perjantai 5. heinäkuuta 2013

"Älä itke sitä että koirasi on liian nopea"

Noin sanoi viimeksi minulle kouluttaja agissa, kun minä sanoin että Tepalla kontaktit venyy kun hän tulee niin kauhean kovaa :D Totesin kyllä sitten vielä etten minä sitä itke vaan sitä, että olen itse niin hidas.

Mutta sitten.. miten ne treenit muuten menikään. Nake onnituneesti ohitti heti toisena olevan renkaan ja toisella kerralla hän hyppäsi renkaan ja kehikon välistä. Ohjasin sitten renkaan niin, että käteni näkyi siitä läpi ja niin Nakekin onnistui esteen oikea oppisessa suorituksessa.
Seuraavana oleva putki ei tuottanut mitään ongelmia ja tyttö haki sen pään itsenäisesti ennen kuin ehdin edes sinne päin sohaista tai mitään sanoa. Pöydän suoritus tapa oli hyvin säilynyt tytön mielessä, vaikka edellis kerran kohtasimme pöydän viime syksynä. Hirmu hyvin tyttö kyllä muutenkin teki ja suoritti esteet; puomi, A, pituus ja hypyt onnistuivat. Niissä kontakteissa vaan tuppasi kyllä turhan paljon tulemaan lipsahduksia. Tepan jarrut toimivat joko pari askelta liian myöhään tai sitten vauhti heitti takajalat pois esteeltä. Mutta lupaan ja vannon etten itke sitä että tyttö on nopea, pitää vain harjoitella lisää niitä kontakteja.
Minun osanani oli harjoitella putkeen ohjausta, minä kun vaan todellakin vähän sohaisen sinne päin. Johtuu kuulemma siitä kun koira on niin hyvä ja hakee itse sen pään. Harjoittelin ja onnistuin :D
Loput kolme estettä olivat hyppy-pituus-hyppy. Teri tuli niille putkesta niin, ettei niitä ollut mahdollista suoraan nähdä. Koitin ohjata suoran niin, että Tepa oli oikealla puolella, mutta ei siitä mitään tullut. Kerta toisensa jälkeen huomasin neidin pyrkivän vasemmalle puolelle. Kun vaihdoin ohjauksen niin että Nake oli vasemmalla puolella niin homma sujui kuin tanssi. Nyt pitää kyllä muistaa harjoitella tuota tytön oikealla puolella oloa.

Keppejäkin otettiin. Ensimmäiseksi otettiin ihan vinokepeillä, koska halusin muistutella tyttöä asiasta ja saada pari onnistumista. Kaksi kertaa molemmilta puolilta ohjattuani ja hieman välissä keppejä pystympää nostettuani päätin mennä normi kepeille. Ihan kivasti Nake niillä teki, vaikkakin jouduin kiinni tytön ottamaan, jotta hän malttoi tehdä myös ne kaksi ensimmäistä keppiä!
Kerran tyttö lähti hirmu hienosti tekemään, mutta puolivälissä ajatus katkesi ja Nake lisäsi riviin yhden mielikuvitus kepin :D Tyttö siis teki pujottelu mutkan kahden kepin väliin. Lopetettiin harjoitus sitten kahteen onnistuneeseen kepittelyyn, yhteen kummaltakin puolelta.
Oli taas mukavat treenit vaikka niinhän ne aina, mutta varsinkin silloin kun saa oikeasti palautetta oikeista asioista.
Tällä kertaa minulla on laittaa kuviakin Tepan aksailusta tältä kesältä. Kuvista kiitos kuuluu Hellulle :)

Tepa sukkula (Kuva: Helena Kumpulainen)
Jiihaa! (Kuva: Helena Kumpulainen)

Paukku paniikkia ilmassa
Eilen aamulenkin aikaan jostakin kuului kova pamahdus ja Teri menin tietenkin paniikkiin. Vastan puolen välin jälkeen tytön häntä alkoi nousemaan jalkojen välistä, kun käännyttiin kotiin päin vievälle osuudelle. Paniikki vetämistä minä en taaskaan suvainnut, mutta kyllä tyttö sitäkin välillä yritti harrastaa.
Tänään neiti ei sitten olisi millään halunnut lähteä lenkkeilemään aamulla samaan suuntaan. Olin kuitenkin päättänyt että sinne mennään, niin sinne kanssa mentiin. Puoli väliin asti Nake taas kulki häntä koipien välissä ja hihnan kiristys yrityksiä tehden. Se joka väittää että koiralla on huono muisti ja että ne elävät vain tässä hetkessä on totaalisesti väärässä. Kyllä Nake ainakin oli vielä aivan eilisen päivän paukuissa. Nyt jopa ilta lenkillä meno vaikutti hieman jännittyneeltä ja hihnaa pingottavalta. Luulen että hihna kireällä meno ruokkii Terin paniikkia vielä lisää ja jos sen antaisi jatkua olisi taivaan niskaan putoaminen ja x-filesit taas lähellä. Niinpä kotiin tultaessa laitoin feromoni-haihduttimen taas seinään ja toivon sen helpottavan ulkoiluakin.
Osa syynä tälläiseen yli menevään panikointiin ovat varmasti myös kovat ukkoset, joita täällä päin on nyt pienellä aika välillä taas riittänyt.

Jäämme odottamaan haihduttimen vaikutusta ja toivomaan onnistuneita treenejä myös viikonlopuksi.

2 kommenttia:

 1. Kyllä kuvista näkee, että Teri nauttii touhusta. Ja Tiiankin on niin vauhdikkaana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teri nauttii kovasta, mutta hermostuu myös helposti, jos en osaa ohjata ja joudutaan palaamaan taakse päin. Silloin alkaa komennus haukku :D
   Minä koitan suurimmaksi osaksi pysyä vain perässä ja ohjata mahdollisimman fiksusti.

   Poista