleva luu on yleensä se paras (ainakin Tepan mielestä). Niinpä siis tänäänkin Tepan piti saada se Vempillä oleva luu ja tyttöhän haki sen lähes Vempula paran suusta. Tepa vaan käveli paikalle, heilutteli vähän häntää ja nappasi luun itselleen. Vempi poloinen siinä sitten vaan ihmeissään katsoo, että miten tässä nyt taas näin kävi. Teri pitää luuta hallussaan hetken, on järsivinään ja poistuu sitten toisiin puuhiin. Tällöin Vempi näkee tilaisuuden tulleen ja hakee luun takaisin. Pian Tepa kuitenkin saapuu paikalle ja anastaa taas pojalta luun. Tätä sitten jatkui jotain neljä kertaa peräkkäin. Siis ihan mahdoton meininki!Jos kyseessä sattuu joskus olemaan ihana verinen rusto Vempula kyllä yrittää pitää puolensa ja örisee ympärillä pyörivälle Tepalle, mutta ei Tepa välitä vaikkei kyllä toisaalta uskalla ottaakaan rustoa itselleen. Siinä hän pyörii, kunnes poika on rustonsa syönyt ja palaa sitten omansa kimppuun. Kerran Terin luun ominta meni niin pitkälle, että suurin osa luista oli sullottuna pedin reunojen viereen ja siinä neiti onnellisena nukkui niiden keskellä.
Vaikka Tepa tässä asiassa pitääkin pomon paikkaa on pakko myöntä, että hän ottaa myös hirveästi tukea Vempistä. Terin pelot on todella laantuneet Vempin saapumisen jälkeen, Vempula kun ei pelkää mitään. Monessa asiassa, missä Teri olisi ennen mennyt paniikkiin, se nyt käyttäytyy paljon rauhallisemmin ja saa selvästi varmuutta vierellä menevästä Vempistä, joka vaan on niin Cool.

Ei Vempinkään elo viime aikoina ole ihan pelkkää tulppaaneilla(Hollantilainen kun on) tanssimista ollut. Pojalle on iskenyt jonkin sortin alle kahden vuoden ikä kriisi ja meno on välillä ollut lenkillä sen mukaista. Ohitukset on siis olleet hieman haastavia välillä, mutta nyt ehkä uskallan sanoa, että saattaa alkaa helpottamaan. En sano mitään varmasti, ettei kuvitelma romahda.
Muutenkin on ilmassa sellaista kokeilun tuntua. Treeneissä poika kokeilee nyt kovasti, että pitääkö minua kuunnella vai saako sitä hömpötellä omiaan. Tänäänkin agilityssä toinen kierros oli aikamoista tahtojen taistelua. Ei siis päästy kuin kolme estettä, ennen kuin säätäminen alkoi. Eteenpäin en halunnut mennä kun vasta sitten, kun poika kuuntelisi eikä säntäilisi omiaan. No etemmäs ei sitten päästykään vaan lopetettiin pariin suoritukseen joissa poika kuunteli.

Huomatkaa kuinka Teri "nauttii" poseeraus kuvissa..

Tarpeeksi iso luu kahdelle


Harrastus rintama
Viime viikkoina on ollut kiirettä treeni rintamalla, kun sovittuja treenejä on ollut useampana päivänä ja siihen päälle itse olen vielä käynyt talkoilemassa. Vempula on tokoillut kovasti ja ruutu on ollut nyt meillä enemmänkin työn alla. Tarkoitus siis olisi saada ruudun paikka varmaksi, jotta tarvittaessa ulos lentäneet pysähdykset saisi korjattua. Ja voin muuten kertoa, että Vempihän muuten lentelee. Asenne ruutuun on kyllä loistava ja suoritus innokas. Muutakin ollaan kyllä tehty, mutta ruudun paikkaa ehdottomasti eniten. Aloitettiin myös taas treenaaminen seuramme ryhmässä ja eka kerta sujuikin hurjan hienosti. Hienosti Vempula keskittyi, vaikka kentällä oli samaan aikaan kaksi muuta koirakkoa. Myöskin evl:n paikalla oloja ollaan tehty. Tosin istumisen olen ollut ihan näkyvillä ja käynyt väli palkkailemassa. Pätevä poika tuo Vempula, siloin kun se jotain tajuaa.
Agilityssä käydään joka toinen viikko. Viime kerralla oli aiheena välistä vedot ja olin kyllä todella yllättynyt, kun poika hokasi asian heti ekalla kertaa. Hieman jopa hämmennyin. Päästiin ihan muutaman esteen pätkäkin tekemään välistäveto harjoituksen yhteydessä.

Tepa on päässyt treenailemaan niitä näitä, mitä milloinkin. Kokeilin hänenkin kanssa ruudun paikan hahmottamista, mutta Tepamaiseen tapaan tyttö keksi aivan jotain muuta. Laitan aiheesta videon.

Että sellaista. Buff!Fiksut ja filmaattiset vol.?
Vähiin käy ennen kuin loppuu. Hampaat meinaan..

2 kommenttia:

  1. Mä en kestä tota Vempin karvaista ja loputtoman iloista naamaa :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä onkin "kestämistä" ;) Tuossa lauseessa oli kyllä Vempi aika hyvin tiivistettynä: karvainen ja loputtoman iloinen <3

      Poista