torstai 30. huhtikuuta 2015

Nakemaisesta näkökulmasta

Wooooooo!! Tepa täällä taas hei! Tulin valoittamaan viimeaikaisia tapahtumia omasta näkökulmastani.

Huijattu olo
Lähdimme yhtenä päivänä ajelulle, niin kuin niin monena muunakin päivänä. Emäntä pakkasi meidät autoon ja lähdimme matkaan. Suunta oli minulle uusi ja kun pysähdyimme pääsimme Vempin kanssa hämmästyksekseni emännän mukaan. Alkuun olin innoissani ja me velipojan kanssa etenimme hihnat tiukalla. Saavuimme ovelle, jonka emäntä avasi ja menimme hänen perässään sisään. Innoissamme heiluttelimme häntää, olisiko tämä uusi kauppa?? Hetken päästä tajusin tilanteen, ei voi olla totta! Olin mennyt häntä heiluen eläinlääkäriin.. Minua vähän alkoi jännittää, tonkisiko joku täti taas takapuoltani? Vempi raukka ei ollut tilanteen tasalla vaikka kuinka koitin asiani hänelle ilmaista. Hän vain mennä tohotti koko kroppa vatkaten pitkin poikin.
Menimme sitten huoneeseen, mikä ei koskaan tiedä hyvää. Ensimmäisenä pöydälle päätyi Vempi ja minä huokaisin helotuksesta, ehkä olinkin vain seuraneitinä? Vempula tohotti pöydällä ja oli innoissaan, kun setä häntä huomioi. Silmät olivat hiuksien peitossa ja niiden katsomiseta ei näyttänyt tulevan mitään, ennen kuin emäntä käski veljen rauhoittua. Sitten hän siellä istua tönötti kiltisti, kun hampaiden valkoisuutta kehuttiin. Tutkittuaan Vempin setä otti piikin esille ja huoneessa oleva täti antoi Vempille hirveästi herkkuja! Pöljä Vempi ei edes huomannut että sellaisella teräaseella tökittiin. Setä laittoi Vempille myös nenään jotain ja taas sai veikka herkkuja. Ja siellä se vaan vatkasi pöydällä itseään, hyvä ettei tippunut!
Seuraavaksi oli minun vuoro mennä pöydälle. Kilttinä tyttönä annoin sedän tutkia minua, vaikka hän minun maassa ollessa sanoikin minua vanhemmaksi Herraksi?! Häntää pidin koipien välissä, jottei setä vahingosakaan luulisi, että nautin tilanteesta. Setä kysyi ikääni ja kun se kerrottiin, hän totesi että oli arvellutkin minua jo iäkkäämmäksi kun olemuksessani oli sellaista arvokkuutta. Eipäs sanonut näin Vempille, hah! Setä kommentoi purukalustoani kysyen oliko hampaat päättäneet lähteä itse vai oliko ne poistettu? No itsehän ne mokomat ovat lähteneet ja vaikeuttavat nyt olemattomuudellaan kovempien herkkujen syöntiä. Setä räpelöi minunkin niskaani, mitä lie siellä teki? Minä keskityin tädin tarjoamiin herkkuihin. Kun minulle laitettiin nenään nestettä oli Vempi kateellinen, kun sain olla pöydällä ja syödä herkkuja. Siellä se lattialla ynähti närkästyneenä, jäiköhän siltä taas jotain tajuamatta? Että sellainen reissu.

Hetkellisiä itsenäistymisiä
Käytiin tässä myös pitemmällä reissussa ja pääsin harjoittamaan vapautta. Koska vapaus on harvinaista herkkua päätin välillä ottaa ohjat omiin tassuihini ja määrätä niiden suunnan ja tahdin. En esimerkiksi suostunut menemään kiinni laitettavaksi muiden syödessä, vaan painelin metsään. Vempi raukalla ei ole kai minkäänlaista omaa tahtoa ja se kipitti kiltisti hihnan jatkoksi. Kun syömä hommat oli muiden osalta hoidettu lähdimme emännän kanssa kävelemään ja veikkakin pääsi taas vapaaksi. Hän oli kuulemma ollut kiinni, koska yritti itsetuhoisesti (asiaa tajuamattaan) kävellä nuotioon usemman kerran. Jotain kuvia emäntä yritti meistä räpsiä ja pyydänkin niitä tänne laittaamaan.
Kun oli pois lähdön aika, päätin ettei niin ole ja lähdin naapuriin, siinäpähän huutelivat perääni. Kuulin jopa auton käynnistyvän ja yleensä olisinkin jo kiireellä mennyt kyytiin, mutta nyt ajattelin ettei minua kuitenkaan jätetä jälkeen. Jonkin ajan päästä siirryin sitten rauhallisesti auton kyytiin ja matkalle kohti renkaiden vaihto työmaata.

Tämmöisiä olivat minun näkemykseni viime aikojen reissuista. Palailen kunhan saan taas tassuni asetettua näppäimistölle. Buff! T: Tepa

"Jos metsään haluat mennä nyt.." Päätin pysyä tiellä.
Mulahdin vähän ojaan, ei haittaaOlipa muuten kauhean mielenkiintoinen kivi.
Tässä muistin, että piti katsoa kameraa
Renkaanvaihdon laadunvalvonta tehtävissä
Vempi uitti häntäänsä vesikupissa
Vapailu alkoi väsyttää

2 kommenttia:

  1. Aivan ihania tarinoita Terillä. Hyvä tyyppi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Terillä on oma näkemyksensä asioista ja se kyllä näkyy.. ja kuuluu ;)

      Poista