tiistai 24. kesäkuuta 2014

Touhua riittävästi

Kaikenlaista on taas sattunut ja tapahtunut. Eri paikoissa ollaan käyty vierailulla, tokoa on harrasteltu ja Vempi kävi ensimmäisessä rokotuksessa.

Mökkijuhannus x 2 ja markkinat
Juhannusta vietettiin oikein kunnolla mökki tunnelmissa. Aattona suunnattiin Niinan mökille kera Sarin ja koirien. Oikein mukava juhannus meillä olikin, oli hyvää ruokaa, juhannus sauna, talviturkin heittoa ja ennen kaikkea huippua seuraa! Kaikki muut koirat pääsivät keskenään juoksentelemaan ja leikkimään paitsi Teri, joka on päättänyt että omistaa tällä hetkellä hyvin valikoivan kuulon. Tepa on myös päättänyt, ettei kaikki käskyt ja hyvät käytöstavat koske häntä. Miten niin hihnassa vetäminen on kielletty?(T: Teri) Koirilla tuntui olevan hauskaa, jopa kiinni olevalla Tepalla. Hän saikin silmillään hurmattua ihmisiä ja hankittua itselleen kaksi ja puoli keitettyä perunaa.
Vempilläkin oli tosi hauskaa, kun leikki seurana oli kaksi viikkoa nuorempi collie tyttö Zorya. Painia ja puuhaa tällä kaksikolla riitti. Monta tuntia parivaljakko jaksoi touhuta ja kun toista alkoi sisälle mennessä väsyttämään piti toinen aika hyvin huolen, ettei uni päässyt tulemaan. No jossain vaiheessa tuli vastaan sekin hetki, kun molemmat malttoivat nukkua. Myös Benny on Vempin mielestä super kiva kaveri ja hänen kauluksissaan piti käydä välillä hyppimässä. Kunhan saan Niinan ottamia kuvia itselleni saatan laittaa niitä tännekin näytille.
Koirien ryhmäkuvan ottaminen oli hiukan haastavaa, yhdessä vaiheessa kaikki muut paitsi Raisa, Nuray ja Teri karkasivat rivistä. Ihanat tokottajat/tottistelijat. Välillä tuntui, että juuri kun Niina sai Zoryan paikalleen lähti Vempi liikkeelle ja toisin päin, mutta tuli sieltä lopulta sellainenkin otos, jossa kaikki ovat paikallaan.


Juhannus aaton koira porukka eli 3/4 Team Evoa (kuvan taisi ottaa Sari?)
Zorya, Benny, Raisa, Bondi, Nuray, Tesni, Teri ja Vempi

Seuraavana päivänä olikin vuorossa oman mökin tutkailua. Ensimmäistä kertaa pääsi myös Vempi tutustumaan mökki maisemiin. Terille paikka on tietenkin jo tuttu monen vuoden kokemuksella ja vapaaksi pääsy sisälsi saman hurjan juoksu elämyksen kuin aiemminkin.
Kun Tepa oli mökin piha piirin tutkinut hän juoksi ensin metsään pöyrimään kalan perkeiden päälle ja sen jälkeen suuntana oli naapurin vanha tunkio. Niin Nakemaista. Puolitoista päivää neiti sai vapaasti juoksennella, sitten kyllästyin hänen jatkuvaan pesemiseen kun aina tuntui löytyvän uudet kalan jätteet ja lisäksi tyttöä sai kokoajan olla komentamassa pois tunkiolta pyörimästä. Minä niin inhoan sitä, kun koiraa pitää koko ajan olla komentamassa ja kieltämässä, lisäksi tulen siitä niin kamalan surulliseksi ja vihaiseksi (siis siitä että annan jatkuvasti koiralle vaan negatiivista palautetta) että Tepan laittaminen juoksunaruun oli paras vaihtoehto.
Lisäksi Nake teki ensimmäisenä iltana sellaisen tempauksen, että hän sai jälkeen päin nukkuma huoneeseen hihna kuljetuksen. Neiti siis päätti ensimmäisenä iltana että nukkuma huoneessa on jotain niin kammottavaa ettei sinne voi tulla. Tyttö pinkaisi hirveää kyytiä karkuun, kun nukkumaan oltiin menossa. Kun kävin välillä tyttöä pihalla houkuttelemassa hän katsoi minua kauhean järkyttyneenä ja pinkaisi taas karkuun. Vihdoin ja viimein sain Terin nukkumaan kanssamme puoli yhden aikaan, kun hän oli saanut ensin töröttää pihalla yksin vartin verran. Kamalaa olisi jättää kaveri yksin pihalle koko yöksi, varsinkin kun mökki naapurit ovat nähneet liiterinsä edessä karhun seisoskelemassa.
Vempi sai juoksennella vapaana, kun hän pysyi niin nätisti lähietäisyydellä. Muutaman kerran poika kyllä jumittui itsekseen jonnekin hajuja nuuskimaan eikä ollut näköyhteyden päässä. Naapurin Ranssia käytiin tervehtimässä häkin takaa ja lähestyminen oli kovin Vempimäinen eli häntä heilui ja mielistely pusuja oli tarjolla.
Teri on Vempin mielestä kovin pelottava tämän päästessä leikkimään vapaana ja silloin onkin paras vaan heittäytyä maahan odottamaan kohtaamista. Kyllä sitä paikoillaan ollessa voi leikkiä, mutta juostessaan Tepa on hurjan nopea.

Vempi voitti lelun
Mitä Tepalla mielessä?
Pieni hipan poikanen
Naken ryöstö saalis

Vähän voi leikkiäkin
Jokainen tehköön mitä parhaiten osaa
Lentävä Hollantilainen "huippukameralla" kuvattuna
Kengän ryöstö, kun hetkeksi piti yksin jäädä
Vähän leikkiä

Markkinoille lähdin tällä kertaa vain Vempin kanssa ja Teri jäi mökki vahdiksi. Tämä sen takia, että Tepa käynyt markkinoilla usein ja ajattelin, että mahdollisessa ihmisvilinässä meno on helpompaa yhden kuin kahden koiran kanssa. Koko markkinoilla olo ajan satoi vettä ja pieni poika kastui likomäräksi. Reippaasti hän mennä touhotti häntä pystyssä ja oli aluksi sitä mieltä että kaikkihan nyt häntä haluavat rapsutella. Omin jaloin sai Vempi kulkea paitsi silloin, kun katsoin ihmisiä olevan sen verran paljon että pieni koira jää helposti jalkoihin. Poikaa on tähän mennessä ällöttänyt vesilätäköt ja niitten kohdalla on aina ollut kova kierto yritys. Markkina päivänä ei lätäköitä kuitenkaan päässyt karkuun, mistä olen tosi iloinen ja niinpä loppu ajasta Vempikin kulki niiden poikki lähes kuin vanha tekijä. Ennen pois lähtöä piti vielä hommata pyyhe, jonka sisään Vempi saatiin kuivaan ja lämpimään. Markkina alueella Vempi muuten tarjosi hienoa katsekontaktia ja seuraamista!
Tasapuolisuuden nimissä (ja koska Tepa varmasti tiesi missä ollaan käyty) vein Naken vielä kotiin lähtiessä käymään markkina alueen reunalla. Jostain kuului pamaus ja siihen loppui tytön markkina into. Ehkä ihan hyvä, ettei hän ollut päivällä mukana matkassa.

Tepan kaket
Kakeja olen nyt koittanut tehdä tytölle todella hauskaksi asiaksi ja niistä saakin aina palkaksi Cesaria, jota ei mistään muusta saa. Ensimmäisen herkku satsin jälkeen Nake muistaa mikä on homman nimi ja sitten tulee hienoja kakeja. Töitä on vielä tehtävä, jotta alkaa homma juuttua neidin muistiin.
Mökillä otettiin pitkästä aikaa hyppyä ja ensimmäinen yritys oli aivan surkea. Neiti ei meinannut millään lähteä hyppäämään. No sitten kun hän oli kerran hypännyt alkoi homma taas sujua. Hyppyä pitäisi siis nyt päästä tekemään enemmän.

Eka rokotus
Tänään käytiin Vempin kanssa ekalla rokotuksella. Poika oli kamalan reipas ja touhotti lääkärissä häntä pystyssä ja olisi halunnut mennä tutkimaan joka paikkaa. Kun päästiin toimenpidehuoneen puolelle nostin pojan pöydälle. Aluksi häntä hieman laski, mutta nousi heti takaisin ylös. Edes pöydän heilunta ei Vempiä häirinnyt ja lääkäriä tervehdittiin häntä hurjasti heiluen. Poika oli terve paitsi että alakulmurit painavat edelleen kitalakeen jäljet. Kehuja tuli siitä, miten rauhallisesti Vempi pöydällä antoi itseään tutkia, hiukan hämmennyin. Kun lääkäri pisti rokotteen päätti Vempi istahtaa ja jatkoi samalla namin syömistä. Ei siis siitä saatu sen suurempaa draamaa aikaan. Kovasti poika sai henkilökunnalta kehuja reippaudesta ja rohkeudesta. Lahjaksi saatiin vielä pussi, jossa oli penturuoka näytteitä, esitteitä sekä lelu.

Semmoisia juttuja tällä kertaa. Buff!

2 kommenttia:

  1. ... Paitsi, että paikalleen jäivät järkevät kolmiväriset, eli Raisa, NURAY ja Teri : D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos huomautuksesta! Mitähän mä oon ajatellu tota kirjottaessani ;) Nyt on asia korjattu ja oikeat koirat pääsevät nauttimaan viisaan koiran tittelistään :D

      Poista