tiistai 8. toukokuuta 2012

TK1 Teri

Tänään koitti se ilon hetki, kun saimme vihdoinkin Terin kanssa tokon alokas-luokasta viimeisen ykkös tuloksen ja sitä myötä koulutus tunnukset TK1. On tuo Teri vaan niin maan mainioin koira :)

Koetta edeltävä päivä meni minulta jonkinlaisessa välitilassa; jännitti, mutta toisaalta oli sellainen olo, että menee miten menee. Koe paikalla tilanne ei paljon muuttunut, oli sellainen hyvä jännitys päällä. Luulempa että tästä olotilasta saattoi olla jopa hyötyä kokeessa.

Sitten itse kokeeseen:

Luoksepäästävyys 10. Teri heilutti häntää ja antoi nätisti katsoa hampaat, lisäksi tyttö olisi lähtenyt tuomarin matkaan ja hypähti vielä hieman häntä vasten.
Paikalla makaaminen 8. Teri jäi hienosti maahan ja pysyi hiljaa koko ajan! Kuono kävi kovasti, kun ilma virrat liikuttivat tuoksuja ja kerran se kuono kävi maassakin. En tiedä miten paljon tuohon pysymiseen vaikutti se, että tuomari napsautteli huomaamattaan kädessään ollutta mustekynää? Oli siis koko ajan pientä ääni häiriötä. Kaikki sujui hyvin siihen asti, kunnes palasin tytön viereen, siinä vaiheessa Nake päätti nousta istumaan, enne käskyä. Minä olen kuitenkin iloinen, että neiti pysyi maassa siihen asti :)
Seuraaminen kytkekkynä 8,5. Hieman väljää seuraamista, varsinkin juoksu osuudella. Jossain vaiheessa myös hihna oli kiristynyt ja niistä pisteitä alaspäin.
Seuraaminen taluttimetta 9. Tämä seuraaminen sujui muuten hyvin, mutta liikkeelle lähdettyäni huomasin neidin jääneen istua napottamaan paikoilleen ja jouduin antamaan kaksois käskyn.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10. Tämä meni todella hyvin! Neiti putosi heti käskyn saatuaan. Eipä siitä ole muuta sanottavaa.
Luoksetulo 8. Hieno ja vauhdikas oli neidin luokse tulo. Pisteitä pudotti tässäkin kaksois käsky.
Seisominen seuraamisen yhteydessä 10. En ollut uskoa että tästä tuli kymppi. Ilmeisesti Tepa siis pysähtyi hyvin :) Kannatti vaihtaa tähän liikkeeseen se käsky sana.
Estehyppy 9. Neiti hyppäsi hieman sivuun ja minä tyrin sitten perusasennon seisomalla liian edessä. Tyttö jäi siis istumaan käytyään hieman minun taakseni.
Kokonaisvaikutus 9. Oli kuulemma tuomarin mieleistä koiran käsittelyä ja hyvän näköistä menoa. Tuomari sanoi, että olisi tullut kymppi, jos minä olisin jättänyt turhan sähläämisen pois, hyi minua! Ja minä kun niin yritin tsempata, kun viime kokeessa tuntui että kehuin tyttöä jopa liian vähän tuomarin mieleen.
Pisteet näin ollen yhteensä 178

Hyvä me! Tästä onkin hyvä alkaa suunnittelemaan avoimenluokan liikkeiden loppuun hiomista, jotta joskus uskalletaan lähteä sinnekin kokeisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti