tiistai 7. toukokuuta 2013

Melkein tuli ykkönen

Oltiin tänään Terin kanssa sateisessa Toko-kokeessa, avoimessa luokassa tietysti. Vettä tuli välillä kuin aisaa ja kotiin lähtiessä autossa istui aivan läpi märkä Teri. Ei sade meidän suoritusta pahemmin haitannut, mutta ykkös tulos jäi kuitenkin harmittavan kahden pisteen päähän, mutta muuten itse kokeesta jäi vähän neutraali fiilis. Ei kauheasti jäänyt ärsyttämään tuo kahden pisteen puuttuminen mutta toisaalta ei jäänyt mikään huippu hyvä mielikuvakaan, kuitenkin enemmän positiivinen kuin negatiivinen :) Hieman tyttö tuntui laiskalta, mutta teki kuitenkin hyvin ja nouto nosti virettä loppua kohti.
Laitan nyt perinteisesti tähän meidän pisteet ja selostusta niiltä osin kuin vielä muistan.

Paikalla makaaminen: 8 Jos ihan rehellisiä ollaan ei oltaisi varmasti ansaittu tuotakaan, mutta ehkä suorituksen aikainen trafiikki kentällä vaikutti arvosanaan? Tästähän nyt ei voi hirveästi sanoa, kun ite kököttää piilon takana. Sen verran kuitenkin jotkut kurkkivat ikkunasta, että suurimman osan ajasta Tepa makasi.
Paikalla olon aikana yksi koira lähti ja meni toista haistelemaan. Onneksi ei Teriä!! Terin vieressä oli dalmatialainen ja niitähän Tepa ei voi sietää. No siellä siis koiria nousi ja niin teki tämä Naken vieruskaverikin, mikä sitten ilmeisesti oli tytölle liikaa yhdessä muitten samanaikaisten tapahtumien kanssa ja kuulin hänen haukkuvan jonkin aikaa. Sitten oli aika palata kehään ja tyttö sitten siellä istua napotti. Kun kehään palasimme neiti nousi vielä seisomaan. Yritin vaivihkaa saada tytön käsimerkillä alas, mutta ei hän mennyt. En kyllä ymmärrä miksi saatiin tästä edes pisteitä. Koko paikalla makuussa Tepan toisella puolella oleva koira oli ainoa, joka suoritti liikkeen niin kuin pitikin kokoajan paikallaan maaten.
Seuraaminen: 8,5 Loppusuoralla Nake jäi rapsuttamaan pantaansa, en tiedä lähtikkö pisteitä siitä miten paljon. Saattoi siellä olla väljyyttäkin, mutta hyvin tuntui tyttö muuten pysyvän mukana ja kontaktissa.
Liikkeestä maahanmeno: 0 Hyvin tyttö lähti mukaan ja luulin sen menneen maahan, mutta kääntyessäni hän kuitenkin oli istumassa. Silminnäkijä lausuntojen mukaan tyttö oli ollut menossa maahan, mutta olikin sitten jäänyt istumaan. Jos joku teko syy pitää tähän keksiä, niin haittana oli sitten märkä maa, mutta en usko että se nyt niin paljon häiritsi. Minä vaan annoin ilmeisesti epämääräisiä signaaleja.
Luoksetulo: 8 Nake lähti tosi hitaasti ja selvästi odotti pysäytys käskyä. Minä sitten pysäytin tytön vähän ennen merkkiä, kun ajattelin ettei hän ehtisi pysähtyä itsekseen :P Hienosti hän sitten kyllä heti merkistä pysähtyikin. Loppu luoksetulo olikin sitten jo vähän vauhdikkaampi. Tuosta hidastelusta lähti pisteitä.
Liikkeestä seisominen: 10 Tarvitseeko tästä kauheasti kertoa? Teri seurasi hyvin ja pysähtyi heti käskystä ja pysyi paikallaan taakse menon aikana :)
Nouto: 9 En oikein tiedä mikä tässä meni pieleen. Teri nouti hienosti ja nopeasti käskyn saatuaan. Olisikohan  luovutus asento ollut hieman väljä?
Kauko ohjaus: 10 Tepa teki hienosti ja napakasti siirtymättä eteen tai taakse!! Hieman tyttö kuitenkin kääntyi vasemmalle, mutta siitä ei tällä kertaa sakotettu.
Hyppy: 8 Hieno hyppy ja nopea istuminen, mutta mutta... se esteen haistelu ei ollut kovin toivottavaa. Takaisin hyppykin oli hieno ja loppu pa. Esteen haistelusta siis tässä lähtipistetä.
Kokonais vaikutus: 9 :D

Yhteensä 158 pistettä eli avo2. Sijoituttiin toisiksi seitsemästä koirakosta ja saatiin ensimmäinen sijoitus pokaali tokossa. Ei noilla pisteillä voi kyllä hirveästi ylpeillä, mutta kuten tuomari sanoi, se yksi munkki rinkilä siellä aiheutti piste puutteet.

Näin tällä kertaa huomenna päästään aloittamaan agilityn kesä kausi. Katsellaan mitä siitä sitten tulee ;) Loppuun vielä pakollinen posetus kuva palkinnon kanssa (jossa Naken kynnet näyttää kyllä kamalan pitkiltä..)

Vähän taitaa hymyilyttää :)

1 kommentti: