lauantai 13. kesäkuuta 2015

Meidän eka tokoringin treeni

Tänään oli ekaa kertaa meillä Vempin kanssa tokoringin treenit ja onnekseni voin todeta, että poika palasi takaisin tasolleen.

Ennen treenien alkamista kävin kentällä heittelemässä pojalle palloa energian purku toiveissa. Kun varsinaiset harjoitukset alkoivat oli ensimmäisenä aiheena paikalla olo ja siinä häiriöt. Koska näyttökokeen jälkeen ollaan tehty vain yksi ryhmä paikalla olo niin jäin varmuudeksi ihan lähelle, jotta jos jotain sattuisi pääsisin heti puuttumaan ja toisaalta toisin pojalle hommaan varmutta. Ensimmäisellä häiriköinti kierroksella häiriö tekijä ei edes ehtinyt meilla asti, vaan naapurin häiriöt riitti ja Vempin häntä heilui hurjana. Poika ei kuitenkaan noussut! Paikalla olo kesti kauan ja häiriöitä riitti. Myös Vempulan luo päästiin häiriköimään, sen tasoisesti toki. Tällä kertaa poika ei mennyt halpaan vaan pysyi hienosti paikallaan ja sain hänet useasti palkattua. Vempille tehty häiriö oli aika pientä muihin verrattuna, mutta jokaiselle tasonsa mukaan.

Ensimmäisellä kierroksella mentiin kehään tutusti kouhottaen ja alku oli sen mukainen. Jonkin verran tein töitä että minua kuunneltiin. Alkuun otettiin seuraamista, perusasentoa ja käännöksiä. Perusasentoja tehtiin ihan ihmis rivin edessä, jotta saatiin myös kunnon häiriöt. Ihmisistä huolimatta Vempi teki hyvin juttuja ja kuunteli minua. Sain ohjeeksi palkata seuruussa ulkoa päin, ettei Vempulan pylly ala kääntyä. Tuntui toimivan. Lisäksi tuli vinkkejä kehään tuloon eli leikkiä ja temputusta tullessa.

Toiselle kierrokselle mentiin tyylillä. Ensin leikittiin ja temppuiltiin, ja sitten mentiin kehään hurjan hienosti seuraten. Myös kehässä meno oli hienoa ja koiruus oli kuulolla. Tehtiin ruutua, johon aletaan nyt opettaa kosketusalustaa, jotta saadaan sinne menoon suoruutta ja varmuutta. Loppuun tehtiin taas kakeja. Istu-maahan-istu vaihdot näytin ja niissähän ei korjattavaa ole. Sitten päästiin siihen minun ongelma kohtaan eli istu-seiso-istu vaihtoihin. Sama ongelma kuin ennekin eli joko vedän tai työnnän liikaa kädellä. Tähänkin tuli hyvä huomio, käden tulee olla seisomaan nousussa samassa kohtaa kuin maahan-seiso vaihdoissakin. Niin ja minun pitää rauhoittua eikä häslätä, koska jos minä häslään me häslätään Vempin kanssa molemmat. Myös liike siirtymiin tuli vinkkejä, niiden aikana saa kehua koiraa ja höpöttää sille ;)

Semmoinen oli meidän eka kerta nuorten koirien tokoringissä. Hyviä neuvoja tuli ja hyvillä mielin lähdettiin treeneistä kotiin Tepan luokse. Buff!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti