torstai 14. marraskuuta 2013

Heräämisiä

Meille on tässä viime aikoina tapahtunut kaikenlaisia heräämisiä, sekä Terille, että minulle. Terille herääminen nyt ei ollut kovinkaan miellyttävä kokemus ja kerronkin siitä ensin.

Terin herääminen
Tämä ei siis ollut mieluinen tapahtuma Tepalle. Kaikki alkoi, kun löysin äitini varastosta vanhan herätyskellon, jonka sain muistin mukaan lähtiessäni ensimmäiselle luokalle. Riemukseni tuo kapistus kävi ja pysyi jopa ajassa. Vähän sitä toki pitää välillä kopauttaa, kun herätys ajan asettamisen seurauksena viisarit saattavat jumahtaa paikoilleen. No mutta kuitenkin. Otin kellon sitten toki käyttöön, kun minun heräämiseni yhteen kelloon ei ole lainkaan varmaa.
Ensimmäinen kellon käyttö viikko ei tuottanut ongelmia, mutta syysloman jälkeen sen kauheus tuli ilmi. Ensimmäisenä aamuna kun kello soi Teri säntäsi hirveällä kyydillä makkarin ovelle, kääntyi katsomaan ja jatkoi matkaansa olkkarin puolelle. Seuraava aamuna ihmettelin, kun Nake taas pomppasi yllättäen ylös, kello soi ja tyttö painui olkkariin.
Pari päivää tätä ihmettelin ja sitten Nake siirtyi olkkariin jo ilman kellon sointia. Siinä vaiheessa tajusin, että neiti kuulee pienen napsahduksen joka tulee juuri ennen kuin kello alkaa soimaan. Jätin sitten kellon laittamatta soimaan ja toivoin että herään toiseen kelloon. Jälleen kellon napsahdettua Nake vaihtoi huonetta. Ei auttanut asiaa vaikka kello ei soinutkaan moneen päivään. Lopulta sitten siirsin kellon napsahtelemaan puolen päivän aikaan, mutta ajatus kammottavasta äänestä oli jo iskostunut tytön päähän ja nyt hän lähtee toiseen huoneeseen nukkumaan automaattisesti jo hyvissä ajoin ennen kuin herään.
Tulin tässä miettineeksi, että minkäköhän sätkyn Teri saa yksin ollessaan kun kello napsahtaa? Pitänee muistaa siirtää kello napsahtamaan ilta päivään, niin ei säikyttele pientä koiraa ja aiheuta ongelmia yksinoloon.

Yksin olosta muuten sen verran, kun olen sitä välillä kuvaillut niin neiti päästeli niitä tavan vuoksi ulahteluita vielä viime tarkkailu kerralla, suunnilleen saman verran kuin aiemminkin. Loppu ajan Nake nukkuu ja lepäilee. Joku päivä taas muistaessani laitan tallentimen seuraamaan tytön yksinolo touhua.

Oivalluksia treenatessa
Ensimmäiseksikin Tepa on taas palannut normaaliin ja hiljennyt treeneissä. Tähän liittyy sitten se minun heräämiseni eli tajusin että Teri haukkui treeneissä vain sillä yhdellä kentällä, joka oli hänelle alunperin niin kamalan jännittävä paikka. Ilmeisesti tuo jännitys oli koko ajan mukana hommassa kun kentällä treenattiin ja purkautui sitten haukkumisella sekä vinkumisella vaikka työn teko jo sujuikin. Varsinkin ne liikkeet, joissa Terin piti jäädä pitemmälle toivat hänelle epämiellyttävän olon.
Mutta nyt siis sujuu ja jopa pari lähes hiljaista paikalla makuuta on saatu aikaiseksi. Lähes tarkoittaa sitä, että neiti on vingahtanut vain pari kertaa! Toissa päivänä oli vähän enemmän ääntä, mutta ei mitään siihen pahimpaan mahdolliseen tilanteeseen verrattuna. Eilen jätin tuon liikkeen suosiolla väliin, kun tyttö tuntui olevan niin hajujen viemää.
Avo liikkeiden lisäksi ollaan tehty hieman tunnaria ja se on nyt siinä vaiheessa, että muut kapulat on edessä läjässä ja oma sitten piilotettuna vähän taaenpana. Hyvin Nake etsii ja ulkona treenatessa käyttää nenäänsä silloinkin  kun kapulat on rivissä ja hieman lehtiin piilotettuina. Tasaisella alustalla tyttö tykkää sitten hakea jonkin satunnaisen kapulan rivistä tai ympyrästä sen enempää haistelematta. Alkutekijöissä siis vielä mennään.
Ohjattua noutoa ollaan hrjoiteltu rasioiden kanssa ja nyt löytyy suunnat erittäin hyvin. En ole vielä laittanut kaikkia rasioita samaan riviin, mutta sinne päin pikkuhiljaa mennään. Ja sitten jossain vaiheessa voisi niitä kapuloitakin koittaa sinne laittaa. Merkille en ole tyttöä lähettänyt, kun ollaan nyt alettu treenaamaan ruutua meille uudella tyylillä.
Ruutua on nyt koitetttu tehdä kosketus alustan kanssa. Aiemminhan Terillä on ollut siellä herkkukuppi, mutta siinä on aina vaarana haistelun tarjoaminen kun herkkuja ei löydykkään ja Tepalla se on taatusti herkässä. Ruutu meni ihan kivasti, silloin, kun ensin otin ihan pelkkää kosketus alustaa sen ulkopuolella ja siirsin sitten alustan ruutuun. Eilen hölmöyksissäni en sitä tehnyt ja Nake oli aivan hukassa ruutuun mennessään. Ihmetteli varmaan mitäs nyt ja siitä seurasi sitten haukkumista. Tämä oli niin kummallinen näky, että saatiin enemmänkin ihmisiä asiaa ihmettelemään :) Otin sitten vielä erikseen kosketus alustaa ja niinhän se on tehtävä, että seuraavalla kerralla otetaan ensin ruudun ulkopuolella ja sitten sisällä.
Seuraaminen on ollut mielestäni nyt jo pitemmän aikaa väljää ja siihen päätin sitten eilen treenien loppu puolella puuttua. Tehtiin siis seuraamis pätkää ja aina käännöksen jälkeen pysähdys ja palkka. Lisäksi itse harjoittelin hiljentämään käännöksiin, jotta Terillä on paremmin aikaa reagoida asiaan. Hyvin alkoi taas paikka tiivistyä. Lyhyitä pätkiähän ne oli mitä tehtiin, mutta kuitenkin.
Kyllä minä vielä saan Nakelle takaisin sen hyvän tiiviin seuraamisen, joka sillä viime kesänä oli.
Ylempien luokkien kakeja ajatellen olen alkanut opettamaan Tepalle seisomista ja ihan kivasti tyttö jo tekee, jos kierroksia ei ole liikaa tai palkka liian hyvä. Takapalkkaa olen nyt käyttänyt ja tyttö on lakannut liikkumasta eteenpäin ylös nousuissa vaikka antaisin käskyn vähän kauempaakin.

Tepalla on ollut hieman tylsää, kun olen sairastellut ja kunnollinen tekeminen tai lenkkeily on ollut kovin pientä. Onneksi tuon koiran pää ei tunnu siitä leviävän eikä hän mene pitkin seiniä. Tämän seurauksena Tepa on sitten kannellut minulle erilaisia tavaroita tekemien ja palkan toivossa. Olen saanut tytöltä esimerkiksi tyhjiä pulloja ja mainoslehtiä. Kummallisin asia on kuitenkin mummon luona oleva kapistus, jolla on ilmeisesti tarkoitus hieroa lihaksia rullailemalla. Tuo rulla systeemi oli Naken mielestä niin mielenkiintoinen, että sitä piti tökkiä tassuilla, pyöräytellä lattialla ja niin kuin jo mainitsin kannella ympäriinsä. Aiemmin tuo kapistus ei ole herättänyt tytössä minkäänlaista mielenkiintoa, mutta nyt tekemisen halu muutti asian. Rulla on siis pop.

Nyt kuvien kera hännän heilautuksia ja ilon haukahduksia!

Uuden mallinen noutokapula ;)
Vinkeä ilme kroko hommien jälkeen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti