tiistai 22. tammikuuta 2013

Ärrin purrin

Terillä oli tuossa hiljattain taas vaikea ohitus jakso vai voiko sitä edes jaksoksi sanoa, jos kesto on pari päivää?  Kuitenkin.. Yksikään koira ei selvinnyt ilman pientä kommentointia ohi.

Tätä jatkui siis pari päivää ja sitten yhdellä yö ulkoilu kerralla minulla meni totisesti hermot. Terin piti ruveta haukkumaan pitkän matkan päässä kulkevaa koiraa ja tosiaan vielä keskellä yötä. Otin tyttöä valjaista kiinni ja asetuin hänen ja toisen koiran väliin. Haukunta jatkui, kunnes toinen koira hävisi näkyvistä. Silloin Tepa päätti päästää kunnon kidutus ulvahduksen ilmoille, minä pidin siis edelleen valjaista kiinni. Sitten lähdimme kävelemää toisen suuntaan, mutta örinä ja murina vain jatkui. Siinä vaiheessa minä aloin polkea jalalla maata ja hyppiä tasajalkaa (toivon mukaan kukaan ei sattunut ihailemaan kaupungin yötä ikkunastaan). Vähän vielä aikaa Tepa pörisi, mutta hiljeni viimein. Tyttö teki vielä tarpeensa ja sitten menimme nukkumaan.
Seuraavana päivänä varustauduin ulos lähtöön hyvillä herkuilla ja hermoilla. Niistä oli apua ja ohitukset sujuivat todella hienosti. Nyt on tainnut hyviä ohituksia jatkua melkein parin viikon verran :) Välillä toki vieläkin on sellaista ohitettujen koirien perään murraamista, vaikka ne olisivat jo kadonneet näkyvistäkin! Mutta kyllä se taas tästä. Parempaan päin ollaan menossa ja ainahan koulutuksessa näitä notkahduksia sattuu.

Kipeä luu juttu
Naken barffaus on sujunut suurimmaksi osaksi ilman harmeja. Pari kipu kohtausta tytöllä on ollut ja niiden aiheuttajaa olen miettinyt. Olen päätynyt pohdinnan jälkeen syyttämään kovia luita. Sen jälkeen kun tytön ruokavaliossa alkoi olla enempi raakoja poron luita alkoi myös nieleskelyä olemaan. Nyt kun kovat luut on taas jätetty pois, niin oireilukin loppui. Nyt Tepa saa siis broileria ja rustoja. Liha valikoimaa yritän pitää monipuolisena, kun tuo luu puoli nyt meni miten meni. Pitää vielä tehdä sellainen kokeilu, että antaisi kovia luita vaan kerran viikossa jos se ei vaikka aiheuttaisi kipuilua? Tarvittaessa pitää sitten luumurskaa ostaa ruoan joukkoon. Kasvista Teri syökin paljon, kun se on niin hyvää vatsan täytettä eikä aiheuta vatsa oireita.

Viikonloppu retkellä
Viime viikonloppuna Tepa pääsi taas vapaa matkailijaksi mökki maisemiin. Setäni Aatu-pystis oli myös mökillä käymässä ja Teri pääsi yrittämään pyytää poikaa leikkimään. Aatu oli ehtinyt jo juoksennella monta tuntia kun me saavuimme paikalle, joten yritykseksi leikki jäikin vaikka Tepa ihan tosissaan yritti. Muuten tyttö juoksentelikin mukanamme metsä lenkillä ja tutkiskeli luonnon hajuja.

Otettiin pari luoksetulon pysähdy harjoitusta päivällä Naken kanssa. Hyvin tyttö nyt alkoi jarruttelemaan heti merkistä. Ikävä kyllä vauhtia löytyi niin paljon ettei vauhti heti ensimmäisellä yrityksellä pysähtynyt. Oli vissiin neidillä ABS:t päällä, kun pari kertaa tökkäsi ;)
Paikallaoloakin on nyt tullut otettua. Olen ollut niin ilkeä, että Terin on pitänyt tehdä paikka makuu sillä aikaa, kun minä olen hakenut iltapalaa pakastimesta. Tiedän miten suuri kiusaus se on tytölle nousta ja tulla keittiöön, kun rapina kuuluu. Ensimmäisenä päivänä taisin käydä käskemässä tytön kolme kertaa takaisin, seuraavana kaksi ja sen jälkeen ei ole tarvinnutkaan uudelleen käskeä. Nyt kun tyttö pysyy hiljaa paikallaan pakastimella rapistelun ajan olen alkanut seistä aivan hiljaa nurkan takana vaihtelevia aikoja. Välillä olen mennyt heti ja pisimmillään odottanut puolitoista minuuttia.
Pitäähän sitä hiljaisuuttakin harjoitella, ettei tule sitten ongelmia sen kanssa. Seuraava haaste onkin tämän jälkeen siirtää harjoittelu muitten koirien kanssa liikkeenomaiseen suoritukseen. Onneksi tässä on vielä aikaa harjoitella, kun ohjatut treeni jatkuvat vasta ensi kuussa.

Sellaiset olivat Naken uusimmat kuulumiset. Nyt tyttö nukkuu tyytyväisenä mummon tyynyllä takajalkojen varpaat nenässä kiinni :)


Mitähän sieltä löytyi?
Vähän oli miettiväisiä koiria
Aatu innostui juoksemaan pienen pätkän
Matkan varrella vertailtiin kummalla on isommat pystykorvat :)
Teri päätti taas kasvattaa lumiparran
"Tietä käyden tien on vanki. Vapaa on vain umpihanki."-Aaro Hellaakoski

2 kommenttia:

  1. Minä en kyllä käsitä, mistä ihmeestä sinä olet tuollaiset lehmänhermot saanut mitä koirankoulutukseen tulee (: Ihan kateeksi käy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä siinä taisi lehmänhermot olla kaukana, kun tasajalkaa tuolla pihalla hypin ja kiukusta kihisin :D

      Poista