sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Tokoa, tokoa

Nyt on ollut peräkkäin parit oikein hyväntuuliset treenit, sellaiset kuin pitääkin. Nake on tehnyt innokkaasti, olen malttanut olla tekemättä liikaa toistoja ja sain molempien koirien treenaamiseen hyviä vinkkejä. Onni on osaavat ja tietojaan jakavat treeni kaverit.

Tokoilua porukalla
Aloitetaan Tepan treeneistä, Keskiviikon ryhmä treeneissä otettiin ekalla pätkällä hyppyä ja ruutua. Hypyssä Nake ei meinannut lähteä ekalla käskyllä ja tähän tulikin sitten hyvä huomio. Käskyni on kovin pitkä ja saattaa olla, että tyttö jää odottelemaan, mihin se johtaa? Nyt sitten opettelen sanomaan käskyn nopeammin. Tätä tietysti heti testattiin ja kyllähän se hyppy oli nopeampi ja varmempi, kun käskykin oli terävämpi. Muutama toisto hyppyä ja takaisin paluuta erityisesti.
Ruutua tehtiin, niin kuin ennenkin. Ensin vietiin herkut yhdessä, toisen kerran avustaja laittoi herkut Tepan huomaamatta, kolmas kerta ilman alustaa ja vika taas herkuilla. Joka kerta oli tytöllä tosi hyvä vauhti. Viimeisellä kerralla kääntyi neiti kesken matkan minua katsomaan "tullaanko sitä sieltä", mutta jatkoi sitten matkaansa ruutuun. Tässä pitää muistaa, ettei lähde ruutua kohti ennen kuin koira on siellä (tämän virheen olen nyt tehnyt), jotta ei sitten ala kaveria ihmetyttämään mihin sitä jäätiin. Toinen muistettava asian on, että kun yhdessä viedään herkut eka kerralla ruutuun niin lähetys matka saa olla paljon pitempi!
Toisen kierroksen tein ihan Tepan kanssa kahdestaan. Siinä oli ainakin yksi luokse tulo ja liikkeestä seisominen. Luoksetulo oli aivan loistava viime aikaisten hidastelujen jälkeen. Mikä vauhti! Tätä otettiin vain se yksi toisto, kun oli tosiaan niin hieno. Liikkeestä seisomista otin ihan tarkkailu mielessä, onko se yhtään nopeutunut? Minusta kun tuntuu, ettei Teri ihan niin nopeasti pysähdy kuin olisi mahdollista. Tämän tarkkailun tuloksena sain todeta, että pysähdys oli vähän hidas, mutta ei jääty tällä kertaa jankkaamaan.

Vempin kanssa tehtiin toisin päin, eka pätkä otettiin kahdestaan. Harjoiteltiin jälleen tolpan kiertämistä. Hienosti poika on nyt jutun hoksannut ja nyt vaan pitäisi pikkuhiljaa koittaa matkaa kasvattaa. Nyt kun olen vielä ihan tolpan vieressä ohjaamassa lelun kanssa. Kiertämisen lisäksi leikittiin ja harjoiteltiin pari kertaa maahan menoa.
Toisella kierroksella oltiin valvovien silmien alla otettiin luokse tuloa ja näytettiin miltä perusasento näyttää. Luoketulo on nyt hyvä ja nopea. Uskaltauduin muiden kehotuksesta kokeilemaan lelulla palkkausta namien sijaan ja sehän leikki! Ei sillä etteikö Vempi yleensä leikkisi vaan aluksi poika paineli minun ohitseni, jos yritin lelulla palkata. Tässä pitää nyt itse muistaa, että seisoo kutsunta vaiheessa jäykkänä, kun kokeessa ikään ja alkaa vasta sitten kehumaan ja heiluttelemaan lelua.
Perusasennossa poika tuli hieman liian eteen ja tähän hommaan lääkkeeksi vain enemmän ohjausta vielä tässä vaiheessa. Myös nami pitää muistaa antaa enemmän vasemmalle, ettei Vempin peppu ala kääntymään sivulle.
Hyvät treenit siis molempien kanssa kaiken kaikkiaan.

Omat tokot
Eilen illalla käytiin pitämässä omat treenit. Minä olen jo jonkin aikaa miettinyt ruudun aloittamista Vempin kanssa. Kerranhan me ollaan sitä jo kokeiltu, mutta viime viikolla Saria ja koiria nähdessä se ajatus taas tuli voimakkaanpana mieleen. Sari nimittäin puhui tavasta, jolla hän aikoo ruudun opettaa ja se on aika lähellä sitä mitä minä olen ajatellut! Niinpä siis eilen sitten päätin ruudun opiskelun pojan kanssa aloittaa.

Ensimmäisenä vuoroon Vempi ja miniruutu. Ruudun sivujen pituus siis noin puolitoista metriä. Ensin vietiin yhdessä lelu ruutuun ja sitten poika pannasta taluttaen vähän matkan päähän ruudusta. Eka yritys ei tuottanut tulosta. Käytiin uudestaan katsomassa sekä heiluttelemassa lelua ja taas hieman matkaa ruutuun. Nyt poika lähti jo ruutua kohti hieman epävarmoin askelin ja kun ruutu ja lelu oli saavutettu, niin alkoi hirmu kehut ja taistelu leikki ruudussa. Kolmannella kerralla kiire ruutuun oli jo kova ja taas oli käynnissä bileet, kun ruutu löytyi. Neljännellä kerralla uskalsin jo lisätä hieman matkaa. Alkuun Vempi lähti hieman epäröiden, mutta sitten vauhti kiihtyi ja ruutu löytyi.
Ruudun lisäksi otettiin pari metallikapulan noutoa ja perusasentoa ohjatusti. Molemmat sujui hyvin eli ei niistä sen enempää.
Metalli kapula tuskin tuottaa ongelmaa

Tepan vuorolla ajattelin ensin kokeilla, osaako hän vieläkään oikeasti hakea ruutua. Ensin siis lähetin Tepan miniruutuun ja jokin aikaa tyttö sen lähettyvillä pyöri, mutta ei löytänyt ruutua. Huutelin tyttöä jo takaisin päin, mutta sain esken matkan oudon päähän piston ja kokeilin lähettää tytön suoraan takana olevaan ruutuun. Kas kummaa ruutu löytyi heti?! Muutama lähetys nyt jo tiedossa olevaan ruutuun ja hyvin se löytyi. Tämän jälkeen otin YHDEN kerran metalli noutoa, niin että vain pudotin kapulan vähän matkan päähän ja Nake sai sen siitä nostaa ja tuoda minulle. Ote ei ollut mitenkään hyvä, mutta palkan tyttö tästä kuitenkin sai. Lopuksi vielä luoksetulo, jossa vauhti oli ehkä hieman hidas, mutta missään vaiheessa ei ollut stoppia ennakoivaa hidatelua. 

Rokotukset kunnossa ja hampaat vaihtuu
Niin Vempi on nyt sitten saanut kaikki pentuajan rokotuksensa ja varoajan jälkeen päästään ihan luvan kanssa kaikkiin koira tapahtumiin osallistumaan. Poika ei tainnut edes huomata, kun lääkäri rokotteet pisti, sillä hoitaja tädillä oli niin hyvät herkut kädessä! Kovasti Vempi tarjosi istumista ja maahanmenoa, joita hoitaja sitten toiselle kehuikin. Poika kävi myös vaa'assa samalla reissulla ja painoa oli viime tiistaihin kertynyt jo 7,8 kg. Lääkäri kokeili myös Vempin kylkiä ja totesi painon olevan hyvä ja käski pitämään kylki tuntuman samana.

Hampaita ei tällä kertaa katsottu, mutta kyllähän sen itsekin näkee että varsinkin toinen alakulmuri vielä jonkin verran kitalakeen painaa. Vielä siis venytyksia ja kovasti repimis leikkejä, jotta saadaan kulmuritkin sieltä suusta irtoamaan. Etu hampaita on pojalta lähtenyt ihan urakalla ja ne vielä kiinni olevatkin tuntuu heiluvan. Pysyviä hampaita on jo aivan edessä havaittavissa.
Kun rokotus hommat oli hoidettu käytiin ihmettelemässä molempien koirien kanssa matkustaja sataman meininkiä. Vempiä taisi kovasti harmittaa, kun ei ihan kaikki olleet häntä tulossa rapsuttamaan.

Tepa nauttii sataman tuoksuista
Vempi tarkkailee potentiaalisia rapsuttaja ehdokkaita
Koska kuuma on täälläkin, (niinkuin varmaan Suomen joka kolkassa tällä hetkellä) ollaan käyty harjoittelemassa uimista. Tepa menee jo vanhasta tottumuksesta veteen "bikini-rajaan" asti ja uimaan sitten herkkujen perässä. Kyllä Nake ihan oma-aloitteisenkin uintilenkin päätti yksi päivä tehdä. En tiedä uiko hän kalojen hajujen perässä vai mikä niin tuoksui tytön nenään, kun piti kokoajan nuuhkutella uidessaan. Tuolla lammella missä koirat ui tulee kyllä pienet kalat ihan liki ihmettelemään veteen tulijaa. Mitä lie kaloja? Ahven on ainoa, minkä olen onnistunut tunnistamaan.
Vempi taasen on nyt sitten uimakoulussa. Tepan perässä veteen mennään nilkkoja myöten ja minun vierellä namin houkuttelemana poika voi tehdä jopa pieniä uinti lenkkejä. Kun lämpötila nyt näyttää näin reippaasti plussan puolella pysyttelevän, niin voi olla että Vempin uimakoulu vielä jatkuu. On se poika parka kyllä aika ruipelon näköinen, kun vedestä nousee, mutta onpahan vähän viileämpi!

Nyt on aika jatkaa vilvoitus yrityksiä. Buff!

Uiminen on märkää puuhaa.
Märkä Tepa ja vielä märempi Vempi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti