lauantai 6. kesäkuuta 2015

Nuorten koirien TOKO-rinki

Haettiinpa tuossa viime kuun puolella Vempin kanssa Pohjois-Savon nuorten koirien TOKO-rinkiin ja päästiin näyttökokeeseen mukaan. Näyttökokeessa käytiin ja sieltä lähdettiin ei niin toiveikkaina. Yksilö liikkeet kyllä meni suht hyvin, jopa se pitkä seuraaminen jota etukäteen jännitin. Luoksetulossa jäi lopun perusasento ottamatta, mutta sitä nyt on ollu ilmassa. Paikka makuu meni nollille, minulla tuntui olevan koe kaverina sellanen Herra Häsä. Paras juttu koko hommassa oli se, että Vempi vastasi tosi hyvin sosiaaliseen palkkaan! Minulla on ollu työtä opetella antamaan sellasta joten hyvä että se nyt viimein alkoi toimimaan.
Reilu viikko sitten saatiin odottaa tuloksia että päästäänkö mukaan vai ei? Mitään kovia toiveita ei siis ollut, kun se paikalla olo meni miten meni. Aloin jo suunnitella seuraavaan näyttökokeeseen hakua, sitten kun se olisi ajan kohtaista. Lopulta sitten tuli palaute tuosta kokeesta ja parin päivän päästä lista rinkiin päässeistä koirista ja arvatkaa mitä?? Me päästiin mukaan! Palautteena oli että Vempi on potentiaalinen, vilkas, mutta iloisesti "touhuava" koira. Miten niin vilkas ;)

Näyttökokeessa nähtiin siis Vempin potentiaali, niin kuin toivoinkin. Muuten toko ja yleis elo rintamalla on ollut kehitys kuin lehmän hännällä, alas päin. Tokossa Vempi osaa vaikka mitä, silloin kun treenataan keskenämme (minä ja koirat), mutta jos mukana on joku muu menee homma ihan plörinäksi ja kekittyminen on pennun tasolla. Olisiko nyt siis menossa joku yhden vuoden kriisi/taantuma? Arki elokin on vähän saman tyylistä hihnassa yrtetään vetää vähintään kerran lenkissä, se onneksi menee ohi seinään pysähtymis harjoituksen avulla. Kaikille koirille pitää kujertaa, jos en ehdi ajoissa tilanteen tasalle. Sisällä sentään on rauhallista, paitsi tietty jos joku tulee kaymään. Jatkoon siis suunnitelmissa paljon häiriö treenejä kimppatreeneissä ja yksin treenatessa voidaan sitten hioa liikkeitä.

Tepa on myös päässyt hommiin, yleensä hän on mukana joka paikassa ja toko treeneissä pyrin myös tekemään pienen pätkän jotakin. Tepan kanssa on nyt tehty noutoja, seuraamista, jääviä, luokse tuloja ja ihan vain temppuiltu. Tyttö tuntuu nauttivan jo tosiaan ihan siitäkin että pääsee vaikka pujottelemaan jalkoja tai kierimään namiin saadakseen. Vempulan agilitykurssillakin neiti on mukana ja lepäilee sen ajan tyytyväisenä "mökissään".

Ollaan käyty myös tutustumassa näihin uuden asuin alueen ulkoilu reitteihin ja hyvältä vaikuttaa! Niin ja uudistinhan minä blogin ulkoasuakin kun alkoi tuntumaan, että pitää saada ajan tasaisia kuvia kehiin. Tässä vielä lohdutus kuvia pitkästä blogi-hiljaisuudesta johtuen. Buff!

Naken unia taas häiritään
Vempin ohjatun noudon suuntaharjoitus
Pallo
Terikin harjoitteli suuntia

4 kommenttia:

 1. Tosi veikeät kaverit. Hienoa, että Vempillä riittää energiaa, vaikka sen hyötykäyttöön valjastaminen olisikin työlästä... koira kuitenkin selvästi nauttii elostaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Energiaa kyllä riittää. Ehkei sen hyötykäyttöön valjastaminen olekkaan työlästä, vaan valjastaja turhan laiska ;)

   Poista
 2. Onnex olkoon vielä tätäkin kautta :)
  Vilkas koiruus on haastava mutta lopussa kiitos seisoo...
  nim.kokemusta on :)
  Tsemppiä reeneihin
  Terveisin Vempulan ´äiti`

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Musta kyllä tuntuu että se vilkkaus häiritsee treeneissä enemmän muita, mähän sain mitä tilasinkin ;) En kyllä kiellä ettenkö odottais että Vempulan meno vähän tästä rauhottuu ja toi ikä kriisi helpottaa!

   Poista