lauantai 24. syyskuuta 2011

Teri kävi tottelemassa

Käväistiin Terin kanssa toko-kokeessa ja kyllä jännitti. Eniten huolta aiheuttivat paikalla makuu ja liikkeestä maahanmeno, miten ne sujuisivatkaan.. No kai voi sanoa että ne menivät todella hyvin ja yhtään nollaa ei tullut :) Sitten itse liikkeisiin.

Luokse päästävyys meni kutakuinkin niinkuin viimeksikin, tällä kertaa Tepa tosin hypähti hieman tuomaria vasten. Ensimmäistä kertaa meillä oli muuten sellainen tuomari joka katsoi myös hampaat. No 10 pistettä siitä saatiin.

Paikalla makuun alkaessa jännitin todella paljon, viime kerrallakun se meni täysin pieleen. Mietin että nouseeko neiti, haukkuuko vai tekeekö kenties molempia? Neiti ei tehnyt kumpaakaan, se tosin piippasi hieman ja muutamaa sekuntia ennen luokse palaamista se päätti alkaa kaivaa kuoppaa. Niin siis ihan oikeasti! Hän kyllä pysyi maassa, mutta liikkurin tekemää viivaa piti kaivaa. Minua olisi naurattanut aivan hirveästi pelkästään sen takia, että mietin mistä hän noita juttujaan keksii. Pa:on neiti nousi hienosti. Tästä liikkeestä tuli kahdeksan pistettä. Tuomari sanoi pisteyttäessään että oli hauska seurata kun koira puri hammasta, todellisuudessa Terin huulet lepattivat, kun se vinkui ja puhisi pitkästymistään ;)

Kun tylsistä paikalla olo liikkeistä oli selvitty oli vuorossa yksilö liikkeet ja saatoin ehkä aivan hieman huokaista. Jännitystä toki vielä aiheutti liikkeestä maahan meno, kun se on nyt ollut jotenkin niin vaikeaa ja mennyt aivan seisoskeluksi.

Ensin oli kuitenkin seuraamiset. Hihnassa seuraaminen alkoi huonosti, mutta meni sitten kai kuitenkin hyvin. Kun lähdin liikkeelle neiti jäi istumaan ja lähti liikkeelle vasta hihnan kiristyttyä. No liikkeestä tuli kuitenkin jostain syystä 10. Oli kuulemma kivaa seuraamista. Sitten taluttimetta seuraaminen, joka ei sitten mennytkään niin hyvin. Seuraaminen oli kuulemma löysempää ja Teri piti aika ajoin enemmän väliä. Vapaana seuraamisesta pisteitä tästä syystä 8,5. Mitenköhän tässä nyt näin kävi? Yleensä kun asia on ollut aivan toisin päin, taluttimessa huonompi kuin vapaana. Voinen luulla että vain eräällä hyvällä koulutus neuvolla tämä on mahdollista ja tietysti sitä neuvoa olen käyttänyt vain taluttimessa, kun se on ollut meillä se enemmän ongelmallinen.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä oli todella hyvä ja tuomari totesikin, että nyt tekisi mieli tukistaa ohjaajaa jo ka katsoi taakseen :) No pitihän se varmistaa että sinne maahan mennään, kun se on ollut niin vaikeaa, eipä olisi tarvinnut. Pisteitä kuitenkin 9.

Luoksetulo oli tas mielenkiintoinen. Teri kyllä tuli vauhdilla, mutta jäi sitten reilun puolen metrin päähän minusta istumaan, hieman vinoon. Annoin seuraamis käskyn ja neiti tulla napsahti sivulleni. Tuomari kysyi oliko sen tarkoitus tulla eteen ja kerroin että suoraan sivulle. Niinpä saimme liikkeestä 8 pistettä.

Seisomisesta seuraamisen yhteydessä tuli ihmeekseni 10 pistettä! Kai se sitten seisoi heti käskyn saatuaan? Eipä siinä sitten mitään ihmeitä ollut.

Viimeisimpänä oli tietenkin este hyppy. Pelkäsin että Teri karkaa esteelle ja hieman hidastin sen vauhtia. Hienosti neiti hyppäsi, mutta hieman vinoon esteen taakse. Loppu tuloksena 8 pistettä.

Kokonaisvaikutus meillä oli 10! Enpä olisi tätä päivää uskonut näkeväni. Ehkä meillä oli kerrankin sellainen tuomari joka otti huomioon rotu ominaisuudet ja sanoi että oli hienon näköistä menoa.

Vielä palkintojen jaossa Tuomari sanoi kaikille ettei Terissä ole mitään perinteisiä toko rotuja vaan beaglea ja suomenpystykorvaa. Sanoi myös että hienosti Teri toimi ja sen toimintaa oli ilo katsoa :) Kyllä tuli hyvä mieli tuollaisesta erikois maininnasta, kun muista tuomari kertoi vain rodun, pisteet ja tuloksen. Loppujen lopuksi pisteitä kertyi 178 ja Terin sijoitus oli sitten meidän ennätys, nimittäin 4/11.

Vaikka olikin kyseessä sellainen ei tiukka tuomari, niin oli se silti kiva saada noin hyvät pisteen ja vielä enemmän mieltä lämmitti Terin loistava työskentely! Nyt treenailemaan lisää ja viimeista ykköstä alokas-luokassa metsästämään :)

Teri tojokki osaa myös istua ;)

3 kommenttia:

 1. Et laittanut tuohon päivitykseen teidän hienoja loppupisteitä ollenkaan : D! Olette te kyllä mahtavia, eikä ole ollenkaan mahdoton tavoite, että Teristä tulisi tämän vuoden aikana vielä TK1 Teri !!

  VastaaPoista
 2. Ai kamala. Mä niin innoissani kirjoittelin että se ihan pääsi unohtumaa :D Kiitti kun huomautit, täytyy se nyt lisätä. Ja laitetaan tuo TK1 tilaukseen ;)

  VastaaPoista
 3. Onnittelut vielä tätäkin kautta! Hyvin te vedätte.
  Ja keskiviikkona sit lisää turinoita! :-)

  VastaaPoista