torstai 25. heinäkuuta 2013

Lento keinu

Käytiin Tepan kanssa harjoittelemassa taas agilityä. Tällä kertaa ei tytön harmiksi ollut ihania suoria putkia joiden päällä juosta. Mutka putkia kyllä löytyi sekä keinu ensimmäistä kertaa radalla.

Jospa aloitetaan kepeistä, jotka olivat nyt toista kertaa radalla mukana. Niissä olikin vääntämistä, kun ei meinannut neidillä lähteä homma sujumaan ei sitten millään. Useamman kerran kokeilin laittaa tyttöä kepeille ja kepejä vinoon, mutta ne eivät auttaneet asiaa sitten yhtään. Vasta kun tajusin antaa namikupin ja makupaloja koulutus ohjaajalle keppien toiseen päähän alkoi homma sujua. Pari hutilointi yritystä kyllä oli tälläkin tavalla, mutta se johtui nyt palkan veto voimasta. Loppujen lopuksi saimme Terille muutaman hyvän ja erittäin vauhdikkaan keppi suorituksen :)
Keinu oli siis tällä kertaa ensimmäistä kertaa radalla ja se varmaan naamioitui Terin silmissä puomiksi. Annoin kyllä keinulle menon käskyn, mutta hupsista heijaa Nake ei sitä älynnyt vaan juoksi keinun läpi, päätyen ilma lentoon. Hieno lento se kyllä oli, kun yhden harppaus askeleenkin ehti ilmassa kauhaista ;) No onneksi tytölle ei tullut fyysisiä eikä  henkisiä traumoja vaan keinu mentiin heti perään uudestaan paljon rauhallisemmin, mutta ilman paniikkia. Siihen olisi kuulemma pitänyt jarrutella koiraa, mutta en minä sitä osannut vaikka pari kertaa kepeille viennissä sitä kokeilinkin.
Radan lopussa oli pientä hypyillä kieputtelua, jonka Teri teki juuri niin kuin minä ohjasin eli aluksi huonosti ja sitten hyvin. Huonosti kieputtelu meni vain siitä yksinkertaisesta syystä, että en saattanut Nakea tarpeeksi pitkälle takaa kiertoon.
Ehti Nake-nokkela tehdä treenien aikana yhden karkaamis yrityksenkin toisen koiran luokse. Olimme juuri lähdössä hyppyjä tekemään, kun tyttö bongasi kentällä kävelevän koiran jota kohti hän lähti juoksemaan. Minä karjuin Terin nimeä ja huusin tulo käskyä ja kas kummaan tyttö kääntyi kuin kääntyikin takaisin luokseni!! Kamalaa on tuollainen toisia kohti juokseminen ja jostain syystä neiti on sitä nyt ilmeisesti alkanut ihan harrastamaan. Voin kertoa, että tämän takia kyllä hirvittää taas lähteä seuraaviin toko-kokeisiin.

Muutaman viikon takaisesta kuvasta voisi luulla että kepit sujuu. (Kuva: Helena Kumpulainen)
Haukkumatta paras
Tokosta ihan sen verran, että otin ennen aksa treenejä luoksetulon ilman stoppia, noutoa ja kakeja. Luokse tulo oli hieman normaalia hitaampi, liekkö Tepa ennakoinut stoppia? Hän ei kuitenkaan hidastellut vaan tuli samalla vauhdilla koko matkan luokseni.
Kakeissa ensimmäinen istumaan nousu oli taas sellainen, että pylly nousi ja voisi sanoa tytön ottaneen jopa pienen askeleen eteenpäin. Siitä sitten palasin tytön viereen ja palkkasin istumisesta. Toisella kerralla tehtiin koko istu-maahan-istu-maahan sarja läpi, ilman pyllyn nostoa ja liikkumista, mihin sitten lopetettiin tämä harjoitus.
Nouto oli tällä kertaa hiljainen, mutta meinasi Nake ryökäle lähteä varastamaan kapulalle. Nappasin tytöstä kiinni ja hänestä pääsi pieni vinkaisu. Ei siinä mitään sen kummempaa, kun käskin takaisin sivulle ja pienen hetken jälkeen annoin nouto käskyn. Innokas oli nouto pienestä muistuttelusta huolimatta ja otettiin perään vielä pari lisää, jottei tytölle jäisi huono mieli. Seuraavilla kerroilla ei ollut Nakella varastus yrityksiä.

Punkki päivitys
Tepa on kesän ajan syönyt vaihtelevalla menestyksellä punkkien karkoitukseen tarkoitettua Fixodida nimistä ainetta. Juhannuksen aikoihin taisi olla pitempi jakso, kun en muistanut ainetta antaa. Silloin Nakeen iski neljä punkkia; yksi kumpaankin luppaan, yksi kaulaan ja yksi lapaan.
Nyt kun olen muistanut ainetta Terille syöttää oli punkki saldo mökillä juoksentelun jälkeen nolla. Uskomatonta! Sama paikka siis kyseessä kuin juhannuksena. Minä en niin hirveästi tuohon tuotteeseen uskonut, mutta yllättäen se näyttää toimivan, kunhan sitä vaan muistaa antaa ;) Hyvä näin, eipähän tarvitse myrkkyjä niskaan laittaa.

Sellaista tällä kertaa. Nyt jäädään odottamaan millaista aksa treeniä on ensi viikolla luvassa :)

2 kommenttia:

  1. Hyvä jos punkeihinkin edes joku tepsii..ovat pirulaiset koiraparkkojen kimpussa yhtenään

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu. Varmasti kyllä riippuu koirastakin, kenellä toimii mikäkin, mutta Tepalla ainakin tämä jauhe. Tosin nyt en taas ole edes tuota jauhetta antanut, eikä punkkeja ole siltikään näkynyt :)

      Poista