lauantai 28. huhtikuuta 2012

Kesä tulee, oletko valmis?

Haaveissa rantaloma krokon kanssa?
Teri on jo alkanut valmistautua tulevaan kesään ihailemalla vapaana virtavaa vettä. Jo useampana päivänä olemme pysähtyneet ranta penkalle tytön toivomuksesta. Välillä ihailemaan joutsenia sekä sorsia ja välillä ihan vaan maisemia ihmettelemään.
Lumet ovat tältä korkeudelta hävinneet hurjaa vauhtia viikon aikana, mikä kertoo keväästä ja kesän lähenemisestä. Alku viikosta lumen peitossa ollut ranta on nyt kokonaan näkyvissä. Lumen häviäminen on aina neidille pienen ihmetyksen paikka, sillä hyvää pissa paikkaa on hetken aikaa vaikea löytää, kun ei ole vielä kunnon heinikkoa missään.

Tänään aamu lenkillä oli tytöllä kummallinen ajatus mielessään. Jonkin matkaa rannalla kuljettuamme neiti päätti äkisti haluavansa kääntyä takaisin kotia kohti. En tiedä mikä juttu se oli, mutta ihan kunnolla tyttö laittoi vastaan, kun sitä eteenpäin ohjasin. Pienen kyljen rapsutuksen ja juttelun jälkeen Nake kuitenkin suostui lähtemään mukaani. Ihan kuin sillä muka olisi ollut vaihtoehtoja ;)
Päätin piristää nuupahtanutta Nakea ja huomasin onnekseni, että eräs ranalla seisovista puista oli metrin korkeudelta haarautunut joten pystyin hypyttämään sinä neitiä puuhun ja sieltä pois. Siinä hyppiessä neidin mieli selvästi piristyi.
Pian virrasta paljastui neidille suuri ihmetyksen aihe nimittäin vedessä lilluva jää palanen. Moinen möykky oli selvästi kauhean epäilyttävä ja sitä piti oikein haukkua. Jonkin aikaa tytön sitä ihmeteltyä päätin kalastaa sen rantaan. Tehtävä ei ollut helppo, sillä pinnalla näkyvä palanen oli niin sanotusti vain jäävuoren huippu. Möykystä nimittäin lähti pitkä "varsi" kohti rantaa, jossa oli veden alla toinen huomattavasti isompi möykky. Kun sain möykyn rantaan päätti Tepa sitä varovasti haistella todeten sen vaarattomaksi.
Kun möykystä oli päästy piti alkaa ihmettelemään vedessä kelluvaa käpertynyttä lehteä. Lehti oli niin jännittävä, että sitä piti haukkua ja maatakin kuopia. Teri jopa välillä painoi kuononsakin veden pintaan, jotta saisi ajelehtijasta paremmin selvää. Vaan ei mokoma lehti tullut lähemmäksi, vaan jatkoi ajelehtimistaan muutaman kymmenen sentin päässä. Veteen Nake ei uskaltautunut ja toisaalta en olisi häntä kyllä sinne vielä näillä lämpö asteilla päästänytkään.
Laitan loppuun videon Terin lehden tarkkailusta. Siinä muuten näkyy hyvin sivulta tytön suppu suu asento haukun jälkeen ;) Ei woo-kuppia..

Lopuksi vielä kerrottakoon että pääsimme Naken kanssa sinne agilityn alkeiskurssille. Nyt alamme valmistautumaan huomiseen reissu päivään pakkailun merkeissä.

Vähän valuivat lasit nenänvartta pitkinLehteä tutkiessa on varottava ettei molskahda veteen (28.4)
Sama ranta viikko sitten (22.4)
Lehteä komentaessaan löytyi Teristä myös pystykorvan haukku. Videon laatu ei ole kaikista parhain, koska se on kuvattu kännykällä, mutta kaipa siitä selvän saa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti