tiistai 14. toukokuuta 2013

Agilitysta ja vartioinnin tarpeellisuudesta

Viime keskiviikkona pääsimme jälleen agilityä harrastamaan, kun kesä kausi pyörähti käyntiin. Oli kyllä aika mielenkiintoinen aloitus :D

Jospa kerron heti Terin ensimmäisestä humputtelusta. Meillä oli edessämme rata, joka kuitenkin tehtiin pätkissä, niin että jokainen sai päättää miten pitkiä pätkiä tehdään ja oman koiran mukaan (kuvaa radasta ei ole, koska olen laiska ja aikaan saamaton). Terin kanssa ajattelin ottaa ensin kaksi ekaa hyppyä ja niiden jälkeisen puomin, jonka kontaktille sitten palkkaan. Ensimmäinen yritys johti siihen, että neiti kävi juoksemassa kunnia kierroksen radan toisen laidan hypyille ja takaisin. Oli ilmeisesti niin hauskaa päästä revittelemään? Muutaman kerran piti ottaa alusta itse ratakin, kun Tepa sujahti huonosta ohjauksestani johtuen toisen esteen ohi ja kerran jopa puomin ylösmenon ohi, kun en tarpeeksi ajoissa ehtinyt käskyttää.Siirryin toiselle puolelle ja sitten alkoi homma luistaa. Puomin alastulolle neiti istahti, ilmeisesti pysähtymis käsky muistutti istumis käskyä. Olen aiemminkin huomannut, ettei Terillä ole sellaista sana päätä, vaan saman kuuloiset sanat sulautuvat yhdeksi.
Seuraavaksi oli vuorossa hyppy johon lähetin tytön kiertoon ja siitä oli tarkoitus ottaa valssilla takaisin. No neiti kiersi koko esteen, niin kyllä vähän arvelinkin. Toisella yrityksellä sitten tiukemmin ohjasin tytön kädellä esteen yli ja siitä palkka.
Renkaan päätin jo heti aluksi ottaa yksittäisenä, kun arvelin sen taas olevan vaikea. Yllätys oli suuri, kun rengas onnistuikin ja seuraavaksi otinkin rengas-pussi yhdistelmän, joka meni hyvin :)
Hyppy-putki ei ollut Neidille ongelma, kun se niin hyvin hakeutuu putkeen.
Seuraavaksi oli minua jännittävä hyppy-hyppy, jossa hypyt olivat vierekkäin. Tarkoitus oli lähettää tyttö ekan hypyn yli ja ottaa se takaisin seuraavasta hypystä. Tätä piti vähän hangata, kun Nake vaan jatkoi matkaa hyppyjen toisella puolella. Minä olin kuulemma liian hätäinen! Kerran tyttö kävi selvittämässä myös oma valintaisen putken. Seuraavalle pätkälle neuvona oli, että jos neiti lähtee tekemään omiaan, niin sitten laitetaan jäähylle.

Toinen kierros lähti jo paremmin, mutta kuitenkin taas kontaktille palkkasin. En muista otettiinko takaa kiertoa useasti, mutta ainakin rengas-pussi-hyppy-putki otettiin pitkänä sarjana. Sitten Terillä nousi kierrokset ja käskin sitä rauhoittumaan. Myös minun käskettiin itsekin rauhoittua!! En yleensä pidä itseäni mitenkään hätäisenä, mutta nyt sitten olin. Kai se johtui siitä, että epäilin etten pysyisi tytön perässä? Lisäksi minua kyllä niin ärsytti Tepan jatkuva louskutus että saattoi sekin nostaa omia kierroksia.
Kun oltiin molemmat rauhoituttu otettiin loppuun vielä ne vierekkäiset hypyt, joita oli neljä. Kahden ekan jälkeen palkkasin ja sitten otettiin vielä toiset kaksi ja niiden perään vielä putki.
Koska kujakepit olivat poistuneet paikalta otettiin yksittäisinä vinokeppejä. Ei se kyllä sujunut sitten yhtään. Pitää ensi kerralla kysellä miten niillä oikea oppisesti opetetaan pujottelua.
Tästä huolestuneena kävin ostamassa 12 puutukea ja yritettiin mummon pihalla niiden avulla kujakeppejä tehdä. Tilan puutteen vuoksi osa kepeistä joutui kuitenkin seinälle nojailemaan, sillä halusin pitää keppien välit oikean pituisina. Siinä olikin hommaa!
Alkuun oli hieman hakemista, mutta sitten alkoi pikku hiljaa toiseen suuntaan sujua. Epäilen ettei Teri oikein erottanut kapeita vihreitä keppejä vihreitä pensaita vasten, kun juttu vähän takkusi. Nyt suunnittelen keppien maalaamista tai paksumpien hankkimista..

Niin ja mietinhän minä tuohon Naken haukkumiseenkin puuttumista. Vähän mummon pihalla harjoiteltiin myös ohjausta ja takaa kierrot alkoi sujua :) Se oli kuitenkin Naken mielestä niin kivaa, että kun homma oli tehty alkoi louskutus. Niinpä minä sitten heittäydyin passiiviseksi ja juttua jatkettiin vasta, kun tyttö hiljeni. Taidetaan joku kerta lähteä vapaisiin treeneihin harjoittelemaan tuota hiljaa oloa ja ohjaamista parin esteen avulla. Tehdään niin, että aina kun haukkuminen alkaa, Teri joutuu lopettamaan kivan tekemisen ja rauhoittumaan sivummalle.
Tiedän että se haukkuminen on Tepalle todella luontaista ja se alkaa heti, kun kierrokset vähänkään nousee. Minua se vaan ärsyttää niin paljon silloin, kun ollaan jotain oikeasti tekemässä. Leikkiessään ja muuten ulkona saa minun puolestani ilmaista itseään myös äänekkäästi. Saatan joskus haukuttaa tyttöä hieman sisälläkin, kun sille päälle satun ;)

Kodin turva 24/7
Tänä aamuna sain kuitenkin olla todella iloinen tuosta Terin mahtavasta äänestä. Heräsin nimittäin siihen, kun luulin jonkun yrittävän meille sisään avaimella! Mitään muutakaan vaihtoehtoa ei ole koska Tepa ei reagoi rappu käytävän ääniin.
Tyttö hypähti vauhdikaasti lattialle ja kuulin avaimen kääntyvän lukossa. Hetken aikaa hölmistyneenä kuunneltuani lähti Teri huutaen ovelle ja samalla minä ryntäsin pystyyn, lukon kolistelu lakkasi. En muista olisiko tässä vaiheessa sitten avaimen käyttäjä mennyt naapuri asuntoon vai poistunut rappuja pitkin paikalta, niin unen pöpperössä olin. Epäilin myös olinko nähnyt vain unta, että lukkoa käännettiin mutta tuskin Nake näkee kanssani samoja unia?
Myöhemmin paremmin herättyäni menin kokeilemaan ovea ja kas kummaa se ei enää ollutkaan lukko asennossa vaan lähti auki kahvasta painamalla. Tuo ovi on oikeasti niin jäykkä, että se pitää kunnolla vetää/työntää, että napsahtaa lukkoon asti. Minä sen illalla kokeilin avaimet kahvaan laitettuani, niin kuin aina ja silloin se oli lukossa. Myös nukkumaan mennessä käyn aina nykäisemässä ovea ja kokeilemassa että se on lukossa oman mielen rauhani vuoksi. Joku siis selvästikin kävi lukkoa kääntämässä ja sai oven auki asentoon..
Aika hurjaa. Onneksi minulla on tuo haukkuva hälytys järjestelmä, joka saa ihan luvan kanssa jatkossakin haukkua epämääräiset sisään yrittäjät. Inhottaa vain ajatellakin, että entä jos en olisi ollut kotona tai että onko joku käynyt täällä joskus poissa ollessani? Muillahan ei avaimia tänne ole, joten sisään pyrkijä ei ollut kukaan tuttu. Kenties entinen asukas?

Sellaista tällä kertaa. Nyt jäädään jännittämään onko tänne lisää pyrkijöitä ja soitetaan huomenna isännöitijälle varmistus soitto, ettei kukaan sieltä ole ilmoittamatta ollut tulossa. Lisäksi pitää varmaan miettiä miten itseään voi rauhoitella huomista agiliitoa silmällä pitäen.

2 kommenttia:

 1. VOI PIRU. SIIS JOLLAIN ON SINNE AVAIMET.
  SOITA TOSIAANKIN ISÄNNÖITSIJÄLLE JA VAIHDATA LUKOT
  SIIHEN OVEEN. TERI ON TOSIAANKIN KUNNON VAHTI. TERV: MALLU

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teri on :) Ainakin äänensä puolesta karkoittaa ylimääräiset sisään pyrkijät ;)

   Poista