sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Vaarallisia toimia

Mökki maisemissa vieteltiin koirien kanssa tämän viikon alku puolisko. Vettä satoi, mutta siitä huolimatta koitettiin ulkoilla sateen välissä ja sitten vähän heikommassa sateessa. Koirat nauttivat, kun saivat vapailla eikä Tepakaan joutunut hihna arestiin vaan pysytteli suht lähellä, siis Teriksi lähellä..

Tuolla reissulla totesin, että Vempillä on aika vaarallisia "harrastuksia". Pari kerta piti poika hakea pois sienen lakkia nuolemasta ja suuhun menevillä heinillä ei ole väliä mitä ne on, myrkyllisiä tai ei, heiniä tai ei. Hieman aiheuttaa jännitystä tuollainen. Siitäkin huolimatta, että Tepa on ahne koira, se kuitenkin valikoi tarkkaan syömänsä heinät ja sieniäkin hän on syönyt vain sen yhden kerran ja ne "sienet" saattoivat hyvin olla myös käynyttä ruokaa? Mutta siis asiaan eli kaikki menee suuhun oli se sitten syötävää tai ei. Osittain luulen tuon heinän syönnin olevan Naken apinointia, sillä yleensä herkuttelu alkaa tytön seurassa. Yhdessä sulassa sovussa koirat laiduntavat, mutta vain toinen tietää mitä syödä.
Pientä huolta aiheutti myös se, kun Vempi päätti yksi päivä olla kuuntelematta luoksetulo kutsuja. Minä jo ehdin ajatella, että onko minulla kohta kaksi huithapelia, jotka eivät kutsuistani välitä tuon taivaallista. Onneksi tilanne kuitenkin oli jo seuraavana päivänä toinen.

Mökillä Vempikin pääsi nousemaan sänkyyn. Seurauksena valtaus yritys.

Hieman märkä koira?
Laidunnus tauko

Tontulle tuli kiire, vain jalat unohtui
Epäselvä, mutta tekniikka tullee selväksi?
"Oltiin salaisissa hommissa"
Jipii!
Äly ja väläys ;)

"Mitä Tepa duunaa??"
Sieni vaara!
Luoksetulon kurjuus
Meinasin toissa treeneissä pilata Terin toko innon sopivasti juuri ennen koetta. Päädyin jankkaamaan luoksetuloa palkatta, kun neiti alkoi hidastelemaan puolen välin jälkeen ja saattoi jopa seisahtaa. Lopulta siinä meni hermo niin minulta kuin Tepaltakin. Tepa nimittäin päätti epätietoisuuden puuskassa lähteä nurmia haistelemaan ja minä hermostuksissani nappasin hänet pannasta autoon. Ihan kokonaan minun syy, kun otin niin paljon palkattomia toistoja, enkä tajunnut lähteä tilannetta Terin kannalta helpottamaan. En ymmärrä miten noin tyttöön hermostuin, mutta ilmeisesti kaikki autohuolet ja muut painoivat liikaa päälle. Tepa raukka. Minulla ei ole tapana koirille kovin helposti suuttua, joten harmittaa ihan kamalasti että noin pääsi käymään.
Rauhoittelin itseni ja otin väliin Vempin kanssa kivoja juttuja ja sitten oli taas Tepan vuoro. En edes muista mitä tässä pätkässä tehtiin, ainakin makupalojen jahtaamista. Kuitenkin jotain sellaista että molemmille jäi hyvä mieli treeneistä.
Perjantaina ei ollut enää tarkoitus treenata, mutta koska Terin anaalirauhaset tuli tyhjennettyä ja viime treenit meni niin huonosti piti käydä vielä pientä kivaa tekemässä ennen koetta. Otettiin pari liikkeelle lähtöä joista heti palkka, parit seuraamiset ja käännösten jälkeen palkka. yksi luoksetulo, jossa Tepa kyllä lopussa selvästi hidasti mutta siitä palkka ja isot kehut, namin jahtaamista sekä yksi rikottu nouto, jossa oli tosi hieno palautus. Sitten Teri hyvän tuulisena autoon ja nyt sitten varpaat ristiin, että Nake jaksaa kokeessa keskittyä, tehdä liikkeet ja pitää kuononsa äänettömällä.

Vepmin kanssa tosiaan tokoiltiin myös ja sain lopuksi todeta, että liian pitkä aika oli kentällä pienelle koiralle. Lopussa alkoi jo nimittäin kentän nuuskuttelu. Tästä viiastuneena tehdään ensi kerralla pienemmät treenit. Tuolla kertaa otettiin maahan menoa, joka onnistuu jo aika usein ja eri asennoista. Perusasentoonkin Vempi jo aika hyvin tulee, mutta välillä tulee jonkin moinen ajatus katkos ja varsinkin ruokakupin tullessa kuvioihin on minkään käskyn ajatteleminen lähes mahdotonta!  Kentällä ollessa myös leikittiin pojan kanssa spesiaali lelulla ja hyvin kaveri leikkii.
Kotona ollaan nyt alettu treenata istu-maahan vaihtoja, siis tarkemmin liikerataa lihas muistiin. Alkuun oli istumaan nousu oli hieman hidas, kun Vempi teki sen askelien kautta. Ensin ajattelin, että se voi johtua vielä kovin kehittymättömistä vatsalihaksista. Siten muistin kuitenkin toisen taktiikan ja sitä soveltaen istumisista tuli hienoja ja nopeita. Leluja heittäessä poika tuo ne hienosti takaisin ja tähän olen koittanut noutokäskyä yhdistää, jos se vaikka vahingossa putkiaivon mutkaan jumahtaisi.
Muuten ollaan harjoiteltu ihan normaaleja käytös tapoja kuten mattoja ei syödä, Terin on annettava myös nukkua ja että minä kuljen ovesta ensin. Ovista kulkeminen ihan turvallisuus syistä, eikä mitään "näin vahvistan omaa egoa" hömpötystä.

Hampaat painaa
Unohdin tuonne viime tekstiin kertoilla rokotus käynnin yhteydessä katsotuista hampaista. Ala kulmurit siis painavat kitalakeen. Jäljet siellä näkyy mutta ei punoitusta, aristusta eikä veren vuotoa. Eläinlääkäri olisi heti ollut nappaamassa pojalta ala kulmurit pois, mutta minä olen päättänyt niitä koittaa taivutella oikeisiin asemiin. Minä koin niin kauhean kohtalon, että jätskiä piti lähteä ostamaan jotta sain tikut hampaiden venytykseen. Myöskin umpikuminen pallo tuli hommaa varten hommattua, mutta siitä tuskin on hyötyä kun Vempi kantaa palloa jommankumman puolen kulmureiden välissä. Toinen hammas oikeasti näyttää jo välillä kääntyneen hienosti ja välillä näyttää, että ei tässä mitään tapahdu. Tosin sama juttu on Terin painon kanssa. Toisena päivänä tyttö tuntuu laihtuneen ja seuraavana taas lihoneen.

Jatkamme hampaiden ja Terin painon tarkkailua. Buff!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti