torstai 19. helmikuuta 2015

Teri 10 v.

Niin Tepa täyttää tänään jo kymmenen vuotta! Mutta varsinkin hänelle ikä on vaan numeroita, joten ei tässä vielä mistään täysimummoutumisesta ole kyse. Toki pidän kyllä kymmentä vuotta virallisena mummo ikänä Nakelle. Tepan synttäri päivä on kulunut aika rauhallisissa merkeissä, lepäillen, vahtien ja matkaillen. Oltiin muutama päivä tässä sukuloimassa ja Teri pääsikin viettämään synttäri riehaa jo vähän etukäteen vapailun merkeissä. Tänään kotiin ajellessa käytiin ostamassa Terille se tärkein juttu eli herkku juhlan kunniaksi. Illalla oli perinteisesti vuorossa kakulla herkuttelua eli molemmat koiruudet saivat puolikkaan maksalaatikon ja kermaviiliä päälle. Tepan kakkua koristi kymmenen kurkku-kynttilää ja Vempillä oli kaksi kurkku lätkää kupissa mukana.


Touhuja ystävien kanssa
Ystävänpäivää vietin tietenkin kahden parhaan ystäväni kanssa. Vempin kanssa tokon valmennusryhmässä vieraillen ja Terin kanssa epävirallisissa aksa kisoissa.

Jos nyt mennään  asiat järjestyksessä, niin otetaan käsittelyyn ensin se Vempin toko. Alkuun minulla oli ajatus ottaa seuraamista, kun poika on vähän kiinni esim. ruudussa ja halusin sitä hommaa katsoa. Vempula siis lähtee seuraamisesta hyvin liukkaasti ruutua kohti jos sellaisen näkee.. No ei saatu seuraamista onnistumaan sitten millään ja sain tuomioksi ettei poika osaa seurata. Tehtiin siinä sitten kontaktissa häiriöitä ja täytyy kyllä sanoa, että minun mielestä poika luopui aika nopeasti häiriöistä ja pysyi hyvin kontaktissa.
Minä ajattelin tuosta seuruusta, että olipas se nyt häiriö herkkä, kun ei edes yhtä askelta saatu otettua ja seuraavan päivän treeneissä oli pakko kokeilla toimisiko homma paremmin. Ei toiminut. Ongelman syykin selvisi aika nopeasti. Vempi ennakoi aika rajusti liikkeestä seisomista, mitä ollaan nyt paljon treenattu ja pysähtyi seisomaan kahden askeleen jälkeen. Hassua, sillä en ole kyseistä liikettä kertaakaan ottanut liikemäisenä, vaan olen antanut pojalle käskyjä vapaasti hömpöteltäessä. Kai hän sitten fiksuna tai putkiaivona on siinäkin hakenut oikea paikkaista seuraamista? Palattiin siis seuraamisessa niissä treeneissä ihan alkuun ja palkkasin poikaa eteenpäin. Kummallista kyllä tiistaina mökillä seuruu alkoi taas onnistua!
Mutta nyt takaisin valmennukseen. Toisella kierroksella otettiin noutoa, kun Vempistä kapula on vähän liiankin kiva. Vempi siis leikitteli kapulalla sille juostessa ja se irroittaminen on taas niin vaikeata. Saatiin hyvä vinkki ja kokeiltiin sitä, se toimi, kunnes loppuun ilmeni uusi ongelma. Vempi jäi kapula suussa seisomaan noutopisteeseen sain tähänkin vinkin ja sitä kokeiltiin seuraavana päivänä. Muuten ihan hyvä, mutta poika ei lähtenyt palauttamaan kapulaa ilman uutta käskyä vaikka kuinka kauan odotin tekevän sen oma-aloiteisesti. Sitten kun poika lopulta tuli luokseni se yritti saalistaa minulla oleva lelua kapula suussa. No minulla on tuohon jumimiseen jo uusi suunnitelma jonka toimivuutta täytyy heti tilaisuuden tullen kokeilla.
Viimeisenä otettiin kakeja ja sain käskyn laittaa käsimerkit maahan-istu kakeissa tauolle, kun Vempi esitti taas "yritän mennä selänkautta ympäri" -taitojaan.. Maahan-seiso vaihdossa meillä on ollut sellainen ongelma, että olen saanut pojan ajattelemaan sen käden lätkäisyliikkeenä eli iso hyppy ja käpälä käden päälle. Tähän sain vinkiksi toisella kädellä estää Vempiä lyömästä tassuaan kädelleni ja se näyttikin valmentajan tekemänä tosi helpolta hommalta vaan ei se sitten seuraavana päivänä minun itse kokeillessa toiminut. Vempi vaan pomppasi entistä korkeammalle. Muutama sellainen epäonnistunut toisto ja sitten aloin ajatella asiaa taas ja siirryin ohjaamaan liikettä Vempin eteen, jolloin sillä ei olisi kättä läppäistävänä edessään ja hip hurraa se toimi!!

Terin kanssa oli iltapäivästä sitten vuorossa agiepiksien möllirata. Tehtiin se kahdesti, kun ajattelin että voin sitten toisella radalla korjata ekalla tekemäni virheet. Ensimmäinen rata oli kuitenkin se parempi ja saatiin siitä vaan 5 virhepistettä. Nekin johtui siitä että ohjasin viimeiseen putkeen jotenkin huonosti ja Tepa kävi putkessa pyörähtämässä ja tuli samasta päästä takaisin. Pitää myöntää että kuutos esteen huonon ohjauksen takia minulla oli sen vähän aikaa koira hukassa, kun tuli niin kiire. Oltiin kuitenkin kolmansia ja Tepa sai palkinnoksi herkkuja. Aikaa meni 46,82 Koska Bloggeri ei suostu löytämään videota YouTubesta niin tässä linkki ekaan rataan:
https://www.youtube.com/watch?v=FzPlbgOkir8

Semmoista. Päätämme tämän katselmuksen talvisiin ja tuulisiin tunnelmiin. Buff!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti