perjantai 20. heinäkuuta 2012

Harrastusrintaman kuulumisia

Nyt on harrasteltu ihan urakalla Naken kanssa, siis enemmän kuin normaalisti. Parin viikon agilitysta ollutta lomaa lukuunottamatta meillä on ollut kesän ajan viikossa yhdet toko ja yhdet agi treenit. "Agility-loman" aikanakaan ei toki olla löysäilty vaan ollaan treenailtu lähes koko TƎAM ƎVOn voimalla ja muutaman muunkin :) Taidan nyt edetä treenit aika järjestyksessä.

Toko
Viime viikolla aloitimme treeni riennot tokoilemalla. Kanssamme treenaamassa olivat Sari ja Niina koiriensa kera. Koirat otettiin treenaamaan yksitellen ja lisäksi otettiin ryhmä paikalla makuu.
Paikalla makuuseen osallistuivat Bondi, Nuray ja Teri. Itse menin roskis katoksen nurkan taakse piiloon ja heiluttelin sieltä lelua sekä kävin hyppelemässä Naken näkyvissä. Hienosti tyttö pysyi paikallaan ja olisihan meillä ollut Sari ja Niina kertomassa, jos neiti olisi päättänyt jostain syystä nousta ja lähteä.
Tepan kanssa teimme muutaman pikku pätkän, joissa harjoittelimme avo luokan liikkeistä: liikkeestä seisomisen taakse palaamista, liikkeestä maahanmenoa, luoksetuloa seisomisineen ja noutoa.
On se niin mukavaa ja hyödyllistä treenata kaveriporukalla, kun muut sitten rehellisesti kertoo mikä meni väärin ja voi yhdessä miettiä miten asiaa voisi korjata! Ensiksikin liikeestä maahanmenossa annan Tepalle vartalo avun, olikohan se nyt niin että käännyn tyttöä kohti? No ainakin huomasin tämän jälkeen että lopetin käsieni liikuttamisen juuri ennen käskyä. Edistynyt olin sen verran, että kiinnitin nyt äänen painooni huomiota.
Seisomisen taaksepaluussa Tepa vieläkin hieman kääntyy hieman etu kropallaan katsomaan taakse päin. Pitäisi siis malttaa vielä olla menemättä niin kauas taakse, kun neiti ei sitä vielä selvästikään ulkona kestä. Luoksetulon jutut sujui hienosti ja niissä ei ollut mitään kummempaa huomautettavaa. Ehkä hieman olin ennakointia havaitsevani ekalla tulo pätkällä, joten otin myös normaalit karkuun peruutus luoksetulot.
Nouto oli no... tulihan siinä sitten loppujen lopuksi onnistunutkin nouto. Ekalla kerralla Nake kyllä lähti kohdetta päin, mutta matka kapulalle vaihtui haisteluksi ja lopulta minä kävin hakemassa kapulan takaisin. Toisella kerralla Nake otti kapulan, mutta oikean luovutus paikan kanssa oli hiukan etsimistä. Kolmas kerta toden sanoi ja silloin oli hieno nouto ja palautus. Muistinkohan nyt kaiken? No oli tämä kai ainakin sinne päin.
Hyvä oli siis treeni ja tarkkailevat silmät tekivät tärkeitä havaintoja.

Harhainen jälki
Seuraavaksi Teri pääsi pitkästä aikaa taas jäljelle. Jälki vanheni reilun puoli tuntia ja juuri ennen kuin lähdimme sitä ajamaan kävi Niina vielä kävelemässä loppu pätkälle harhan. Jälki alkoi nostolla, jonka neiti suoritti mainiosti ja lähti oikeaan suuntaan etenemään. Hienosti neiti jälkeä seurasi ja selvitti yhden tiukan mutkan ja kaksi kulmaa. Jossain vaiheessa meno vaikutti hieman korkealta, mutta tilanne korjaantui pian.
Sitten olikin vuorossa harha. Tepa kyllä ylitti sen hienosti, mutta selvästi hieman hämmentyi tilanteesta. Ensin hän napitti katsoa minua ja kävi lopulta istumaan kuin kysyen "Mitä nyt?". Ajattelin ettei se odottamalla parane (joka yleensä toimii, jos jäljellä tapahtuu harhautuminen, jolloin Nake etsii jäljen uudelleen) vaan annoin uuden jäljen etsintä käskyn. Jäljen tyttö löysikin, mutta hämmennyksissään istahti uudelleen. Toisella käskyllä jälki jälleen nousi ja sitä seurattiinkin hienosti loppuun asti. Lopussa odotin vielä ilmaisun rasialla ja sitten Tepa sai palkkansa. Hienosti neiti selvitti tuon noin neljä sataa metriä pitkän jäljen, jonka Sari oli ihmisille vaativaan maastoon. Tepa pääsi lepäämään ja minä jatkoin hakuileville koirille maalimiehenä metsässä piileksimistä. Ilta huipentui siihen että Nake pääsi Bondin, Raisan, Nurayn ja Tesnin kanssa kirmailemaan vapaana jälkimmäiseksi mainitsemieni mökki rannassa :)
Voi kun pääsisi useammin treenaamaan porukassa, niin saisi eri hajuisia jälkiä ja juuri noita harhoja, kun se tyttöä nyt niin hämmensi.

Hyppyjä ja kontaktit
Viimeisimmäksi päästiin agilityn riemuun Sarin, Niinan, Tarun ja Annin sekä heidän koiriensa kanssa. Lähes kaikki muut koirat olivat jo kisa uransa korkanneet ja keskittyivät radan tekemiseen tai joidenkin esteiden hiomiseen ja hyvältähän niitten meno näyttikin.
Me sen sijaan Tepan kanssa otimme ensimmäisessä pätkässä vähän rengasta, joka on aiemmin tuntunut aiheuttavan ongelmia. Nyt se sujui kuitenkin hienosti ja otin hihnan pätkänkin pois perästä roikkumasta.
Puomin kontakteja otettiin seuraavaksi. Hieman hätäisesti tyttö aluksi kontakteilta lähti, mutta loppua kohti parani huomattavasti ja sinne kontaktille maltettiin jäädä. Kontaktilta vapautuksesta Niina huomautti, että Nake saattaa ruveta katsomaan että liikkeelle lähtöni on lupa jatkaa matkaa. Hyvä huomio taas, varsinkin kun Teri lukee minua niin paljon.
Putkeen menossa oli vuorossa Sarin huomio. Minä kun otin Naken kanssa putkeen menoja "kulman takaa" ja ohjasin sitä hihnalla sinne, niin Sari kysyi eikä se mene ilman hihnalla ohjausta. Olin hieman epäileväinen, kun oltiin niin vähän tuollaista putken lähestymistä otettu, mutta päätin sitten kokeilla ja sinnehän se tyttö putkeen hienosti sujahti pelkällä käsi ohjauksella :) Tulipahan sekin siis kokeiltua. Otettiin myös hyppy putki yhdistelmää, jossa minun rintama suuntani aiheutti Nakelle hypyn ohituksia. Taas kun minulle asiasta huomautettiin sujui homma jo paremmin, kunhan muistin itseäni kontrolloida ;)
Toinen pätkä tehtiin sateen keskellä. Silloin otin muutaman takaakierron, jotka meni ihan kivasti. Sitten ajattelin ottaa hyppy rengas yhdistelmää. Ekalla Tepa sujahti renkaan sivuun jääneestä kolosta, jonka jälkeen otin renkaan pari kertaa yksinään. Lopuksi tehtiin vielä rengas hyppy sarjoja, joissa saatiin sitten hyvä lopetus ja läpi märkä Nake pääsi autoon kuivattelemaan.

Loppu yhteenvetona todettakoon että oli oikein antoisat porukka treenit. Voi kun näitä saisi rutkasti lisää! Terikin oli jokaisen treeni päivän jälkeen hyvin väsynyttä koiraa.

Lagun takaboksissa oli kerran puistoilu reissun jälkeen läheinen tunnelma, kun Bondi innostui halailemaan Tepaa. Raisa tyytyi istumisen tuottamaan läheisyyteen :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti