torstai 12. joulukuuta 2013

Jänis, hirvi ja möllit

Kaikenlaista on pienen koiran elämään taas sitten viime kirjoituksen mahtunut. Katsotaan, jos muistaisin tässä nyt pääasiat mainita.

Jänön nahka
Tepa sai Päiviltä jäniksen käpälät ja nahan. Kiitos niistä! Käpälät olivat mielenkiintoinen juttu, mutta niitä ei auta Nakelle yksin antaa kun tyttö kuvittelee niiden olevan syötäväksi tuotuja. Kun yritin käpälällä leikittää tyttö koitti etuhampailla varovasti näykkiä karvaa siitä irti. Puruotetta siitä ei voinut ottaa, kun se oli neidin mielestä liian kova.
Nahka onkin sitten kova juttu! Sen kanssa voidaan repiä ja leikkiä, jopa niin että muita ihmisiä on paikalla. Yksissä treeneissä tyttö rallaili iloisesti ympäri hallia, kun sai nahan voitettua. Sain minä hänet lopulta nahkasta luopumaan muuten se olisi varmaan mennyt parempiin suihin. Hieman tuo nahka minun hermojani koitti kiristellä, kun se sisällä ollessa sai Naken piippaamaan taukoamatta ja tyttö oli kovin levoton. Kun nahka vaihtoi osoitetta auton takapenkille alkoi meillä taas rauhaisa elo.

Vauhdin huumaa
Viikonloppu reissulla Tepalla oli monenlaista ohjelmaa. Perjantai iltana katseltiin telkkarista itsenäisyyspäivän paraatia ja siinä oli sitten lopuksi ilotulitus. Yleensä Nake ei ole telkkarin ääniin reagoinut, mutta minulla nyt ei telkkari kauhean kovalla olekaan. Tällä kertaa tyttö kuitenkin huomasi tulituksen ja höristi korviaan. Hän jopa meni aivan telkkarin eteen asiaa ihmettelemään, mutta hetken siinä katseltuaan alkoi sohvan ja seinän välinen tila kutsua. Vähän aikaa siellä makoiltuaan (ei mitenkään ahdistuneen oloisesti) neiti päätti tehdä uusinta kierroksen ja kävi uudelleen telkkaria ihmettelemässä. Selvästi asia hieman jännitti, mutta paniikkiin se ei kuitenkaan tyttöä saanut.
Lauantaina oli sitten mukavaa touhua luvassa, kun Teri sai kaluttavakseen juuri lihasta irroitetun kirvenluun. Kylläpä Teri oli siinä onnellista tyttöä vaikka joutuikin aloittamaan verisen luun järsinnän ulkona. Kun pahimmat veri kohdat oli syöty sai Tepa siirtyä sisälle luun kanssa. Sisällä oli kuitenkin alussa paljon mielenkiintoisempaa tekemistä, kun hirven lihojen paloittelua oli pitänyt vahtia.

Hirveän ihana tuore luu
Tiukka ote
Sunnuntaina oltiin pari tuntia mökkeilemässä ja Teri vaan juoksi ja juoksi lähes koko ajan, niin hauskaa hänellä oli. Vauhdin huumaa parhaimmillaan. Välillä piti hiljentää hajuja haistelemaan, mutta sitten taas mentiin. Enemmänkin juoksua olisi kai vielä maistunut, mutta muut hommat jo kutsuivat.


Mölleissä
Käytiin Terin kanssa eilen tokomölleistä. Nyt täytyy sanoa, että pienoinen epätoivo alkaa pikkuhiljaa iskeä. En edes muistanut ottaa pistelappua mukaan ihmeteltäväksi. Niitä pisteitä taisi kertyä 135,5? Ei siis hirveää juhlaa niitten puolesta.

Paikalla makuussa takavasemmalle jäänyt ovi paukkui, kun ihmiset siitä kulkivat ja kuulin Terin pari kertaa haukahtavan ja vinkuvan. Loppujen lopuksi selvisi, että toinen haukahdus oli ollut sellainen suu kiinni buffautus. Kuitenkin piilosta tytön luo palatessani huomasin kuinka tyttö hieman tärisi. Iloinen olen siitä, että tyttö pysyi kokoajan paikallaan.
Seuraaminen taisi olla hieman väljää ja yhdellä pätkällä piti hajuja haistella.
Liikkeestä maahanmeno oli muuten hyvä, mutta reipasta haistelua oli maahan menon jälkeen varmaankin siihen asti, että vierestä ohi kuljin.
Luoksetulo. No tulihan Teri kyllä luokse pienen kaaren kautta vain ja vasta toisen pysähdys käskyn huomattuaan. Tyttö siis meinasi suunnistaa kehän laidalla hetkeä aiemmin rähinöineiden koirien luo, mutta päätti sitten onneksi tulla luokseni ilman että piti alkaa välissä huutelemaan.
Liikkeestä seisominen oli kai muuten hyvä, mutta takaisin paluussa Tepalle tuli ikävä ja hän kääntyi ohi mennessäni sivuttain.
Nouto oli melkoinen rilluttelu hetki. Tepa lähti kohti kapulaa, mutta päätti sitten alkaa haukkumaan ja juoksi pari riemu rinkiä. Toisella käskyllä Nake sitten haki kapulan matkaan. Yritä siinä sitten naurua pidätellä :D Sen muistan että tästä tulli nolla.
Kaket oli hyvät tai ei niissä ainakaan tänään haukuttu. Pari vinkaisua saattoi tulla ja jotain muuta tapahtua, mutta siis ilman suurempaa ääntä!
Hyppy meni Terin omalla tyylillä ja takana tarjottiin maahan menoa. Tätä tyttö kyllä tarjosi viime treeneissäkin ensi yrittämällä. Käskin sitten Tepan istumaan ja loppu sujui hyvin.

Toivottomalta vähän siis taas tuntuu, mutta en minä vieläkään ole luovuttamassa. Uudenlaista strategiaa tässä on kyllä nyt mietittävä. Sosiaalista palkkausta minulle viime treeneissä neuvottiin ja ehdotettiin ja se olisikin varmaan ihan hyvä idea, mutta Terin tuntien pelkään että se menisi sitten yhdeksi komentamiseksi kun konkreettista palkkaa ei tulisikaan.

Sellaisia olivat Naken touhut tällä erää. Buff!
Jotta Wooooooo!
Nake hyppäsi katolle ihan omia aikojaan


Tähänkin Tepa meni aivan itse
Kun palkkaa käskyttä tehdystä työstä ei kuulunut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti