perjantai 8. heinäkuuta 2016

Me muutettiin taas

Miltä kuulostaisi kolme muuttoa vuoden sisällä? Ei kovin kivalta ja voin kertoa ettei se ole kovin kivaa. Ehdittiin sitten asua kuukausi edellisessä paikassa, kunnes siellä sattui vesivahinko yläkerrassa ja vedet valui sieltä meidän kämppään. Onneksi ei tarvinnut nyt kaikkia tavaroita muuttaa vaan suurin osa jäi kotiin. Lähdettiin siis evakkoon, jossa vietetään nyt noin kolme kuukautta. Ensimmäinen viikko jo takana. Jei!
Mitäpä karvakasat tykkäsi muutosta? No eipä niillä taaskaan mikään hätä ollut. Reippaana muuttivat molemmat ja parissa päivässä tottuivat uuden talon ääniin. Meidän kämppä sijaitsee alimmassa kerroksessa ja sisältää isohkon lasitetun parvekkeen. Itse en mikään kamala parvekeihminen ole, joten saattaa olla että parveke toimittaa vaan tuuletuksen välitilaa. Varsinkin kun parveke on ylhäältä alas asti lasitettu ja vaikka alaosa on tummempaa lasia, niin siitä näkyy kaikki läpi. Vempi kävikin yksi päivä siellä ihmettelemässä rajun sade kuuron kohinaa. Siellä hän katseli maailmaa lasi seinän läpi eikä välittänyt pätkääkään jyrisevästä ukkosesta. Teri katsoi turvallisemmasi pysyi sisällä.
Kauheasti ei olla vielä täältä lenkkipolkuja etsitty, kun melkein heti muuton jälkeen piti lähteä autoa huollattamaan. Koirapuisto kuitenkin löydettiin ja koska se oli tyhjä pääsivät haukut vähän rälläämään. Se on kyllä kiva metsämäinen puisto jossa Tepakin innostui leikkiin.Pakollinen toko turina
Vempulan kanssa on toki tokoiltu ja tokoiltu vähän lisää. Ostin oikein peilin, että näen sen kapulan pidon, niin se "ryökäle" tekee sen tosi nätisti joka kerta. Toisin se on ulkona, kun ois muutakin katseltavaa muka. En alkaisi mokomasta asiasta nillittämään, mutta olisihan se kiva se ykkönen sieltä SM:stä saada. Siihen on mielestäni oikein hyvät mahdollisuudet, jos kenttä ei lainehdi vedestä. On tuo koira kyllä ihan turha hienohelma. Edelleen ihmettelen, miten työkoirassa on saatu tuommoinen turha ominaisuus esille. Tuskin ne siellä paimenessakaan on joskus koko ajan katoksen suojissa seisseet? Siis ei se kostea nurmi ole ongelma, mutta jos sattuu lätäkkö.. Teri sentään tekee missä vaan maahanmenot ja muut ja sillä sentään miellyttämis halua vain makupalaa kohtaan. Toivomme siis vedestä lainehtimatonta kenttää parin viikon päähän.

Juhannus
Käytiin juhannuksena mökkeilemässä ja veneilemässä. Vempula oli ensimmäistä kertaa ikinä veneessä ja otti tosi rauhallisesti. Tepa taasen on jo vanha konkari näissä hommissa ja tarkkaili ennemmin veden liplatusta sekä järven tuoksuja. Mökkeilyyn tuli tällä kertaa iso muutos, sillä Teri vietti aikansa ulkona ollessa maakoukkuun kiinnitettynä. Tämä siksi ettei hän pääsisi naapuriin kaivelemaan viime talvisia hauen päitä. oli kyllä itselläkin rennompi olo, kun ei tarvinnut huolehtia missä Nake menee. Vempulahan nyt ei pahemmin pihalta yksin poistu.


Käännä niska, käännä niska näin

Vaikka yli harmaan sohvan
Tänään koitti päivä, jolloin koirien piti jäädä ensimmäistä kertaa viettämään päivää keskenään evakkokämppään. Olen tehnyt heille oman nurkan alkoviin, missä on heidän petinsä, vesikuppi ja Vempin kuppi. Herkut olen antanut sinne, jotta siitä tulisi kiva paikka. Sohva peittää osan alkovin suuaukosta ja loppuun osaan laitoin tänään komposti ritilän. Mietin miten koirat "tilassaan" pysyvät, kun sohvan yli on kuitenkin helppo tie vapauteen. Kotiin tullessa en voinut olla nauramatta, kun neiti Nokkela ja herra Häsä olivat ovella vastassa, sohvan ylihän ne oli loikanneet. Antoivat vielä pyydettäessä tyyli näytteen. Pitää siis kehitellä jokin este komposti aidoista, ettei koirat pääse keskenään ollessa keittiöön. Minua aina pelottaa etteivät he vahingossa saa uunia tai levyjä päälle.

Semmoiset pika kuulumiset tällä kertaa. Buff!

Siilien tarkkailu piste
Mummon odotusta
Kääk! Täällähän yritetään syödä pieniä koiria!!
Kroko jälleen taltutettu tasolleen
Karvalankamatto ja matto

1 kommentti:

  1. ONNEA UUTEEN VÄLIAIKAISEEN HIMAAN. Onneksi nuo hauvat sopeutuvat nopeasti uusiin tilanteisiin. Ja mökkikesä ja juhannus on ollut kivaa koirillekin. Hyviä kuvia koirien elämästä. Kiva katsella noita koramurujen kuvia. Mukavaa kesää kaikille myös kuvaajalle. Vempille onnea kilpailuun..jeeee

    VastaaPoista