torstai 1. joulukuuta 2016

Tokon rotumestaruus

Vempulan kanssa käytiin hakemassa voitto kotiin tokon rotumestisten avoimesta luokasta. Teri oli sillä aikaa hoitamassa mummon ulkoilutus ja vahdinta tehtäviä.

Koska minulla on video tuosta kokeesta laitan sen tänne. Jälkeenpäin kyllä huomasin, että videolta puuttuu paikalla istumisen arvosana, joka on 10p. Voisin ehkä vähän avata tuota koetta videon lisäksi, sillä ihan kaikki jutut ei käy siinä ilmi. Ensinnäkin videossa ei ole ääniä, koska hallissa oli niin kova hälinä ettei kokeeseen kuuluvat äänet suurimmaksi osaksi kuulu siinä muutenkaan. Viereisellä kentällä oli käynnissä agilitytreenit ja yleisö jutteli.
Aluksi oli paikalla istuminen, johon mentiin luoksepäästävyys tarkastuksen kautta. Vempi tietysti innostui tuomarin rapsutuksista, mutta sain hänet tällä kertaa huomattavasti paremmin hallintaan tapahtuman jälkeen. Jo heti paikalla olon aluksi lähti toisessa päässä riviä koira vierustoverin luokse ja kun sitä ei saatu hallintaan niin piti kaikkien palata koiriensa luokse. Täytyy kyllä sanoa, että se häiritty koira oli tosi upea. Se vaan istui paikallaan, vaikka toinen siinä ympärillä pyöri ja haisteli. No mutta kuitenkin paikalla istuminen siis uusittiin. Minä palasin Vempin luo takaa kiertäen ja kehuin hänet, mutta en vapauttanut. Kun liike alkoi uudelleen ei meillä ollut Vempulan kanssa mitään ongelmia sen suorittamisessa toistamiseen. Sen kyllä huomasi, että pojan pää kääntyili aina sinne päin, missä selkäni takana menevät agilitaajat menivät.
Luoksetulosta ja hypystä lähti molemmista yksi piste törmäämisestä. Oli niin innokas häsä. Katsotaan jäisikö tuo törmäily pois kun tehdään noita liikkeitä enemmän vai pitääkö niihin jotain keksiä?
Kauko-ohjauskessa lähti ½ pistettä siitä, että poika meni vinoon. Tälle täytyy kyllä nyt tehdä jotain. Vempihän vinoutuu myös treeneissä. Olisiko hän kuitenkin liian kiinni käsimerkissä, sillä sinne puolelle poika kääntyy millä kädellä annan merkin.
Entäs nouto? No tuota tuota.. Kun sain kapulan käteen aloin miettimään miten sitä heitän. Niinpä heitto lähti sitten ylös ja vinoon. Piste lähti Vempulan kapulan yli kaahauksesta ja kaksi siitä, että piti antaa toinen käsky sivulle tuleen, kun poika jäi hölmönä eteen seistä töröttämään.
Muut virheet ja virheettömyydet näkyykin sitten videolta. Lopputuloksena AVO1 197,5p, KP, luokkavoitto ja vuoden 2016 avoimenluokan toko rotumestaruus!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti