lauantai 11. elokuuta 2012

Alkeiskurssin päätös

Torstaina oli meillä viimeinen agilityn alkeiskurssi kerta. Hienosti Teri veti vaikka välillä meno olikin taas sellaista taivaan rannan maalausta :)

Yksitäisinä esteinä olivat tällä kertaa puomi, keinu, A-este, pituus, rengas ja kepit. Näistä pituus sekä rengas menivät ilman ongelmia ja Nake oli taas vauhdissa. Kontaktit löytyivät niin hienosti keinulta, puomilta ja A:lta, että saatoin ottaa puomilla tytöltä hihnan pois ilman ongelmia. Hienosti neiti siis pysähtyi ja jäi katselemaan maisemia kontaktille. Jatkossa saadaan sitten alkaa ottamaan jo jokin toinen este ennen puomia.
Kepit eivät meinanneet sitten millään lähteä sujumaan. Ensin kokeilin ilman hihnaa, ei onnistunut, sitten hihnan kanssa, jolloin kepit löytyivät, mutta hihna häiritsi. Sitten pelkästään pannasta kiinni pitämällä jolloin tuloksena oli hienoja ohi juoksuja. Lopulta tyttö kuitenkin alkoi taas pujottelemaan keppejä ja loppujen lopuksi se taisi onnistua niin, että hieman ohjasin menoa kepeille päin neitiin koskematta.

Lopuksi kaikki tekivät vielä seitsemän esteen rata pätkän jossa este järjestys oli seuraava hyppy-hyppy-putki-putki-hyppy-muuri-pussi. Muut menivät radan kuin vanhat tekijät, mutta meidän meno oli vähän toista :D Aluksi Nake suoritti "yleisöä" kohti juoksuja ekan hypyn perästä. Minä en taas vaan osannut ohjata. Sitten kun sain tytön ohjattua ekojen hyppyjen yli kunnialla, löytyi putken suu tiukasta käännöksestä huolimatta hienosti ja sen jälkeen toinenkin putki. Putkien jälkeinen hyppy meni ohi juoksuksi, kun en malttanut Nakea odottaa putken suulla, jotta olisin saanut hänet ohjattua. Siinä sitten otin tyttöä takaisin päin ja Tepa innoissaan lähti kohti putkea, mutta kun lupaa siihen ei ollut mennä hyppäsi neiti putken päälle ja otti siellä muutamia askelia. Voi sitä menoa! Kun sitten sain Terin taas hallintaan onnistui hyppy-muuri yhdistelmä hyvin, mutta pussin ohi neiti mennä sujahti. Vähän takaisin päin ja pussi uusiks.
Seuraavalla yrityksellä Nake lähti suoraan hypyltä pussin kautta palkkaus paikalle. Miksi kiertää, kun suoraankin voi mennä? Onneksi pussin luona oli rasian vartija ja palkkaus vahinkoa ei päässyt syntymään.
Kolmas (vai monesko lie) kerta toden sanoo ja saatiin koko ratapätkä suoritettua ilman ongelmia. Teri kyllä tekee, jospa minä vielä joskus oppisin ohjaamisen jalon taidon. No pääasia että meillä on Tepan kanssa hauskaa :) Vaikka joskus minua tuppaa hieman ottamaan päähän tytön turhanpäiväinen louskutus, niin muuten tuo neiti on niin mainio että sellainen äänekkyyskin jää toissijaiseksi asiaksi.
Nyt tarkemmin muistellessa, taisi siinä rata pätkällä muuten Nakella olla muutakin rilluttelua kuin vain se treeni seuran ihmettely ;)

Tärkein hetki Tepalle taisi kuitenkin olla ihan lopuksi, kun saimme todistuksen suoritetusta kurssista ja tyttö sai valita ottaako puruluun vai possun korvan. Ketään ei ehkä yllätä että valinta oli se possunkorva? Nätisti neiti otti sen suuhunsa ja kiikutti hieman sivummas, jossa korvaa olikin sitten hyvä alkaa jäystämään.
Uskomattomin juttu minusta tällä kertaa oli kuitenkin se, ettei taivas pudonnutkaan Terin niskaan tai x-files kauhut tulleet mieleen kun kentältä lähti nousuun helikopteri! Siis aivan uskomatonta! Mietin tosin että ehtikö Nake edes tajuta kopterin lentelyä ja kovaa melua, kun minä jo ennalta ehkäisevästi syötin hänelle kanapaloja? No tärkeintä tosiaan ettei kopteri aiheuttanut minkäänlaista paniikkia.

Hauskaa siis oli kaiken kaikkiaan. Toivottavasti päästään mukavaa harrastusta vielä jatkamaankin :)

2 kommenttia:

  1. Kyllä hauskaa olla pittää :) etteköhän te pääse jatkamaan :) vaikea kuvitella Tepan louskuttavan turhaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä se kun on muutenkin innostuessaan niin "hiljainen" :D

      Poista