maanantai 26. maaliskuuta 2012

Pitkän Lassin majatalo

Viime viikonloppun vietimme Naken kanssa Pitkän Lassin majatalossa, joka myös keittiöihmisen kotina tunnetaan. Alun perin meidän piti majoittua vain yhdeksi yöksi, mutta se sitten vähän venähti. Ihan syyttä ei tällä matkalla oltu, vaan lauantai aamuna suunnistimme toko-kokeeseen Kuopioon.

Se oli pienestä kii

Lauantai aamuna aikaisin siis lähdimme kohti toko-koetta. Vuoroamme odotellessa neiti vinkui levottomana tapansa mukaan. Tällä kertaa tein poikkeuksen ja annoin hänen haistella maata mielensä mukaan, koska silloin piippaus lakkasi.
Tässä meidän koe tulokset:
Ensimmäisenä oli tietenkin luokse päästävyys. Tämän liikkeen kohdalla jaksan aina olla niin iloinen Terin saadessa täydet 10 pistettä. Tuomarin lähestyessä neiti piti todella hyvin kontaktin. Hän piti kontaktin niin kauan että tuomari ehti viereen ja nousi vasta sitten tervehtimään, häntä heiluen.
Toisena ja suurimpana jännityksen aiheena oli paikalla makuu. Paikalle Tepa jäi hyvin. Sitten alkoi haistelu edestä ja kummaltakin sivusta. Haistelu tuntui kestävän ikuisuuden ja pelkäsin, että nyt se tyttö sieltä nousee, mutta eipäs nousutkaan :) Pisteitä tästä tuli 9, syynä pieni? haistelu ja kuulemma neiti oli myös jossain välissä piipannut.
Taluttimessa seuraaminen sujui suht hyvin. Pelkäsin neidin haistelevan hallissa olevaa keinonurmea, kun emme ole koskaan keinonurmella treenanneet ja joskus mätsäreissä on nenä ollut tällaisella alustalla kovassa käytössä. Tästä liikkeestä saimme 9 pistettä. En enää muista, mikä tähän oli syynä, mutta olisiko jossain liikkeessä ollut väljyyttä tai nenä hetkeksi maahan pudonnut? Videolta se varmaan selviää.
Vapaana seuraaminen oli sitten tosi huono. Pari kertaa jouduin Naken huomiota herättämään kielellä "naksauttamalla". Tuntui vaan että neidin nenä tipahti ja pelkäsin että hän lähtee hajujen perässä tohottamaan. Tästä syystä siis pisteitä ropisi 7.
Liikkeestä maahan meno oli tällä kertaa aivan loistava. Tepa piti hyvin kontaktin ja tipahti maahan heti käskyn saatuaan. Ei siinä sitten sen enempää, 10 pojoa tuli :D
Luokse tulokin oli neidillä hieno. Hyvän vauhdin Nake piti ja tupsahti viereeni istumaan. Puoli pistettä lähti ilmeisesti hieman vinosta loppu perusasennosta eli arvosana oli 9,5.
Liikkeestä seisomiseen lähdin varmana, kun kerta paikalla makuu onnistui mikä voisi mennä pieleen? Seisomista oli treenattukin ketjuttamalla (sain vasta kuulla, että tyylillä on oikein tällainen nimikin) se luoksetuloon, joten istumis ongelmankin piti olla korjattu. Kyllähän se istuminen itse asiassa olikin, ei neiti istunut, ei... Vaan hän päätti vetää maihin. Kyllä harmitti, kun huomasin kääntyessäni Naken maassa. Tästä liikkeestä tuli siis 0. Tuomari sanoi että oli oikein nätti maahanmeno, voin kertoa ettei se siinä vaiheessa pahemmin mieltä lämmittänyt.
Viimeisenä oli tietenkin este hyppy. Hienosti Teri odotti käskyä ja mielestäni hyppykin oli hyvä. Esteen takana ilmeni kuitenkin nuuskuttelua ja olisikohan hyppy ollut hieman vino? Tästä kuitenkin tuli 8.
Kokonais vaikutuksesta pisteitä saimme 9. Arvosanaan vaikuttivat paikalla makuussa tapahtunut nuuskuttelu ja vingunta. Muistaakseni tuomari kuitenkin sanoi että oli iloinen suoritus.

Pisteitä kertyi tällä kertaa 156,5 eli se 3,5 jäi puuttumaan ykkös tuloksesta.
Kiitos jälleen Sarille kokeen kuvaamisesta! Sain kuunneltua osan kommenteista ja suorituksen katsottua ajatuksen ollessa mukana.

Majatalossa

Viikonlopun yöpymis paikka oli siis Pitkän Lassin majatalo. Täytyy sanoa että siellä oli kyllä erittäin hyvä palvelu. Siellä oli Terillekin koira seuraa oikein kunnolla, kun paikalla olivat Bondi alias Pitkä Lassi ;), Raisa, Salsa ja Misty. Pahemmin ei kuitenkaan tällä kertaa sisällä leikittänyt vaan meno oli rauhallista, vaikkakin Terin osalta välillä hyvinkin äänekästä.

Sunnuntaina vielä ennen kotiin lähtöä käytiin koira puistoilemassa Sarin, Bondin ja Raisan kanssa. Alku puistoilu meni vähän kaikkien koirien osalta itsenäisessä pyöriskelyssa, eikä vieraat koiratkaan hirveästi kiinnostaneet. Sitten kun jäätiin ihan oman porukan puistoilemaan innostuivat Teri ja Raisa leikkimään veto leikkiä kahdestaan. Lopulta puistoon saapui vielä yksi koira, jonka kanssa Teri ihmeekseni leikki ja örisi, vaikka toinen olikin vielä pentu.
Koska en pöljä muistanut ottaa kameraa puistoon mukaan, niin nyt sitten on tällainen kuvaton päivitys tiedossa.

Mukava viikonloppu on siis takana ja treenaamista edessä. Mietin uskaltaisiko tuon Naken sittenkin ilmoittaa taas ensi kuussa kokeeseen, vaikka ensin ei pitänytkään. Jatkamme harjoituksia.

1 kommentti:

  1. Pitkä Lassi, latkapissi! Kun Pitkä Lassi latkaa pissiä, tulee päihtyneestä Lassista laihtunut pässi!!

    xDD Trollaan sinun blogia, mutta tajusin tämän vasta!! Aaahaaahahhaahaaaaa!!

    VastaaPoista