perjantai 31. elokuuta 2012

Mölliviikko

Nyt on ollut Terillä oikea mölli viikko, kun tiistaina käytiin möllitokossa ja torstaina oli vuorossa mölliagility.

Möllitoko
Tiistaina käytiin siis Terin kanssa kokeilemassa tokon avointa luokkaa möllikokeessa. Mukana matkassa olivat myös Sari ja Bondi, henkisenä tukena ja hieman itsekin kokeilemassa. Omasta mielestä Terin osuus meni oikein hienosti ja sainpahan taas tietooni, mitä kannattaa jatkoa ajatellen treenata.

Ensin oli vuorossa alokkaat joita riittikin 12 kappaletta. Siinä siis oli vähän odottelemista ja reipas sadekuurokin pääsi meidät kastelemaan. Kun alokkaita oli jäljellä muutaman lähdin ottamaan Naken autosta. Aluksi tyttöä vähän kävelytin ja yritin pitää sen mahdollisimman tyynenä, niin ettei se pääse ottamaan toisten riehumisista kierroksia. Tarpeitten hoitamisen jälkeen neiti pääsi nuuskuttelemaan ja syömään heinää, kun se häntä kuitenkin rauhoittaa. Hieman otettiin myös perusasentoa siinä odotellessa. Aikamoinen piippaushow oli kyllä käynnissä Terin ja hieman Bondinkin suusta.

Alokkaiden palkintojen jaon jälkeen päästiin suorittamaan paikalla makuuta. Tämä oli se minulle kaikkein jännittävin liike. Teri oli tosi hienosti kontaktissa ja putosi maahan ensimmäisellä käskyllä. Koirat jätettiin kehänlaitaan makaamaan ja ihmiset komennettiin koppiin odottamaan vaadittavan kolmen minuutin ajaksi. Pitkältä tuntui tuo kolme minuuttia, mutta viimein irtosi lupa palata kehään. Olin iloinen huomatessani, että Teri kiltisti olla napotti maassa ja sivulle palaamiseni jälkeen riitti yksi käsky tytön istumaan nostamaan. Tässä muistin olla katsomatta Nakea, ettei se vaan pomppaa ennen aikojaan pystyyn. Koko kolme minuuttia oli tyttö kuulemma vinkunut ja loppua kohti oli vain asia pahentunut. Mitähän tuolle piippaukselle osaisi tehdä? Muuten oli kuitenkin neiti ollut todella hyvin paikallaan vai olikohan kerran tapahtunut kankulle kallistuminen. Liikkeestä saatiin kuitenkiin 8 pistettä, vaikka paperissa jostain syystä lukeekin 10.
Yksilö liikkeissä oli ensimmäisenä suoritus vuorossa Teri ja nopeasti hänet palkkasin ennen kehään palaamista.
Seuraamisessa koitin taas muistaa olla katsomatta tyttöä, ettei se paineistu siitä. Hieno oli kyllä neidin kontakti ja jätättämään hän alkoi vasta juoksu osuuden jälkeen, kun en malttanut olla katsomatta pysyykö tyttö matkassa. Kovasti sai Teri kehuja kontaktista, joka oli kestänyt koko seuruun ajan. Vain lopun taakse jäänti alensi pisteitä ja niitä tuli 9.
Liikkeestä maahan meno meni kympillä läpi ja muistin taas olla tuijottamatta Nakea.
Luoksetulo nyt ei sitten mennyt ihan niin hyvin. Vauhti oli kyllä tosi hyvä, mutta ensimmäinen käsimerkki ei osunut tytön näkökenttään ja vasta toisella pysähtyi, kun matkaa oli enää muutama metri. Kehänlaidasta seurannut kertoi että ensimmäinen käsimerkki oli ehkä hieman hapuileva, mikä varmaan oli osa syy pysähtymättömyyteen ja osittain kyllä laitan syyksi sen, etten oli noin pitkällä matkalla vielä treenannut ja viimeisimmäksi taisin ottaa vain läpijuoksuja vauhdin lisäämiseksi. Nyt pitää sitten muistaa treenata sitä matkaa! Tästä liikkeestä saatiin kuitenkin 5 pojoa.
Liikkeestä seisominen meni nollille. Tuomarin mukaan Teri seurasi niin intensiivisesti, ettei se kuullut käskyä. Kun kuulin ettei tyttö pysähtynyt, annoin uuden käskyn. Taakse paluussa muistin olla katsomatta Nakea eikä hän näin ollen kääntynyt yhtään!
Nouto meni älyttömän hienosti, kun ottaa huomioon, ettei Tepaa voinut kapula vuosi taaksepäin vähempää kiinnostaa. Neiti lähti noutoon vasta käskystä, eteni kumpaankin suuntaan vauhdilla ja palautti kapulan nätisti perusasentoon. Kymppi suoritus tytöltä! Taas muistin olla katsomatta, ettei vaan tule vino perusasento :D
Kaukot olisivat varmasti menneet hyvin, jos olisin malttanut mieleni. Hyvin nousi ekalla ylös ja meni seuraavalla maahan. Sitten tyttö alkoikin nuuskuttelemaan maata, mutta annoin silti käskyn. Neiti ei kuullut. Minulla olisi tarvittu pitempää pinnaa, mutta kun neiti ei kuunnellut löin käsiä yhteen ja niin Nake viiletti luokseni. Minun ei olisi pitänyt läimäyttää käsiä vaan ilmeisesti odottaa, että Tepa saapuisi takaisin tähän maailmaan. Tuomari kehui kyllä niitä onnistuneita kaukoja :) Nolla siitä sitten napsahti.
Viimeisenä oli tietenkin hyppy. Hienosti Tepa hyppäsi ja istui käskystä ja hyppäsi vielä takaisinkin. Tästä liikkeestä tuli 9. Olisikohan piste lähtenyt siitä että Tepa olisi hipaissut estettä?
Kokonaisvaikutus 9. Hienoksi tuomari tyttöä kehui vaikka sanoikin ettei ehkä ole ihan oikea ihminen arvioimaan, kun on meitä pentukurssilla seitsemän vuotta sitten opettanut :)

Hyvä mieli jäi tuosta kokeesta, kun neiti oli kokoajan niin iloinen ja mielellään teki töitä. Minulla oli tavoitteena, että kokeilisin harvemmin palkkaamista, mutta taisin kuitenkin joka liikkeen välissä antaa Tepalle pienen nakin palan. Teri sijoittui luokassa toiseksi saaden kolmostuloksen pisteillä

Mölliagility
Eilen oli vuorossa mölliagility ja kyseessä oli tietenkin meidän molempien ensimmäinen kerta agissa. Minua jännitti miten maltan Terin ohjata.
Radalla oli yhdeksän estettä seuraavassa järjestyksessä hyppy-hyppy-hyppy-puomi-putki-hyppy-hyppy-pöytä-putki. Menin ottamaan Terin vastaan kahden ensimmäisen hypyn jälkeen ja siitä oli sitten todella tiukka 90 asteen kulma seuraavalle hypylle. Nake ohjautui hyvin ja jos olisin heti tajunnut antaa puomille meno käskyn olisi tyttö varmaan tehnyt samanmoisen kulman, mutta kun en ymmärtänyt loikkasi neiti puomille sivulta jättäen ylösmeno kontaktin käyttämättä. Alastullessa kontakti mielestäni tuli otettua, mutta stoppia siihen ei löytynyt.
U:n muotoinen putki löytyi hyvin ja sen jälkeen hypyt sekä pöytä. Pöytä oli kuulemma aiheuttanut ihailua ja ihmetystä yleisössä, kun Teri meni sille suoraan makaamaan. Kun aika pöydällä tuli täyteen löytyi putki heti ja sieltä Tepa suoritti tiensä suoraan palkka rasian luokse makaamaan :D
Meitä jo epäiltiin salaa harjoittelusta, kun pöytä meni niin hyvin, mutta ei me sitä kyllä oikesti olla missään sen yhden alkeiskurssi kerran jälkeen harjoiteltu. Teri on vaan niin hyvä! Nopeudesta tyttö sai myös kehuja.

Sellaista mölleilyä oli siis tiedossa tällä viikolla. Loppuun vielä hyvin lyhyt video, jossa Teri etsii tulitikkua ruohikolta. Muutaman pätkän sain ottaa, kun kamera oli niin hämmentävä, että sen huomattuaan neiti oli aivan ihmeissään eikä kyennyt toimimaan :) Tässä nyt kuitenkin onnistunut etsintä.

1 kommentti:

  1. Hoo, te menitte sinne agimölleihin ja meni vielä hyvin! Hyvä, hyvä!!

    VastaaPoista