tiistai 12. kesäkuuta 2012

Vaivoja ja tokoa

Tepa raukalla on taas riittänyt vaivoja. On ollut vatsa vaivaa ja tänään vielä lisäksi takapään vaivaa.

Vatsa vaiva on se sama tuttu juttu, mikä Tepaa on usein ennenkin vaivannut. Tai no en tiedä johtuuko vaiva vatsasta vai mistä, mutta kuitenkin. Tähän asiaan saamme toivon mukaan pian lisä tietoja, kun sain varattua Terille ajan ensi maanantaiksi ruokatorven ja vatsalaukun tähystykseen eli gastroskopiaan. Toivottavasti siellä jokin hoidetta oleva syy löytyisi, niin saataisiin tyttö oireettomaksi.
Välillähän Nakella on näissä kohtauksissa pitkiäkin taukoja, mutta nyt taas tuntuu että jonkinlainen "tilanne" on lähes koko ajan päällä.

Lisäksi sitten tänään ilmeni uusi ongelma kun oltiin tokoilemassa. Tyttö oli mielestäni kovin vaisu normaaliin verrattuna. Häntä ei oikein heilunut ja tytön suoritukset olivat tavallisuudesta poikkeavia.
Ensin otin liikkeestä seisomista ajatuksena harjoitella taaske menoa. Ensimmäisen seisomisen otin takapalkan kanssa. Hämmästyksekseni Nake ei heti pysähtynyt, vaan otti muutamia askelia seuraten käskyn jälkeen. Tällä kertaa taakse palaamisessa ei ollut mitään ongelmaa. Seuraava ilman takapalkkaakin onnistui taakse menon osalta hyvin, mutta taas oli tooodella hidas pysähtyminen normaaliin verrattuna. Yritin sitten ottaa nopeaa pysähtymistä, mutta ei vaan onnistunut millään. Takapalkalle menokin oli vaisu eli ei mitään taattua Teri laatua.
Kaukoja otin pari ja niissä ei mitään ongelmaa, joten jätettiin homma siihen. Palkalle meno oli taas tosin kumman hidas.
Sitten olikin aika ottaa hyppy este jossa kummallisuudet todella alkoivat. Hyppy oli kovin kömpelön oloinen. Tyttö hyppäsi sivuun, mutta palasi kuitenkin esteen taakse. Jostain syystä Nake ei olisi halunnut istua ei sitten millään. No lopulta, kun istuminen onnistui, niin sitten oli takaisin hypyn aika, jota Nake todella arpoi ja lopulta "hyppäsi" toisin sanoen lähes kiipesi esteen yli. Toisella kerralla neiti meinasi hypätä ja teki peri yritystä ja lopulta kiersi esteen. Todella kummallista käytöstä minun pieneltä vuohi-koiraltani.
Lopuksi otettiin paikalla makuu mikä sujuikin hyvin siihen asti, että kentän aidan takana alkoi koirien riehutus, silloin tyttö alkoi vinkumisen. Tarkoituksena oli ottaa vielä nouto, mutta koska Teri vaikutti niin vaisulta ja kummalliselta päätin jättää sen väliin.
Autolle mennessä Nake sitten mietti kovasti autoon hyppäämistä, mutta onnistui se sitten lopulta. Kotiin tullessa tajusin mistä Naken alavire ja kummallinen käytös johtui. Ilmeisesti neidillä on takapää kipeänä, kun myöskään sängylle ei tyttö hypännyt vaikka mieli selväst kovasti teki.
Viime kesänä Nakella oli yksi samanlainen hyppy haluton päivä mikä onneksi helpotti levossa. Nyt sitten pidetään huominen lepoa paitsi jos on lämmin päivä, niin neiti pääsee uimaan. Toivottavasti kyseessä on jokin hetkellinen vaiva, joka pian helpottaa. Pitää katsella, että lähdetäänkö torstaina ollenkaan agilityyn. Lisäksi pitää seurata Tepan tilannetta ja tarkkailla kipeytyykö se uudestaan treenatessa eli pitääkö meidän hylätä tämä uusi harrastus jo heti alkuunsa.

Niin minunhan piti kertoa miten hiljaisuus agissa edistyy.. Parempaan suuntaan ollaan menossa, Räks Räks Räksänpoikani alkaa oivaltaa että suoritus luvan saa vasta hiljaisuuden vallitessa :) Joutui toinen meidän koulutusohjaajista tekemään aikamoisia äkki lähtöjä, kun en hiljaisuuden odottelusta tajunnut heti aluksi kertoa. Mutta tämä asia siis edistyy ja Nake on edelleen kovin innoissaan esteiden suorittamisesta.

Tällaista kuuluu Terin elämään tällä hetkellä. Loppuun laitan taas piristys kuvan eli Tepan tämän päiväisen rentoilu kuvan sekä parin viikon takaisen kiipeily suorituksen loppu tuloksen, jonka silloin unohdin :)
Rento meininki Tepamaiseen tyyliin
Kieli on ainakin kilometrin mittainen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti