keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Nolla putki päällä??

Meillä taitaa olla menossa Terin kanssa jonkinlainen nolla putki. Asiahan olisi todella positiivinen, jos kilpailisimme agilityssä, mutta kun kyseessä sattuu olemaan toko, niin asian on täysin päinvastoin. Taas siis tuli käytyä Terin kanssa tottelevaisuutta kokeilemassa. Tällä kertaa käänsimme auton nokan ensin kohti Juankoskea, jossa vietimme yön Päivin, Rockyn ja Hukan luona.

Hukka hemuloi taas piiloutumalla pedin teko tarpeisiin :D
Rocky ihanan ominais ilmeensä kanssa
Rockyn pedissä olisi tilaa ainakin kolmelle Tepalle
Seuraavana aamuna suuntasimme kohti Joensuuta, jossa koe järjestettiin. Perille saavuimme ihan hyvissä ajoin ja koska luokat olivat puolituntia myöhässä oli meillä hyvin aikaa jännittää ennen omaa vuoroa. Ensimmäisenä oli paikalla makaaminen, joka meni meiltä yllättävän hyvin! Yksilö liikkeet eivät sitten menneetkään. Jotenkin tuntui, että Tepalla ei riittänyt paukkuja ja hän vaan laamaili mukana. Kovasti mietin mistä tämä mahtoi johtua ja päädyin siihen, että otin Terin autosta aivan liian aikaisin ennen yksilö liikkeitä ja hän tavallaan ehti kuluttaa intonsa loppuun jo ennen omaa vuoroa. Ainahan toki syitä löytyy ja jos vielä koitan jotain keksiä, niin se on varmaan sitten se kuumuus. Mutta joka tapauksessa Tepa ei ollut parhaimmillaan.
Lopussa on Päivin kuvaama video meidän kokeesta, jossa Teri kuitenkin näyttää ihan iloiselta, mikä lohduttaa minua aivan valtavasti! Ette muuten ehkä usko miten paljon vaati töitä saada videot blogissa näkymään. Ihan Youtube-tili piti tehdä ja tämä tili ei siihen tietenkään kelvannut, vaan piti tehdä aivan uusi semmoinen. Joten koettakaa saada jotain irti tuosta videosta, kameran tasosta johtuvista seikoista huolimatta. Laatu ei siis johdu kuvaajasta :)
Ihan vertailun vuoksi laitan myös videon 16.6 olleesta kokeesta, jossa Nake oli parhaimmillaan, vaikka unohtikin pari liikettä ja keksi muuta jännää. Kesäkuun videon on kuvannut Miia videokamerallaan ja se on kyllä täysin eritasoinen, kuin tuo minun pokkarillani kuvattu.

Hukan tokoilu vuoron odottelua
Mutta jos minä jotain pohdintaa sunnuntaista tänne raapustaisin.
Paikalla makaaminen: 10 Minä olin niin seitsemännessä taivaassa tästä asiasta. Meille Terin kanssa kymppi!!
Seuraaminen: 7.5 Kontakti kuulemma pysyi koko ajan, mutta paikka ei. Irtoamista oli sekä taakse että sivulle. Teri tuntuikin niin lahnalta, että hämmästyin tuota kontaktin pysymistä.
Liikkeestä maahanmeno: 0 Taas hieman laamaillen Nake seurasi ja käskyn saatuaan kuulin kuinka hän seisahtui. Etu tassuista kuului taps taps. Olin tajuamattani vilkaissut taakse päin, sillä tuomari sanoi: "olisit antanut sen toisen käskyn kun vilkaisit". No minä en ainakaan vilkaistessa Nakea nähnyt :D Jostain käsittämättömästä syystä en antanut sitä toista maahanmeno käskyä, kun ajattelin ettei tyttö sinne kuitenkaan mene ja sitten harmittaa niin vietävästi, jos ei edes toisella olisi mennyt. Ja toisaalta koska neiti tuntui niin laamalta luulin tällä helpottavani hänen oloaan. Joku on kyllä joskus käskenyt varmistamaan, että koira menee maahan vaikka liike siitä nollaantuisikin.
Luoksetulo: 7 Tepa pysähtyi turhan hitaasti ja minusta tuntui, että se käveli luokseni stopin jälkeen. Täysin innoton suoritus varsinkin jos vertaa "normaali" toko tilaan. Pitää nyt koittaa lisätä vauhtia tuohon stopin jälkeiseen luoksetuloon.
Liikkeestä seisominen: 9,5 Vähän normaalimpaa, mutta edelleen tuntui tyttö jotenkin löysältä ja ilmeisesti oli seuruu paikan kanssa ollut ongelmaa?
Noutaminen: 8,5 Taisi olla hiukan löysä lopun perusasento?
Kauko-ohjaus: 0 Tämä oli Terille "The Lepoliike". Niin sanoin tuomarillekin suorituksen jälkeen. Hyvin tyttö tippui maahan käskystä, mutta kun käännyin käskytys paikallani ympäri heitti neiti lonkalle ja kääntyi ihmettelemään takana seisovan liikkurin toimia. Kun Tepa lopulta katsoi minuun ei hän tehnyt elettäkään noustakseen istumaan. Siinä hän makasi ja katseli tyylii: Huido ja huuda sinä siellä minä pidän nyt lepo tauon. Kyllä se istuminen sitten taas onnistui, kun viereen palasin. Lepoliike siis ilmi selvästi.
Hyppy: 0 Teri oli nyt jo ehkä hieman paremmin hereillä ja lähti hienosti hyppyyn. Heti hypyn jälkeen nahkanenään osui kuitenkin joku haju, jota oli seurattava pisteenlaskijoiden pöydän luokse. Pari kertaa Nakea kutsuin ja sitten tyttö lähtikin tulemaan luokseni. Ehdin kuitenkin jo lähteä kiinniotto hommiin ja totesin tuomarille että tämä taisikin olla tässä.
Kyllä ihmiset siinä kuuluivat miettivän pitäisikö hyppyä siirtää, sillä ilmeisesti useampi koira oli toiminut samoin kuin Tepa, mutta minkäs teet.
Kokonaisvaikutus: 8 Kuitenkin.

Yhteensä: 110 pistettä ja AVO3 eli meidän pohja noteeraus. Tästä on kai suunta vain ylöspäin??

Kaiken kaikkiaan aika mielenkiintoinen koe. Ei jäänyt mitenkään huono mieli, vaikka pisteet nyt on mitä on. Jotenkin varmaan se Terin laamailu fiiliskin varmaan vaikuttaa asiaan, sillä jos sillä menolla olisi tullut hyvät pisteet niin olisin ollut kovin hämmentynyt.
Kokeen jälkeen minua jäi vaivaamaan johtuiko Terin toimimattomuus osaltaan siitä, että hän tiesi ettei palkkaa tule. Niinpä kokeen päätyttyä kävimme Tepan kanssa kentällä vielä nakin palojen kera kokeilemassa seuruuta ja liikkeestä maahan menoa. Samanlainen laamailu jatkui vaikka nakkeja tuli jo pieniltäkin pätkiltä, joten tällä tuskin oli osuutta asiaan. Sunnuntaina ei vain ollut Terin päivä.

Sunnuntain toko


Ja vielä se 16.6 käyty koe

Tänään treeneissä Terillä oli jo parempi into ja kokeilinkin uudenlaista taktiikkaa. Paikalla makuun jälkeen annoin Terille vain suulliset kiitokset ja sen jälkeen haettiin palkka autosta, aivan niin kuin kokeessakin. Ajattelin jos saisin tällä Tepan päähän ajatuksen, että paikalla makuu palkankin jälkeen tokoilusta tulee vielä palkkaa, toisin kuin kokeissa. Voi olla, että pidämme tokossa treenailu tauon ennen seuraavaa koetta. Luoksetuloa saatan kyllä hurjana ottaa jossain välissä.

Palailen jossain välissä taas kertomaan Terin kuulumisia, todennäköisesti ei niin toko painoitteisen julkaisun myötä ;)

2 kommenttia:

  1. Kylläpä tuoa Tepa tokoilee hiehosti..ja äänikin on tallella. HYvä Teri ja Tiku..t: M-L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terin ääni ei kyllä lopu koskaan ;) Toisinaan voisi jopa sanoa, että ikävä kyllä.

      Poista