lauantai 15. lokakuuta 2011

Mitä on maahanmeno?

No sehän on sitä, että koira laittaa vatsansa maata vasten, on kyynäriensä varassa ja pylly on alhaalla. Lisäksi maahanmeno on se asia, jonka Teri taas vaihteeksi kokeessa unohti. Yleensä tämän liikkeen pitäisi tapahtua käskyn jälkeen.

Toko-koe taas siis takana. Tuloksena tällä kertaa ALO-luokasta 2.-tulos pistein 155 eli se viisi jäi puuttumaan ykkösestä.

Luokse päästävyys oli 10. Meni samaan tyyliin kuin entisetkin eli Tepa nousi ja meni vastaan häntäänsä heiluttaen.
Paikalla makuu oli sinänsä iloinen yllätys, ettei tyttö noussut ylös tai kaivanut tai haukkunut, vaikka rivistä nousikin kaksi koiraa. Piippausta kuitenkin kesti koko kaksi minuuttia. Pisteet tästä liikkeestä 9.
Seuraamiset olivat hyviä hihnassa 9 ja vapaana 9,5. Tuomari sanoi että oli hyvän näköiset seuraamiset. Ja kyllä tyttö tuntuikin ihan kivalta. Jossain vaiheessa epäilin että tyttö jätättää, mutta tiedä sitten. Sari otti video kuvaa, niin eiköhän siitä aikanaan selviä miltä se näytti.
Liikkeestä maahanmeno ei onnistunut, niinkuin alusta jo selviää. Käskyn annettuani minusta tuntui että tyttö meni maahan, mutta kääntyessäni totuus oli toinen. Tyttö jäi seisomaan, jälleen kerran.. Ilmeisesti oli äänen painossa vika? No se selvitellään pian missä vika on. Pitää varmaan ottaa oikein tarkastelun alle taas tämä liike. Tästä siis 0.
Luoksetulo olikin sitten taas oma lukunsa. Tällä kertaa oli aivan uudenlainen ongelma. Annoin luoksetulo käskyn ja tyttö katsoi minua hieman kummastuneen näköisenä. Niinpä siis jouduin antamaan toisen käskyn. Sitten kun Tepa lähti tulemaan, niin se tulikin vauhdilla ja hienosti sivulle :) Tästä liikkeestä tuli 8 tuomarin mukaan tuon kaksoin käskyn takia.
Liikkeestä seisomisessa en tietenkään nähnyt enkä tajunnut muilta kysyä että ottiko se askelia. Palatessani koiran sivulle Teri ennakoi ja kävi istumaan ennen käskyä. pisteitä 8,5.
Este hypyssä se este löytyi lopulta. Ensin tyttö meinasi kiertää esteen ja ehkä jo kävikin hieman toisella puolella. Minä kutsuin Tepaa nimeltä ja hän kääntyikin katsomaan minua ja annoin uuden käskyn. Hienosti tyttö sitten hyppäsi esteen oikealta puolelta ja jäi odottamaan. Palasin Terin sivule ja se taas istahti pyllylleen ennen käskyä. Uskoin että nollaksi meni jo sen nimen käytön takia, mutta yllättäen saatiin kuitenkin 6-pistettä.
Tämä kierto varmaankin johtui viime treeneistä joissa tytön kanssa yhdessä veimme rasian esteen toiselle puolelle, koska kyseessä oli palveluskoira este ei rasiaa näkynyt toiselta puolelta. Niinpä käskyn antaessani neiti kiersi esteen salaman nopeasti ja ehti ottaa palkkansa ennen kuin ehdin väliin. Toki tämän jälkeen tehtiin onnistunut hyppykin, mutta epäonninen oli ilmeisesti myös mielessä.
Kokonaisvaikutus oli 9. En tarkkaan muista mitä tuomari sanoi, mutta jotain sen suuntaista että oli mukavan näköistä menoa :)

Näin tällä kertaa ja nyt taas lisää treenaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti