maanantai 2. kesäkuuta 2014

Vuosipäivä

Eilen oli meidän "vuosipäivä" Terin kanssa eli tytön hakemisesta tuli täyteen yhdeksän vuotta! Tuon päivän kunniaksi ajattelin, että tehdään jotain oikein kivaa ja tehtiin pienet sisä tokot ja lähdettiin Puijolle kävelemään.
No kyllähän se kuulosti hyvältä idealta, mutta kun olimme tytön kanssa jonkin aikaa kävelleet merkittyä polkua pitkin, tajusin että se meni todella jyrkästi alas päin. No eihän se sinänsä yllättävää ole kun ottaa paikan huomioon, mutta jotenkin toivoin että polku olisi hieman mutkitellut ylös alas ja tasaisella maalla. Lopulta saavuimme kohtaan, josta lähti leveämpi reitti ylöspäin ja päätin, että nyt vaihdetaan reittiä ja lähdetään jo ylöspäin. Terissä ei vielä tässä vaiheessa mäkien rasitus tuntunut ja matka jatkui. Tämä toinen reitti oli onneksi loivempi, kuin alastulo ja siinä sai vähän hengähtää. Kun pääsimme asfalttitien laitaan alkoi Tepalle heinä maistua siihen malliin, että selvästi jo väsy painoi tassuissa.

Suuri mullistus
Tepan elämässä tapahtui viime viikolla isoja muutoksia, kun luoksemme muutti koiranpentu. Tämä schapendoes rotuinen pikku poika tulee tottelemaan nimeä Vempi. Ensi tapaaminen meni niinkuin ajattelinkin, Tepa nuuhkaisi pentua ja sen jälkeen se oli kuin ilmaa. Pikku hiljaa Nake alkaa nyt sulaa ajatukselle että pentu on tullut jäädäkseen. Vähän tytön meno kyllä muistuttaa maanis-debressiivistä olotilaa. Välillä ollaan kauhean innoissaan ja käydään ihan kierroksilla, välillä sitten ollaan hirveän surkeana ja elämä potkii päähän tai paremminkin puree varpaita. Tepa siis jäärouvailee, mutta kokee pieniä lämpöaaltoja aika ajoin. Luulen, että pentu olisi enemmän Naken mieleen, jos se ei koittaisi käyttää käyttää hampaita tytön takapuoleen tai varpaisiin.

Ilmeisesti mulistuksesta johtuen viime viikon tokot meni Terin tuumatessa "pitäkää tokonne!". Siis ei minkäänlaista mielenkiintoa noutaa kapulaa ja meniköhän liikkeestä maahanmenokin seisomiseksi? Kerran tyttö lähti haukkuen juoksemaan kentän toiella puolella käveleviä koiria kohti, kun olisi kapula pitänyt hakea. Seuraaminen sentään taisi sujua ja eka paikalla makuu. Jos olisin ollut taas järkevä, olisin jättänyt toisen kerran ottamatta..

Hieno perusasento
Eikä!! Muistin väärin, kyllä Tepa kerran onnistui noudossa.
Pinkaisu toisia koiria kohti.
Tavoille opettelua
Vempin kanssa elämä on vielä tavoille opettelua, käsiä ei purra, tarpeet tehdään ulos, ruoan eteen pitää tehdä jotain. Penne osasi jo hienosti tarjota istumista, kun meille muutti, joten sitä ollaan nyt harjoiteltu ennen ruoan saamista. Pylly pysyy maassa, kunnes sen saa luvan kanssa nostaa. Leikkimässä ollaan käyty eri paikoissa, tokokentän laidalla ja kentällä. Kauppakeskukseenkin käytiin tutustumassa pikaisesti ja ihmetystä aiheuttivat vaan pyörivät ovet. Reipas pentu! Tokoilemassa käytiin tänään ihan koirien kanssa keskenämme ja Vempi pääsi paikan päälle leikkimään, harjoitteleman maahan menoa ja aloittamaan ruudun opettelua. Ehkei se ruutu mennyt kaikkien tieteen ja taiteen sääntöjen mukaan, vaan pitää kysyä vielä neuvoa viisaammilta.

Vanhaan tuttuun tapaan laitan taas kuvia loppuun. Treeni kuvat ja Vempin ulkokuvat on Päivin ottamia, kiitos niistä! Buff!

Naama kuvatus
Maahanmenon opettelua
Istumista tarjotaan kovasti

Ihmeellistä, kun koira leikkii leluilla.
Matolla nukkumis tapoja on monia

Krokon ylitys
Taas kahden kerroksen väkeä?
Tepan turva
Pedin testausta
Jäärouva osoitti sulamisen merkkejä ja meni ihan itse Vempin viereen nukkumaan
Lätkän katselu varustus kohdillaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti