tiistai 26. helmikuuta 2013

Oman elämänsä sketsihahmo

Eli Teri. Tai tiedä sitten onko hän enemmänkin minun elämäni sketsihahmo, mutta kyllä tytöllä tuntuu itselläänkin hauskaa touhujensa kanssa olla. Touhuillaan ja tempauksillaan Tepa hauskuuttaa yleensä lähinnä minua ja sitten on niitä juttuja, että vain minua. Voin toki ymmärtää ettei kadonneet pizza palat ja rinkelit kauheasti niiden omistajaa miellytä, ainakaan sillä hetkellä.

Minusta tuntuu että Teri keksii aina jotain uutta ja omalaatuista. Jokaisen mielestähän se oma koira on erityinen, mutta luulen että Naken omalaatuisuuden on huomannut myös moni muu. Välillä istutaan keskellä lumihankea murjottamassa, kun yksin jäänti ei juuri sillä hetkellä miellytä ja välillä keksitään vaikka minkälaisia tempauksia, jotta haluttu huomio tulisi saavutetuksi.

Terin talentti, kakka puussa. Oli niin tuhtia tavaraa, että itse teko päivänä otettu kuva tuhosi puhelimen muistikortilta kasan kuvia, niin piti sitten tehdä uusi dokumentointi reissu. Tämän seurauksena kakka on jo luminen, mutta vieläkin kiinni puussa ;)

Toko koe

Käytiin Terin hauskuutta esittelemässä sunnuntaina Kuopiossa meidän ensimmäisessä avoimenluokan kokeessa.
Paikkamakuu 0: Ennen kokeen alkua erehdyin sanomaan, ettei minua haittaa jos Teri tässä liikkeessä vähän nuuskuttelee, kunhan ei vaan vingu. Telepatian pahulainen ilmeisesti toimi ja niin meni homma nuuskutteluksi. Alkuun Tepa otti tosi hienon kontaktin ja tipahti ekalla käskyllä alas. Hienosti tyttö myös jäi paikalleen. Jonkin aikaa suojassa olon jälkeen erän toinen osanottaja kysyi oli erä toinen koira minun ja vastasin tietysti kieltävästi. Sitten hän kysyi mikä koirista oli minun ja samalla hetkellä tuli käsky käydä kytkemässä koira.
Siinä Tepa seisoskeli ja nuuskutteli varmaan pari metriä toisten riviä etenpänä. Menin takaisin suojaan ja sanoin "Tällainen koira minulla on" :D Viereinen koira oli kuulemma ihmeissään neidin touhuja katsellut ja sen takia piti tyttö kesken pois hakea. Tuomarin mukaan Tepa oli unohtanut missä ollaan ja oli ihan hajujen viemää.
Seuraaminen 6: Liikkeelle lähtöön Nake tarvitsi kaksi käskyä, siitä pois kaksi pistettä. Suurin osa matkasta taisi myös mennä edellisten jälkiä haistellen ja siitä lähti sitten nuo toiset kaksi. Tätä vähän aavistelin, kun ei olla hallissa treenattu että hajut voi viedä voiton. En kyllä muista koska oltaisiin näin huonosti pisteitä seuraamisesta saatu.
Liikkeestä maahan 8: Liike oli muuten tosi hyvä ja haistelua ei enää ollut, mutta liikkeelle lähtöön tarvittiin taas se toinenkin käsky.
Luoksetulo stopilla 9: Tämä oli se liike jonka onnistumista eniten epäilin, vaikka sainkin tytölle ennen koetta pari hyvää stoppia. Hienosti Teri jäi ja lähti ekasta kutsusta. Pysähtymis käskyn jälkeen tuli yksi loikka, mutta muuten aivan tytön tason ylittävä stoppi! Hieno luoksetulo siitä sivulle, toin nenällään Nake tökkäsi kättäni viereen tullessaan ;) Mutta olen niin onnellinen tuosta stopista!!
Liikeestä seisominen 9: Hienosti Tepa lähti mukaan, tällä kertaa jopa sillä ekalla käskyllä. Pysähtymisestä en luonnollisestikaan tiedä, kun en sitä nähnyt. Siinä neiti kuitenkin minua odotti hienossa asennossa, eikä taakse paluukaan tuottanut ongelmia, kun ei katsonut häneen päin. En siis tiedä haisteltiinko siellä taas matkan varrella, mutta jostain ne pisteet lähti. Tuomari sanoi, että selvästi näkee koirasta, että hän osaa, mutta tällä kertaa nenä vaan vie.
Nouto 7: Teri lähti hienosti vasta käskyn saatuaan kapulalle. Takaisin tullessa kapula kuitenkin jostain syystä tipahti tytön suusta? Ilman erillistä käskyä Nake kuitenkin kapulan nosti ja palautti sen sivulle vinoon pa:han.
Kaket 7: Hienosti tyttö jäi ja suoritti kaikki liikkeet napakasti ja ensimmäisillä käskyillä. Mutta.. tuomarin sanat kertokoon mistä piste menetykset johtui: "Se liikkui taaksepäin. Yleenä ne liikkuu eteenpäin, mutta tämä kyllä liikkui taaksepäin!?" :D Oma ihana omintakeinen Nakeni! Miksipä sitä kaikki pitäisi tehdä niin kuin muut tekee? Kyllä meillä on ihan omat ongelmamme.
Estehyppy 10: Tämä liike onnistui hyvin :) Tepa lähti ja hyppäsi käskystä. Hieman ehkä taas nenä kävi, ennen kuin tyttö malttoi istua. Takaisin hyppy oli hyvä (pienellä into vinkaisulla maustettuna) ja suoraan perusasentoon.
Kokonaisvaikutus 8: Tässä taisi taas tulla muistaakseni siitä kommenttia, että se nenä vie. ;)
Yhteispisteet 136 eli 3-tulos 

Hypyt Terin tyylillä

Koominen toilailu jatkui tänään harjoituksissa, kun tuli aika suorittaa hyppy este. Aikaisemmin jo totesin, että Tepalla alkaa pikku hiljaa vire laskea ja mietin jo pois lähtöä, mutta kun se este paikalle ilmestyi, olihan sitä vielä otettava.
Ensimmäisen hypyn Nake suoritti niin, että kääntyi heti hypyn jälkeen ja päätyi sen sivulle istumaan. Toisella kertaa hypyn jälkeinen istuminen jäi taas kovin vinoksi, eikä takaisin hyppy onnistunut. Sitten hyppy ei ottanut onnistuakseen lainkaan, vaan tyttö päästi erilaisia vinkumis-kurlaus äänteitä. Eihän siinä muu auttanut, kun heittää herkku seuraavalla kerralla suoran yli käskyn yhteydessä ja niin meni Nake yli.
En enää edes muista oliko seuraavalla kerralla muuta ongelmaa, kun että halusin odottaa hetken ennen kehumista tytön ollessa toisella puolella ja silloin neiti suoritti maahan menon, jonka jälkeen hän nousi takaisin istumaan.
Sitten oli vuorossa seuraavanlainen suoritus. Teri hyppäsi hienosti ja annoin istumis käskyn. No ilmeisesti tyttö päätti hieman oikaista asiaa ja hyppäsi samantien takaisin ja istahti vasta esteen väärälle puolelle. En kai minä voinut siinä muuta kuin nauraa.
Lopuksi saatiin kaksi hyvää suoritusta, joista palkkasin välissä esteen taakse ja lopuksi pa:ssa. Näihin onnistumisiin olikin taas hyvä lopettaa :)


Tällaista on elämä tuon koomikkoni kanssa. Eihän näitä juttuja voi liian vakavasti ottaakaan. Ja koska niin kovatsi tykkään laittaa tänne Tepan kuvia, niin niitä sitten vielä tämän pitkän tekstin jatkoksi.

Taas löytyi vauhtia
Tepan "saalis"
Saalis tippui ja aiheutti u-käännöksen
Hyökkäys!
Olikohan liian pieni tyyny?
Seuraavana päivänä hurja meno jatkui
Välillä piti näyttää jopa moottorikelkkauralle kieltä

2 kommenttia:

  1. Kylläpä Tepa on suloinen ja omaitsensä itsenäinen koira

    VastaaPoista
  2. He..he ..hah haa, tuo taideteos on kyllä melkoinen pläjäys.
    Luulin sieni-infektion iskeneen puun runkoon. Sehän onkin Terin uusi lannoitusohjelma luomuviljelyllä..

    VastaaPoista