torstai 23. toukokuuta 2013

Puoleensavetävä puomi

Kylläpä nyt on tullut usein tänne tarinoitua. Huomaa ihan että on tullut kevät ja paljon tapahtumia sen myötä. Tällä kertaa turinoin viikon aksailuista.

Kimurantti rata
Eilisissä agi treeneissä otettiin ensin puomia yksittäisenä esteenä, niin että koulutusohjaaja näki missä kukin on alasmeno kontaktin kanssa menossa. Tepa oli asiasta kauhean innoissaan ja ensimmäinen alasmeno päättyi siihen, että tytön takajalat lensivät vauhdin takia pois kontaktilta. Toisella yrityksellä kouluttaja sitten syötti makupalat kädestään ja niin pysyivät Naken takajalat hienosti kontaktilla 2on2off tyyliin. Tämän jälkeen kouluttaja olikin tytön mielestä super kiva häntä piti käydä aina kesken tekemisenkin moikkaassa ja kyselemässä herkkuja ;)
Varsinainen rata oli meille Terin kanssa todella vaikea. Kertaakaan ei päästy pätkiämme ensimmäisellä läpi, johtuen varmasti minun ohjauksestani ja siitä ettei Nakekaan ole sellaisia juttuja vielä opetellut. En edes muista mitä kaikkea rataan sisältyi ainakin hyppyjä, pituus, rengas ja neljä putkea.
Rata oli pitkä ja me tehtiin se osissa. Minä en sitten millään onnistunut kääntämään tyttöä hypyltä 90 asteen kulmassa putkeen. Enkä myöskään pituudelta 180 astetta putkeen. Suora putki ja sen jälkeen oleva hyppy menivät Tepalta hyvin ja hyppäsipä tyttö vielä edessä olevan putkenkin yli, kun kouluttaja siellä seisoi :D
Kun saatiin koko rata läpi käytyä, ei neiti enää ollut kovinkaan halukas uusinta yritykseen. Kokeiltiin menoa toiseen putkeen asti, mutta kun neiti alkoi laahustaa ja kääntyili putkissa takaisin päätin että se oli meidän osalta siinä. Liekö tyttö taas tarkkaillut minua vai onko tässä nyt sama juttu, kuin toko hypyssä.. miksi suorittaa kahdesti, jos ensimmäinen kerta jo onnistui? Vai liekö yleisesti tylsää suorittaa sama rata kahdesti?

Alkeismölli luokassa
Tänäänkin lähdettiin Terin kanssa reippaina agiliitämään vaikka ensin kyllä epäilin, että vieläköhän tuo hiljalleen ikääntyvä jaksaa kolmantenakin päivänä peräkkäin lähteä innolla harrastamaan. No mutta kyllähän nyt Tepa :) Ilmoitin meidät jopa juoksemaan radan kahdesti. Radalla oli kuusi estettä järjestyksessä hyppy-puomi-hyppy-putki-hyppy-muuri

Ensimmäinen startti oli kyllä vauhdikas, mutta Nake päätti kiertää ekan hypyn ja suunnisti suoraan puomille. Sama toistui kolme kertaa ja sitten vasta tajusin laittaa tytön istumaan niin lähelle estettä, ettei kiertäminen enää ollut hänelle kannattavaa. Alun perinkin hyppy oli kyllä niin, että linja sen yli puomille oli suora, mutta minkäs teet, kun sieltä puomilta sai eilen herkkuja :D
Hyppy-puomi siis onnistui hyvin, alas tulo kontaktille Tepa tosin hiipi, mutta ottipahan kuitenkin kontaktin. Loppu menikin sitten kuin siivillä hienosti ja oikeassa järjestyksessä. Kuulin ajanottajien sanovan Terin hypättyä esteen että "uskomaton". Luulenpa että tyttö teki vaikutuksen vauhdillaan ;)
Kyllä Teriä kehuttiin niinkin, että tiesin kehujen osoitetun hänelle. Tyttö on kuulemma sympaattisen näköinen ja eilinen kouluttajakin olisi ollut valmis ottamaan neidin kotiinsa koiriensa kaveriksi. Onhan se kivaa että Tepasta niin kovasti tykätään :)

Toisella kertaa jätin Naken taas lähemmäksi estettä ja hienosti lähti homma toimimaan. Puomin alastulossa taas hiivittiin. Seuraava hyppy meinasi mennä ohi minun huolimattoman ohjauksen takia, mutta löytyi onneksi lopulta. Putki ei meinannut heti löytyä ja jouduin ohjaamaan tytön sinne uudestaan. Lopun hypyt löytyi taas hyvin.
Kun parempi tulos jäi voimaan sijoittui Tepa luokassa toiseksi ja sai palkinnoksi herkku pussin. Sehän se taas varmasti oli neidille se kaikista tärkein juttu ;)

Tyytyväisinä suorituksiin koitamme nyt palautua viikon tapahtuma tarjonnasta.

3 kommenttia:

 1. Oletteko menossa kisoihin kesän aikana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahteen toko kokeeseen olen Terin ilmoittanut, tälle ja ensi kuulle. Mahdollisesti ilmoitan meidät vielä elokuullekin. Kokeet on molemmat täällä meidän kotikentällä.
   Agilityssä meillä ei ole kilpailu tavoitteita, mutta mölleihin varmaankin mennään jos saadaan kepit sellaiseen kuntoon :)

   Poista