lauantai 10. syyskuuta 2011

Ei mennyt ihan putkeen

Niin siis meidän tämän päiväinen ToKo-koe. Saatiin kuitenkin tulos ja kumma kyllä minua ei yhtään harmita vaikka ei mennytkään niin hyvin. Kerronpa nyt miten tuo koe siis sitten meni.

Luokse päästävyydestä tuli täysi kymppi, josta olen niin ylpeä kuin olla voi :) Teri kyllä nousi ja meni tuomaria hieman vastaan, mutta kaikista tärkeintä tässä oli että neiti teki sen häntä heiluen. Sitten olikin paikalla makuu.. No se alkoi hyvin ja menikin niin suht pitkään. Sitten Teri päätti haukahtaa ja haukahtaa vielä hieman lisää (tässä vaiheessa minä suljin silmäni). Siitä neiti sitten hiljeni ja minä ehdin jo huokaista, mutta kas kummaa paikalla makaaminen oli niin tylsää että Teri nousi seisomaan. Hän vain seisoi ja haisteli maata edessään, tuomari käski hakea tytön pois ja näin siitä liikkeestä tuli pyöreä nolla.

Yksilö liikkeet alkoivat tietenkin seuraamisilla ja sekä hihnassa että vapaana seuraamisista tuli molemmista 8,5 arvosanaksi. Eihän se nyt huippu tulos ole, mutta itse olin taas kamalan iloinen siitä miten hihnassa seuraaminen oli paljon parempi kuin aikaisemmin ja kaikki perusasennot löytyivät!

Sitten liikkeestä maahanmeno eli Terin "varma liike". Niin siis mikä? Niinpä niin Teri jäi seisomaan, annoin toisen käskyn ja vieläkin tyttö vaan seistä törötti, eli nolla tuli. Itseäni kyllä voin vain tästä nollasta syyttää, sillä annois käskyn liian korkeaan äänensävyyn. Meillä kun maahan meno on matalalla äänellä ja seisominen sitten korkealla.

Entäpä sitten miten kävikään luoksetulon? Neiti tuli ja hienolla vauhdilla tulikin :) Mutta sitten se tulla tupsahti eteeni istumaan ja tökkäsi nenällään kättäni. Siinä vaiheessa mielessäni kävi vain: "No niin tämäkin sitten nollille". Mutta yllätys, yllätys liikkeen ohjaaja käski antaa käskyn ja minulla alkoi raksuttaa, ehkä peli ei ollut sittenkään menetetty. Annoin sivulle tulo käskyn ja siihen tyttö mallikkaasti pyllynsä pyöräytti. Arvosanaksi tuli 9. Ja hyvämieli jäi tästäkin liikkeestä vauhdin osalta, kun se viimeksi jäi puuttumaan.

Liikkeestä seisominen meni normisti ja siitä saatiin 8,5 pistettä. Teri saisi kuulemma aikaisemmin pysähtyä. Tämä hiippailu taipumushan oli kyllä itselläni ihan tiedossa.

Viimeisimpänä oli sitten este hyppy. Nätisti neiti napsahti viereeni pa:n, mutta kun hypyn vuoro tuli ja annoin käskyn, lähti neiti jotain hajua haistelemaan ja kävelikin esteen ohi. Nollillehan se sitten meni, mutta otin kuitenkin vielä hypyn uudestaan ja se olikin sitten onnistunut. Myöhemmin myös osa muista koirista jotain hajua haisteli hypättyään toki ensin ja kuulin muutaman olleen varmoja että heidän koiransa olisi myös lähtenyt hajua haistelemaan. Eihän se toki ole mikään lupa tehdä niin vaikka muutkin, mutta pitää itselleni hieman selitellä ;).

Kokonaisvaikutus oli kuitenkin 8 eli parempi kuin viimeksi. Ja tuomari sanoi että koirassa on potkua, mutta käskytetyt treenit ovat tarpeen. Näin siis taas lisää harjoittelu ideoita kehittämään ja valmiina uusiin yrityksiin.

Ja jottei tämä jäisi vain pelkäksi teksti päivitykseksi on pakko laittaa loppuun kuva Teristä viime viikonloppuna työmaa vahtina sekä video, jossa tyttö reippaasti kiipeää ylä-terassille.2 kommenttia:

  1. Eikös se olekin tärkeää, että itse kokee niitä onnistumisen hetkiä, vaikka toisten mielestä homma ei ihan putkeen aina menisikään. : )

    VastaaPoista
  2. On se. Jaksaa taas paremmin treenata kun jää hyvä mieli edellis kerrasta :)

    VastaaPoista