tiistai 24. huhtikuuta 2012

Treeni into kohdillaan

Eilen oli Terillä luvassa vähän erilaista "treeniä", kun kävimme osallistumassa agin alkeiden hallintatestiin. Itseäni hieman jännitti mitä siellä pitää tehdä ja osata. Nake taas oli vaan valtavan innoissaan, kun pääsi treenaamaan.

Testi paikka oli niin lähellä että menimme paikalle kävellen. Meno matkalla piti ihan Nakea muistuttaa että malttaa tehdä hädät pois kiusaamasta.
Hienosti Nake käyttäytyi koko ilmoittautumisen ajan ja heilutti häntäänsä rokotusten tarkastajalle. Ilmoittautumisen jälkeen aikaa testin alkuun oli vielä pari kymmentä minuuttia, joten kävimme kävelemässä pienen lenkin. Ensimmäisessä tien risteyksessä Nake oli jo kovaa vauhtia menossa takaisin suoritus paikalle, mutta minä ilkeä ihminen pakotin sen vielä jatkamaan matkaa. Onneksi kuitenkin koitti se hetki, kun neiti todella sai luvan kanssa kääntyä takaisin ja hinku oli kova! Onhan se hyvä, että tytöllä on noin kova into ja motivaatio päästä treenaamaan :)

Sitten itse testiin. Ensimmäisenä oli pujottelu eli ohiteltiin toiset koirat. Neiti nakotti nätisti koko ajan vieressä muitten kiertäessä. Sitten tuli oma suoritus vuora ja hienosti meni sekin. Ainoa mikä jäi harmittamaan oli se, että jostain syystä pidin herkkua koko ohituksen ajan houkuttimena kädessä. Ei sitä olisi tarvittu.
Luokse päästävyyskin kuului testiin ja siitäkin Nake selvisi mainiosti. Neiti vaan istua törötti vieressäni ja heilutteli häntää, vähän piti tarkastajaa moikata, sen jälkeen istuminen jatkui ja ihminen sai tytön niskaa rauhassa rapsutella. Kommenttina oli että: "Häntä heiluu hirveästi koko ajan".
Viimeisenä oli luokse tulo tein sen Naken kanssa kuin tokossa. Jätin tytön istumaan ja ajattelin että näinköhän se vilkuilee vieressä olevaa koira riviä? Nake yllätti ja tapitti minua hurjan keskittyneesti. Lisäksi se tuli heti ensimmäisellä käskyllä nättiin perusasentoon. Taitava Nake!
Yhtenä liikkeenä olisi ollut paikalla olo, mutta jo luokse tulossa kuulemma selvisi, että meidän ryhmän koirat sen hallitsee.
Kotiin mentäessä otin neidin Tepan kanssa vielä yhden liikkeestä maahan menon sekä seisomisen, molemmat onnistuivat hienosti.

Sellainen testi päivä siis oli Nakella. Nyt jännityksellä odottelemme pääsemmekö ja mahdummeko kurssille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti